Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Post »

A to właśnie Fifi, była prawdziwą strażniczką ogrodu i moim cieniem, zawsze tam, gdzie ja ;:167
Jakiś... "człowiek" wyrzucił ją we wsi z samochodu i tak stała sie nasza.
Obrazek

Survivor26, witam gorąco! ;:138 Właściwie to nie mieszkam w samych Izerach, ale opodal i jako, że mam blisko, to często tam wybieram sie na spacery i małe wycieczki, no wtedy, gdy mam na to siłę, a z tym to obecnie różnie bywa, jak juz sie tu "spowiadałam", ale ja tak to kocham, że wypełzam, jeśli tylko mogę choćby przedreptać kawałeczek.

To dla Ciebie, same Izery, zejście ze Stogu Izerskiego. Nie miałam siły wchodzić, więc wjechałam kolejką gondolową i zeszłam, to zdjęcie chyba było zrobione we wrześniu 2011
Obrazek

I wiesz co, pomyślałam, że to jest miejsce, gdzie mogłabys sie wybrac nawet z Twoim bobasem, bo, jak widać, jest ścieżka rowerowa i można sokojnie iść z wózkiem :D

Obrazek

Obrazek
Bea
Awatar użytkownika
Maziaa
100p
100p
Od: 30 maja 2012, o 22:56

Post »

Bossszzzz jaka piękna okolica, cudna, sielska, czarodziejska.
Jesteś wspaniałą, dzielną kobietą, z wiosną nowe siły i nadzieje i tak trzymaj, a przyroda leczy.
Wspaniali czworonożni towarzysze, ja czasem wolałabym obcować tylko ze zwierzętami, bo z ludźmi czasem trudno.
Będę zaglądać i podziwiać :!: :!: :!:
Pozdrowienia z Małopolskiego Bieguna Ciepła
Marzena
Zielony zawrót głowy
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Witaj, Mazia! ;:138 Dziękuję Ci bardzo!

Jeszcze obrazki ze spacerów
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Bea
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

I ja do Ciebie trafilam. :wit
Mój sąsiad też dlugo zmagal sie z chorubskiem, nikt nie wiedzial jakim i okazalo się, że to borelioza. Jest leśnikiem, pewnie kleszcz go tak zalatwil. Teraz jest już ok. Choroby się nie pozbędzie tak do końca, ale żyje normalnie, pracuje.

Co do ogrodu, to potencjal ma olbrzymi. Pomalutku nabierzesz sil i dasz sobie z nim radę. Powalają te widoki u Ciebie. Wielkie drzewa, polacie pól i woda. ;:oj
Będę u Ciebie częstym gościem, bo mieszkasz w raju i wcale za wiele nie musisz tam poprawiać, może ewentualnie gdzieś nasiona kwiatów posypiesz. Masz wszystko cudne, naturalne, ehh rozmarzylam się.

Zdrówka życzę i nabieraj sil, bo zaraz prawdziwa wiosna. ;:196
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Fragment podwórka jesienią, Tami łapie rzuconą piłkę
Obrazek

Lipa przy szopie garażowej, pierwsze listki zeszłej wiosny
Obrazek

Troszke później, listki już większe
Obrazek

Stary orzech włoski, inne drzewa juz zielone, a on dopiero rozwija pąki, za nim moja rudera ;:222
Obrazek

Stara jabłoń, jeszcze przed wycięciem chaszczy wokół niej
Obrazek

-- 11 kwi 2013, o 11:26 --

Witaj, Dorota71! :heja Dziękuje bardzo!
Bea
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No nie, Ty po prostu w bajkowym świecie żyjesz!
deszczowymaj
200p
200p
Od: 9 sty 2013, o 21:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam cieplutko :wit Ale masz przepiękną okolice ;:oj A ogród jak z bajki...te kamienie to prawdziwy skarb ;:108 Inni muszą się męczyć ,aby nazwozić do ogrodu komloty a potem czeka się latami aby pięknie obrosły,najlepiej mchem :) A u Ciebie taki efekt już jest,bardzo też podoba mi się architektura ogrodu,te kamienne murki ;:224 baja ..Domek też przypadł mi do gustu,uwielbiam takie wiejskie domy z własną historią (z resztą sama będę mieszkać w podobnym) :lol:

Czekam na wiosenne fotki i życzę bardzo dużo zdrówka

Pozdrawiam
Joanna
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Doczytałam, dooglądałam i mnie zatchnęło z zazdrości....masz mój wymarzony dom i ogród! Właśnie takiego szukałam, a wyszło jak wyszło :wink: Przepiękne miejsce na ziemi do życia wybrałaś, szkoda że choroba spowolniła działania remontowe, ale najważniejsze, że w końcu zdiagnozowana i idzie ku lepszemu!

Ogród masz bajeczny, najlepszy projektant nie wymyśliłby takich cudnych zakamarków, jak u Ciebie są. Bardzo jestem ciekawa też zdjęć samego domu i wnętrz - pokażesz coś? :wink:
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Cieszę się, że moja okolica sie podoba :) Ja oczywiście tez jestem nią oczarowana i dlatego tu zamieszkaliśmy. Tylko muszę podkreslić, że to oczywiście nie jest tak, że każdy z tych strumieni mam tuż za płotem, no tak dobrze to nie ma, niestety. Te miejsca są w mniejszej lub większej odległości od mojego domu, niektóre powiedzmy 1 km, inne parę km. Wiele z tych miejsc znalazłam jeżdżąc na rowerze po okolicy, teraz nie daję rady rowerem, więc podjeżdżam na spacery samochodem i chodzę dopiero na docelowym miejscu, zawsze to jest oczywiście spacer z psem (czyli psacer :wink: ). Tami oczywiście uwielbia te wycieczki i to widać po jej minie na zdjęciach :) Takie widoki są dla mnie zawsze natchnieniem i ogrodniczym i każdym innym :) Czuje sie bardzo szczęśliwa, gdy pochodzę i posiedzę nad takim górskim strumieniem. Mam świadomość, że mam wiele szczęścia, że mogę tu mieszkać. Oczywiście są miejsca lepsze do mieszkania niż moja lokalizacja, ładniej położone, tzn. bliżej samych gór lub w górach, w ładnym lesie, może nad samym strumieniem, ale jak wiadomo nie można mieć wszystkiego, nic nie jest idealne i w ogóle z pewnością nie mam na co narzekać :)
A ponieważ tak lubie strumienie i wodospady, to mam jeszcze troche napstrykanych na spacerach fotek. Mam nadzieję, że będą dla Was przyjemnością lub może nawet inspiracją.
Obrazek

Obrazek

Zadowolony pies
Obrazek
Bea
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Survivor, jak pisałam dom jest do remontu, wnętrza też oczywiście, więc naprawde nie ma wiele do podziwiania. Zobaczę, może mam jakies zdjęcia, na których cos widać.

No, tu widać domek ;:306
Obrazek
Ten napisik to ściągnięty od forumowicza Igora, który ma taki podpis ;:136 Musze mu to wkleic na jego wątek, żeby wiedział, że był inspiracją ;:215

O tu widac kawałek
Obrazek

Tu tez kawałek widać i widać, że wymaga remontu bardzo, choć nasz znajomy architekt powiedział, że powinniśmy tylko naprawic dach, a resztę zostawić w stanie historycznym i sprzedawac bilety na zwiedzanie, bo coraz mniej jest takich domów :lol:
Obrazek

Tu widać malutki kawałek pruskiego muru
Obrazek
Bea
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Zapraszam do swoich wątków domowych...będziesz miała szansę porównać: mam bardzo podobną ruinę, tylko mniej kamienia a więcej muru pruskiego :) Za to ogród masz zdecydowanie ładniejszy (widzę, ze wbrew zastrzeganiu się, ze nic nie robione, całkiem porządne rabatki masz) i okoliczności przyrody otaczające też, u nas do lasu kawał drogi, a Izery widzę z górki pięć kilometrów od domu, jak jest ładna pogoda :wink:

A o dom pytałam, bo jestem ciekawa wyglądu wnętrz i zewnętrza oraz doświadczeń osób mieszkających w wiecznie czekającym na remont zabytku :wink:
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

O, tu widac mniej więcej, jak duża to jest bryła. To były domy połączone ze stajnią i oborą, oddzielały je od części mieszkalnej korytarze na "przestrzał" przez cały dom
Obrazek

A jeśli remont sie nie powiedzie, to zamieszkam może tu :;230
Obrazek

No, tu też jest fragment domu, na patapecie jakies moje sadzonki
Obrazek
Bea
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Zaraz pójdę na Twoje wątki.
A gdzie Ty u mnie widzisz te zadbane rabatki?? :shock: :;230 Zaraz Ci pokaże, jakie mam rabatki ;:224
Np. tu, na pierwszym planie szkarłatka, o która mi chodzilo, gdy pstrykałam, a dalej widać tło, sam chwast :;230 Ja nie daje rady oporządzić nawet tego, co juz mam, a nie wiem, co bedzie, jak nasadzę więcej... No, ale mam nadzieję, że zdrowie wróci i będe latać jak z motorkiem :lol:
Obrazek

Albo tu, to samo
Obrazek

A tu dopiero dobrze widac, firletka, a wokół "łączka"
Obrazek

I tu
Obrazek
Bea
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No kochana, to jest widzę olbrzymi dom! Będziemy u Ciebie spotkania forumowe robić, każdy weźmie swój materac i zabawa gotowa. :;230
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Koniecznie musze pokazać, że czasem mam wypielone, czasem...
Obrazek

I pokaże jeszcze, że mam odpowiedni sprzęt do pielenia w pogotowiu, na drugim planie łan do pielenia. Nie mam niestety zdjęcia "po", czyli, gdy juz byłowypielone
Obrazek

Pracuję tak ciężko, że czasem musze iść z kawą na grządki, żeby sie wzmocnić :;230
Obrazek
Bea
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”