Mój wiejski bałagan.
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój wiejski bałagan.
W zasadzie jeśli jest sucho, można by siać, ale może warto jeszcze tydzień poczekać. Ziemia jest jeszcze zimna. Naparstnice można teraz porozsadzać, w przyszłym roku mogą ich być miliony, czego Ci życzę 

- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anetko piękny wiejski ogród,super kuchnia węglowa ,12 lat temu też na takiej gotowałam rosołek pyszny i kapustka tez.Kociaczki słodkie mnie też co roku podrzucają małe kotki ludzie są bez serca .Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna 
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333

Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Witajcie  Ja już nogami przebieram. Jeszcze tylko szkoła i potem pędem zapakować zwierzyniec do autka i na działeczkę. Weekend pięknie się zapowiada
  Ja już nogami przebieram. Jeszcze tylko szkoła i potem pędem zapakować zwierzyniec do autka i na działeczkę. Weekend pięknie się zapowiada  A sporo zajęć mnie czeka. Biorę się za warzywniak-sadzenie i sianie. Muszę wykończyć rabaty, które zaczęłam w ubiegły weekend. Dostałam informację, że paczka z clematiskami wysłana, więc może dotrze zanim wyjadę na działkę. Jeśli tak, to posadzę clematiski. Już się nie mogę doczekać. Miłego weekendu życzę spędzonego w ogrodach
  A sporo zajęć mnie czeka. Biorę się za warzywniak-sadzenie i sianie. Muszę wykończyć rabaty, które zaczęłam w ubiegły weekend. Dostałam informację, że paczka z clematiskami wysłana, więc może dotrze zanim wyjadę na działkę. Jeśli tak, to posadzę clematiski. Już się nie mogę doczekać. Miłego weekendu życzę spędzonego w ogrodach 

Ja już nogami przebieram. Jeszcze tylko szkoła i potem pędem zapakować zwierzyniec do autka i na działeczkę. Weekend pięknie się zapowiada
  Ja już nogami przebieram. Jeszcze tylko szkoła i potem pędem zapakować zwierzyniec do autka i na działeczkę. Weekend pięknie się zapowiada  A sporo zajęć mnie czeka. Biorę się za warzywniak-sadzenie i sianie. Muszę wykończyć rabaty, które zaczęłam w ubiegły weekend. Dostałam informację, że paczka z clematiskami wysłana, więc może dotrze zanim wyjadę na działkę. Jeśli tak, to posadzę clematiski. Już się nie mogę doczekać. Miłego weekendu życzę spędzonego w ogrodach
  A sporo zajęć mnie czeka. Biorę się za warzywniak-sadzenie i sianie. Muszę wykończyć rabaty, które zaczęłam w ubiegły weekend. Dostałam informację, że paczka z clematiskami wysłana, więc może dotrze zanim wyjadę na działkę. Jeśli tak, to posadzę clematiski. Już się nie mogę doczekać. Miłego weekendu życzę spędzonego w ogrodach 
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan

Mój wiejski bałagan
- 
				Keetee
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anetko u mnie tez zapowiada sie już ładnie , wyszło sliczne słońce   ooo clematiski
 ooo clematiski    ja tez zamówiłam....zrób koniecznie fotki
  ja tez zamówiłam....zrób koniecznie fotki  

ooo clematiski
 ooo clematiski    ja tez zamówiłam....zrób koniecznie fotki
  ja tez zamówiłam....zrób koniecznie fotki  
Keetee, miło że mnie odwiedziłaś  Gdzie zamawiałaś clemki?
   Gdzie zamawiałaś clemki?

Gdzie zamawiałaś clemki?
   Gdzie zamawiałaś clemki?Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan

Mój wiejski bałagan
- 
				akl62
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Bardzo spodobała mi się kompozycja z lobelią na tle starego muru. Nic dziwnego, że zachwyciała też Irminę, bo jest w typie jej zdjęć. 
Ale ja najbardziej podziwiam Twoich domowników, że tolerują tyle doniczek z sadzonkami. Mój mąż nabawił się alergii na nie w domu rodzinnym. I jak kiedyś rosło, a potem czekało na wysadzenie 200 aksamitek, to nie mógł doczekać się połowy maja. Potem z 50 z nich zeżarły w ogrodzie ślimaki. Żeby było mi solidniej i żeby łatwiej się z nimi bawić, dostałam zamówiony specjalnie stół do przedadzania roślin w ogrodzie. A ja w tym czasie przerzuciłam się na byliny. Jakoś to znósł.

Ale ja najbardziej podziwiam Twoich domowników, że tolerują tyle doniczek z sadzonkami. Mój mąż nabawił się alergii na nie w domu rodzinnym. I jak kiedyś rosło, a potem czekało na wysadzenie 200 aksamitek, to nie mógł doczekać się połowy maja. Potem z 50 z nich zeżarły w ogrodzie ślimaki. Żeby było mi solidniej i żeby łatwiej się z nimi bawić, dostałam zamówiony specjalnie stół do przedadzania roślin w ogrodzie. A ja w tym czasie przerzuciłam się na byliny. Jakoś to znósł.
- E-mienta
- 500p 
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Anetko, (nie) dziękuję, wszystko doszło i jest super. Niech Ci ogród kwitnie cały sezon   

Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."

Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- ewamaj66
Wczoraj było pięknie, ale dziś nic się nie da zrobić, bo wiatr głowę urywa  Nie żebym miała zaraz kopać, ale mogłabym coś przyciąć czy wyrwać, ale nie mam zamiaru zostać bez głowy
 Nie żebym miała zaraz kopać, ale mogłabym coś przyciąć czy wyrwać, ale nie mam zamiaru zostać bez głowy 

Nie żebym miała zaraz kopać, ale mogłabym coś przyciąć czy wyrwać, ale nie mam zamiaru zostać bez głowy
akl62 cieszę się, że spodobały Ci się lobelki. W tym roku też wysiałam, ale połowę plantacji doniczkowej załatwiły kocie nicponie. Całe szczęście, że połowa ocalała. Teraz już po pikowaniu ładnie się rozkrzewia. Mam nadzieję, że i w tym roku będzie urozmaiceniem i ozdobą kompozycji doniczkowych  

Eminenta nich Ci pięknie rosną i cieszą oczy. U mnie rosły bezproblemowo, choć gleba uboga. Zasilałam je gnojowicą i kanny pięknie kwitły 

Ewuniu, weekend bardzo pracowity.
Przygotowałam rabaty pod clematisy. M wykopał doły Sąsiad, jak zobaczył M przy pracy, myślał, że studnię kopie. Zabezpieczyłam je siatką przed nornicami, bo doczytałam, że te opryszki uwielbiają podgryzać korzenie clemków. Do dołów poszedł na spód obornik, a resztę wypełniłam ziemią wymieszaną z kompostem. Futro wraca już do formy i nadzorowało pracę
  Sąsiad, jak zobaczył M przy pracy, myślał, że studnię kopie. Zabezpieczyłam je siatką przed nornicami, bo doczytałam, że te opryszki uwielbiają podgryzać korzenie clemków. Do dołów poszedł na spód obornik, a resztę wypełniłam ziemią wymieszaną z kompostem. Futro wraca już do formy i nadzorowało pracę

Niestety paczka z clemkami nie dotarła przed wyjazdem na działkę, więc posadzę je na następny weekend.
Ładnie podrosły cebulowe. Już nie mogę się doczekać kwitnienia

Na razie zakwitły bratki sadzone na jesień i pierwsze krokusiki 

Icek robił wiosenny przegląd gniazd

A Mosiek pomagał przy rabatkach

Z tarasu wszystkimi pracami kierowała Szelma

Udało mi się wysadzić dymkę i wysiać marchewkę, rzodkiewkę, sałatę i pietruszkę 

Weekend bardzo pracowity i udany. Niestety następny zapowiada się deszczowo, więc pewnie nie uda mi się zrobić, tego co zaplanowałam. Ale i tak cieszę się i mam nadzieję, że popada, bo bardzo sucho jest na działce.

Eminenta nich Ci pięknie rosną i cieszą oczy. U mnie rosły bezproblemowo, choć gleba uboga. Zasilałam je gnojowicą i kanny pięknie kwitły

Ewuniu, weekend bardzo pracowity.
Przygotowałam rabaty pod clematisy. M wykopał doły
 Sąsiad, jak zobaczył M przy pracy, myślał, że studnię kopie. Zabezpieczyłam je siatką przed nornicami, bo doczytałam, że te opryszki uwielbiają podgryzać korzenie clemków. Do dołów poszedł na spód obornik, a resztę wypełniłam ziemią wymieszaną z kompostem. Futro wraca już do formy i nadzorowało pracę

Niestety paczka z clemkami nie dotarła przed wyjazdem na działkę, więc posadzę je na następny weekend.
Ładnie podrosły cebulowe. Już nie mogę się doczekać kwitnienia

Na razie zakwitły bratki sadzone na jesień i pierwsze krokusiki

Icek robił wiosenny przegląd gniazd

A Mosiek pomagał przy rabatkach

Z tarasu wszystkimi pracami kierowała Szelma

Udało mi się wysadzić dymkę i wysiać marchewkę, rzodkiewkę, sałatę i pietruszkę

Weekend bardzo pracowity i udany. Niestety następny zapowiada się deszczowo, więc pewnie nie uda mi się zrobić, tego co zaplanowałam. Ale i tak cieszę się i mam nadzieję, że popada, bo bardzo sucho jest na działce.
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan

Mój wiejski bałagan
Dziewczyny, miałam zapytać. Nie wiem, co to za krzew. Ubiegłą zimę przetrwał bezproblemowo, ale po tej wygląda kiepsko. Nie wiem, czy wyciąć mu te gałązki z zbrązowiałymi listkami, czy może jeszcze się wstrzymać i zobaczyć, jak to będzie wyglądało, gdy zacznie wypuszczać świeże pąki.

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan

Mój wiejski bałagan
- ewamaj66
Wygląda jak laurowiśnia. Trzeba wyciąć przemarznięte gałązki, a na zimę zabezpieczać. Tylko w osłoniętych miejscach ma szansę zakwitnąć. Nie uprawiam właśnie z tego powodu, że u mnie nie miałaby szans na normalne życie  Sąsiadki sadziły i przestały.
 Sąsiadki sadziły i przestały.

Sąsiadki sadziły i przestały.
 Sąsiadki sadziły i przestały.Re: Mój wiejski bałagan.
Ewuniu, był zabezpieczony  i tak właśnie wygląda po zdjęciu agrowłókniny
  i tak właśnie wygląda po zdjęciu agrowłókniny

i tak właśnie wygląda po zdjęciu agrowłókniny
  i tak właśnie wygląda po zdjęciu agrowłókninyPozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan

Mój wiejski bałagan
- stokrotka-77
- 200p 
- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Kontakt:
Witaj Anetko, kocham takie sielskie-wiejskie widoczki, sama do nich uciekłam. Będe Cię często odwiedzać jeśli pozwolisz, zapraszam też do mnie. 

Pozdrawiam wiosennie
 Pozdrawiam wiosennie