Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Post »

Milenko, piękna prezentacja fotograficzna na rozpoczęcie trzeciej części :D ,słodziaki te salamandry, a ja czekam na dudka ;:65
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agatko, Constancjo, Aniu, Doroteczko, Mewo, Grażynko, Reniu, Iwonko, Aguś, Lady-r, Ewuniu, Ewelinko, Sweety, Martuś, Iwonko-jagodo - dziękuję, że mnie odwiedzacie ;:167

Iwonko - mówisz i masz :D
Dziś mam dla Was coś nietypowego (przynajmniej jak dla mnie) - dudka z mojego ogrodu :D Zrobiłam mu małą sesję, łącznie z filmem, na którym rozpostarł "grzebień" (film mi się nie zapisał na karcie ;:223 ), spłoszyłam go dwa razy, zdążyłam przejechać trochę wsi na rowerze, a on cały czas wyjada robaki praktycznie ciągle w tym samym miejscu ;:oj Już prawie 2 godziny. Czyż nie jest piękny? ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A jaki mam wspaniale ukwiecony trawnik ;:306 Od wczesnej wiosny do późnej jesieni zawsze coś się znajdzie ;:224 Prym wiedzie głowienka, od której wyrywania mam odciski na rękach ;:134
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Cudaśny, słitaśny, wątrobę mi wykręca z zazdrości ;:oj ;:oj ;:oj

-- 23 sie 2013, o 14:29 --

O, nie spojrzałam na trawnik, ale proponuję żebyś polubiła trawnikowe chwasty, da się z nimi zaprzyjaźnić, myśmy się zaprzyjaźnili ;:198
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Piękny dudek ;:333 a u mnie na trawniki wykluła się koniczyna ;:223
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Milenko jestem i melduje się w następnej części.Iglaki robia wrażenie zwłaszcza wokół ogrodzenia .Trawnik jak dywan.Pięknie. ;:108
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Milenko i ja jestem...Dudek wspaniały i jak nie kochać ptaków...u mnie nie można spotkać...
czarujesz kwiatami czarujesz nawet języczka Ci zakwitła...a moja już dwa lata ma itylko pokazuje liście... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Ale ci się darzy Milenko ;:196 salamandry ,dudek ,czy coś jeszcze będzie?same piękności
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko - mnie samą skręca, zwłaszcza, że pierwszy raz w życiu go widzę ;:306 Wg wikipedii w Polsce żyje tylko ok. 4000 par. Tylko gdzie w takim razie jest jego/jej partner(ka)? ;:224 O trawniku najpierw sobie myślałam: "taka urocza, swojska łączka, nie będę nic z nim robić oprócz koszenia". Ale jak się naoglądałam pięknych trawników na forum, sama na własne oczy u siebie zobaczyłam, jak ładnie po dosianiu trawa wschodzi wśród chwastów, zamarzył mi się prawdziwy trawnik ;:173 Ponadto jest jeszcze najważniejsza kwestia - po moim trawniku nie da się chodzić boso (pszczółki) :(
Aga - ale pewnie na razie szczątkowe ilości i radzisz sobie ręcznie? Czy masz inne sposoby?
Joasiu - tuje toczą walkę o przetrwanie - grzybek. Trawnik jak dywan - zielony w abstrakcyjne fioletowo-biało-żółte wzory :lol:
Misiu - u mnie wszystkie zwierzaki mile widziane (z wyjątkiem komarów i kleszczy ;:223 ) :D Języczka z wiosennego sadzenia od Koziorozca - przesadzałam ją, bo w półcieniu było jej za ciepło, teraz rośnie w totalnej ciemnicy pod jałowcem, chyba polubiła to miejsce :)
Martuś - mam jeszcze indyki i kury sąsiada, ale to się chyba nie liczy? :lol: Zimą może i w tym roku też będą mnie odwiedzać bażanty.

Jest 18:00, a dudek cały czas, uparcie w tym samym miejscu dziobie ;:oj No i jak tu iść pracować do ogrodu, przecież musi się najeść ;:224 Pies ma też przymusowe popołudnie w domu.. :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ależ pięknie złapałaś tego Dudka - mnie się nie udało - za słaby sprzet :( . Dudek podobno jest już rzadkością wśród ogrodów - miałaś wielkie szczęście że do Ciebie dotarł
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj Milenko w kolejnej odsłonie Twojego pięknego ogrodu. Cieszę się że szybciutko otworzyłaś nowy wąteczek i nie ociągałaś się z założeniem go :) Jak się czujesz? No gościa dzisiejszego masz fantastycznego. Mnie się ptaki boją ;:306 . Kiedyś dzięcioła ganiałam. Tzn bardzo ostrożnie ale i tak zwiał.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewka - on cały czas od 14-ej dziobie przy różach, a ja nie mam sumienia iść podlewać, skoro tak dużo ma tu robaków.. Tylko czy aby nie pęknie? ;:202 Chyba jednak wyjdę, bo hortensje muszą się też napić - równowaga jakaś musi być :D
Madzia - czuję się fantastycznie, jak na przejechane dziś 13 km po moich górkach (w 2 turach - raz sama i raz z eM) - byłam na rowerze pierwszy raz od... szczenięcych lat :) Przed chwilą byłam podlać kwiatki sąsiadce, poszliśmy z eMkiem i gdy się schylałam nad doniczką, na moich plecach podobno na chwilę usiadł wróbel ;:170 Dzięcioły są chyba bardzo płochliwe, często je tu słyszę, a wypatrzyłam jednego tylko raz i też zaraz zwiał :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Milenko wraz z nowym wątkiem nowy avatarek :) Bliższy naturze :) No no.. ja to od kilku miesięcy proszę eMa żeby mi naprawił mój rower który popsuł. I coś się zebrać nie może. Nawet wczoraj go naciskałam w tej sprawie. Kochana czuję że jutro na pupci nie usiądziesz. Skoro 13 km po tak długiej przerwie zrobiłaś . Mówisz wróbel na plecach???? Kochana to Ty musisz być oaza spokoju skoro nawet ptaszki się Ciebie nie boją !
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

U mnie był tylko ok 5 minut bo moje córcie go sploszyly i poleciał na działkę sąsiednią - ale tam to go już nie widziałam bo trawa do kolan. Zazdroszczę że tyle czasu możesz go obserwować. Muszę sobie kupić aparat z dużym zoomem albo tele ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ptaszysko przecudne i bardzo Ci zazdroszczę, bo ja uwielbiam wszystko co żywe :heja
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziula - po 5 latach z jednym i tym samym avatarem uznałam, że może czas już na zmianę :lol: Korzeń mandragory też był bliski naturze :wink: Tą oazą spokoju to mnie rozbawiłaś ;:306 A może ja po prostu wyglądałam jak strach na wróble i mnie pomylił? Jak się ruszyłam, to stwierdził "o kurde, to się rusza!" i zwiał :;230 13 km niby niedużo, ale tu u mnie nigdy nie jest płasko - zawsze górka, zjazd, górka, zjazd... Przekichane :D Czasem tęskno mi za moimi rodzinnymi nizinami ;:173 No jutro to muszę usiąść, bo czeka mnie wyjazd do Poznania i z powrotem - ponad 800 km. M. zresztą też, a u niego z kondycją podobnie jak u mnie - czyli nijak. Naciskaj M. na naprawę, rower to fajna sprawa, choć może gdy starsze dziadki nas wyprzedzały, czuliśmy się tak trochę... nieswojo :D
Mewka - usadowił się na wprost okna kuchennego, więc będąc w domu ciężko było się oprzeć, by nie sprawdzać, czy jeszcze jest :) Duży zoom często się przydaje, to prawda :)
Ania - komary i kleszcze też? Bo ja nie. Ale wszelkie ptaszyska, żaby, jaszczury, owady, wiewiórki - zawsze mile widziane :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”