Ogród Marylii...
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ależ mi miło że do Ciebie wreszcie trafiłam
Perukowiec jest przepiękny - u mnie taki bladziutki ..
Powiedz mi proszę, czy ta hutujnia jest bardzo ekspansywna? Piszesz że u Ciebie rośnie wszędzie i nie wiem czy dlatego że tak sadziłaś, czy dlatego że się rozpanoszyła. Sama dopiero co ją posadziłam i teraz nie wiem co myśleć. Gdzieś chyba czytałam że rozrasta się szalenie, ale już nie jestem pewna czy o o hutujni było.
Te motyle to dla mnie jeszcze jeden argument żeby posadzić brzozę: póki co cały czas sobie tłumaczę że nie mam miejsca... Ciekawe jak długo jeszcze wytrwam
Wszyscy juz pomału zaczynamy czekać na wiosnę, ale jeśli masz jeszcze jakieś jesienne zdjęcia - poproszę.
Będę zaglądać

Perukowiec jest przepiękny - u mnie taki bladziutki ..

Powiedz mi proszę, czy ta hutujnia jest bardzo ekspansywna? Piszesz że u Ciebie rośnie wszędzie i nie wiem czy dlatego że tak sadziłaś, czy dlatego że się rozpanoszyła. Sama dopiero co ją posadziłam i teraz nie wiem co myśleć. Gdzieś chyba czytałam że rozrasta się szalenie, ale już nie jestem pewna czy o o hutujni było.
Te motyle to dla mnie jeszcze jeden argument żeby posadzić brzozę: póki co cały czas sobie tłumaczę że nie mam miejsca... Ciekawe jak długo jeszcze wytrwam

Wszyscy juz pomału zaczynamy czekać na wiosnę, ale jeśli masz jeszcze jakieś jesienne zdjęcia - poproszę.
Będę zaglądać

-
- 1000p
...Marto,nie ona nie jest bardzo ekspansywna,ja to bym chciała zeby się bardziej rozrastała,ale to zalezy jakich efektów oczekujemy,chodziło mi o to ze nie tylko w mokrym miejscu u mnie rośnie.A motyle faktycznie są cudne o tej porze roku, jak tylko słoneczko zaświeci to już są, co mie cieszy .Z brzozami jest tak ,są piękne,to moje ulubione drzewa, ale zaczynają być uciązliwe, mam ich 10 i teraz gdy są podrośnięte to mam wiele pracy przy grabieniu liści,są na całym ogrodzie i jeszcze nic niechce rosnąć pod nimi,nawet trawa słabo rośnie.

-
- 1000p
Jola,ja nic z nią nie robie,wsadziłam jedną małą kepke jakieś trzy lata temu,i sobie rośnie .Troche podmarzła mi jednej wiosny,jak juz wybiła pędy,a trafił się większy przymrozek,ale ona kłoncza korzeniowe ma w ziemi wiec wybiła ponownie.Nie wiem co ci doradzić,moze makryj igliwiem tak na wszelki wypadek.
-
- 1000p
-
- 1000p
-
- 1000p
-
- 1000p
-
- 1000p
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Dobry wieczór Marylko,
wpadłam odpowiedzieć Ci na pytanie zadane u mnie: jeszcze się nie zdecydowałam, ale poczytujemy z mężem podpowiedziane wątki i zdecydujemy. Podpytuję też w różnych wątkach. Jak tylko wybierzemy dam Ci znać, albo napiszę w moim wątku, jakbym zapomniała do Ciebie. A teraz zajrzę do Twojego ogródka
wpadłam odpowiedzieć Ci na pytanie zadane u mnie: jeszcze się nie zdecydowałam, ale poczytujemy z mężem podpowiedziane wątki i zdecydujemy. Podpytuję też w różnych wątkach. Jak tylko wybierzemy dam Ci znać, albo napiszę w moim wątku, jakbym zapomniała do Ciebie. A teraz zajrzę do Twojego ogródka

Marylko
konewka 5 litrowa do tego szklanka płynu do naczyć i wlewaj te mydliny do świeżych kopców miej pod ręką łopatę i wiaderko, ewentualnie jak krecisko nie wylezie od razu trzeba lac i poczekać u mnie część wylazła od razu,a część po jakiś 20 minutach, a część nie wylazła...wlewałam systematycznie w świeże kopce i na razie mam świety spokój.
ten przepis dostałam tutaj na forum.
konewka 5 litrowa do tego szklanka płynu do naczyć i wlewaj te mydliny do świeżych kopców miej pod ręką łopatę i wiaderko, ewentualnie jak krecisko nie wylezie od razu trzeba lac i poczekać u mnie część wylazła od razu,a część po jakiś 20 minutach, a część nie wylazła...wlewałam systematycznie w świeże kopce i na razie mam świety spokój.
ten przepis dostałam tutaj na forum.
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Byliśmy, byliśmy, tylko nie zostawiliśmy śladumaryla73ab pisze:Nie było mnie jakiś czas na forum i u mnie tez nikt nie był w ogrodzie. (...) A jak na razie to walczę z kretami i ja oczywiście przegrywam.

Twój trawnik nawet "pokretowy" w takim świetle ładnie wygląda. Chcesz zobaczyc paskudny trawnik? Zobacz na mój - trzeci raz ten sam kret zrobił mnie w konia

Jak się nazywa to bordowe koło pniaka? Wiem że to częsta roślina w ogrodach ale zapomniałam nazwy