,słodziaki te salamandry, a ja czekam na dudka

Zrobiłam mu małą sesję, łącznie z filmem, na którym rozpostarł "grzebień" (film mi się nie zapisał na karcie
 Zrobiłam mu małą sesję, łącznie z filmem, na którym rozpostarł "grzebień" (film mi się nie zapisał na karcie   ), spłoszyłam go dwa razy, zdążyłam przejechać trochę wsi na rowerze, a on cały czas wyjada robaki praktycznie ciągle w tym samym miejscu
 ), spłoszyłam go dwa razy, zdążyłam przejechać trochę wsi na rowerze, a on cały czas wyjada robaki praktycznie ciągle w tym samym miejscu   Już prawie 2 godziny. Czyż nie jest piękny?
 Już prawie 2 godziny. Czyż nie jest piękny?   

Od wczesnej wiosny do późnej jesieni zawsze coś się znajdzie
 Od wczesnej wiosny do późnej jesieni zawsze coś się znajdzie   Prym wiedzie głowienka, od której wyrywania mam odciski na rękach
 Prym wiedzie głowienka, od której wyrywania mam odciski na rękach  

a u mnie na trawniki wykluła się koniczyna
 a u mnie na trawniki wykluła się koniczyna  

Milenko i ja jestem...Dudek wspaniały i jak nie kochać ptaków...u mnie nie można spotkać...
 Milenko i ja jestem...Dudek wspaniały i jak nie kochać ptaków...u mnie nie można spotkać...

salamandry ,dudek ,czy coś jeszcze będzie?same piękności
 salamandry ,dudek ,czy coś jeszcze będzie?same piękności
 Wg wikipedii w Polsce żyje tylko ok. 4000 par. Tylko gdzie w takim razie jest jego/jej partner(ka)?
 Wg wikipedii w Polsce żyje tylko ok. 4000 par. Tylko gdzie w takim razie jest jego/jej partner(ka)?   O trawniku najpierw sobie myślałam: "taka urocza, swojska łączka, nie będę nic z nim  robić oprócz koszenia". Ale jak się naoglądałam pięknych trawników na forum, sama na własne oczy u siebie zobaczyłam, jak ładnie po dosianiu trawa wschodzi wśród chwastów, zamarzył mi się prawdziwy trawnik
 O trawniku najpierw sobie myślałam: "taka urocza, swojska łączka, nie będę nic z nim  robić oprócz koszenia". Ale jak się naoglądałam pięknych trawników na forum, sama na własne oczy u siebie zobaczyłam, jak ładnie po dosianiu trawa wschodzi wśród chwastów, zamarzył mi się prawdziwy trawnik   Ponadto jest jeszcze najważniejsza kwestia - po moim trawniku nie da się chodzić boso (pszczółki)
 Ponadto jest jeszcze najważniejsza kwestia - po moim trawniku nie da się chodzić boso (pszczółki)   

)
 )  Języczka z wiosennego sadzenia od Koziorozca - przesadzałam ją, bo w półcieniu było jej za ciepło, teraz rośnie w totalnej ciemnicy pod jałowcem, chyba polubiła to miejsce
 Języczka z wiosennego sadzenia od Koziorozca - przesadzałam ją, bo w półcieniu było jej za ciepło, teraz rośnie w totalnej ciemnicy pod jałowcem, chyba polubiła to miejsce 
 Zimą może i w tym roku też będą mnie odwiedzać bażanty.
  Zimą może i w tym roku też będą mnie odwiedzać bażanty.  No i jak tu iść pracować do ogrodu, przecież musi się najeść
 No i jak tu iść pracować do ogrodu, przecież musi się najeść   Pies ma też przymusowe popołudnie w domu..
 Pies ma też przymusowe popołudnie w domu.. 
 . Dudek podobno jest już rzadkością wśród ogrodów - miałaś wielkie szczęście że do Ciebie dotarł
 . Dudek podobno jest już rzadkością wśród ogrodów - miałaś wielkie szczęście że do Ciebie dotarł
 Jak się czujesz? No gościa dzisiejszego masz fantastycznego. Mnie się ptaki boją
 Jak się czujesz? No gościa dzisiejszego masz fantastycznego. Mnie się ptaki boją   . Kiedyś dzięcioła ganiałam. Tzn bardzo ostrożnie ale i tak zwiał.
  . Kiedyś dzięcioła ganiałam. Tzn bardzo ostrożnie ale i tak zwiał.
 Chyba jednak wyjdę, bo hortensje muszą się też napić - równowaga jakaś musi być
 Chyba jednak wyjdę, bo hortensje muszą się też napić - równowaga jakaś musi być 
 Przed chwilą byłam podlać kwiatki sąsiadce, poszliśmy z eMkiem i gdy się schylałam nad doniczką, na moich plecach podobno na chwilę usiadł wróbel
 Przed chwilą byłam podlać kwiatki sąsiadce, poszliśmy z eMkiem i gdy się schylałam nad doniczką, na moich plecach podobno na chwilę usiadł wróbel   Dzięcioły są chyba bardzo płochliwe, często je tu słyszę, a wypatrzyłam jednego tylko raz i też zaraz zwiał
 Dzięcioły są chyba bardzo płochliwe, często je tu słyszę, a wypatrzyłam jednego tylko raz i też zaraz zwiał 

Bliższy naturze
 Bliższy naturze  No no.. ja to od kilku miesięcy proszę eMa żeby mi naprawił mój rower który popsuł. I coś się zebrać nie może. Nawet wczoraj go naciskałam w tej sprawie. Kochana czuję że jutro na pupci nie usiądziesz. Skoro 13 km po tak długiej przerwie zrobiłaś . Mówisz wróbel na plecach???? Kochana to Ty musisz być oaza spokoju skoro nawet ptaszki się Ciebie nie boją !
 No no.. ja to od kilku miesięcy proszę eMa żeby mi naprawił mój rower który popsuł. I coś się zebrać nie może. Nawet wczoraj go naciskałam w tej sprawie. Kochana czuję że jutro na pupci nie usiądziesz. Skoro 13 km po tak długiej przerwie zrobiłaś . Mówisz wróbel na plecach???? Kochana to Ty musisz być oaza spokoju skoro nawet ptaszki się Ciebie nie boją !

Korzeń mandragory też był bliski naturze
 Korzeń mandragory też był bliski naturze   Tą oazą spokoju to mnie rozbawiłaś
  Tą oazą spokoju to mnie rozbawiłaś   A może ja po prostu wyglądałam jak strach na wróble i mnie pomylił? Jak się ruszyłam, to stwierdził "o kurde, to się rusza!" i zwiał
 A może ja po prostu wyglądałam jak strach na wróble i mnie pomylił? Jak się ruszyłam, to stwierdził "o kurde, to się rusza!" i zwiał   13 km niby niedużo, ale tu u mnie nigdy nie jest płasko - zawsze górka, zjazd, górka, zjazd... Przekichane
 13 km niby niedużo, ale tu u mnie nigdy nie jest płasko - zawsze górka, zjazd, górka, zjazd... Przekichane  Czasem tęskno mi za moimi rodzinnymi nizinami
 Czasem tęskno mi za moimi rodzinnymi nizinami   No jutro to muszę usiąść, bo czeka mnie wyjazd do Poznania i z powrotem - ponad 800 km. M. zresztą też, a u niego z kondycją podobnie jak u mnie - czyli nijak. Naciskaj M. na naprawę, rower to fajna sprawa, choć może gdy starsze dziadki nas wyprzedzały, czuliśmy się tak trochę... nieswojo
 No jutro to muszę usiąść, bo czeka mnie wyjazd do Poznania i z powrotem - ponad 800 km. M. zresztą też, a u niego z kondycją podobnie jak u mnie - czyli nijak. Naciskaj M. na naprawę, rower to fajna sprawa, choć może gdy starsze dziadki nas wyprzedzały, czuliśmy się tak trochę... nieswojo 
 Duży zoom często się przydaje, to prawda
 Duży zoom często się przydaje, to prawda