Phalaenopsis henrykus cz.3

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Phalaenopsis henrykus cz.3

Post »

Henryku, ależ jestem zaskoczona tą dedykacją, aż się ;:171 Przyznam, że bardzo się cieszę i oby tak dalej ;:138 ;:108
Piękne storczykowe kwitnienia pokazujesz, że już nie wspomnę o jakości fotek ;:138 ;:215
Gratuluję i powodzenia ;:109 ;:79
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Henryku witam się i ja w trzeciej części Twojego wątku. Ja nie zaglądam, bo nie lubię, ale dlatego, że czasu mało. Za dużo na głowie, tym bardziej teraz latem gdzie i ogród czeka i pies na spacer. No i radość z ładnej pogody nie pozwala siedzieć przy komputerze.

Piękne nowe nabytki dendrobiowe. Bardzo lubię dendrobia, wszystkie :)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam się wczesnojesiennie :wink: Prawda, zastój tu ostatnio okrutny, ale cóż, sama się nie udzielałam, to nie wypada narzekać. Pewnie wkrótce zaczną się powakacyjne powroty na forum i będzie nas trochę więcej; ja też tęsknię do dawnego ruchu ;:145

Henryku, jagodowy jest po prostu zjawiskowy, uwielbiam go! Nie wiem jak Ty to robisz, że potrafisz idealnie oddać jego odcień- ja tego nie potrafię w żadnym świetle i o żadnej porze dnia :D Cudo!!! Mój zaczął mocno marnieć jakiś czas temu, padała psb za psb'ą- myślałam, że już po nim, ale przeniosłam na przeciwną stronę świata i chyba się dźwiga, jest 1 mały przyrost. Ale do kwitnienia mi daleko daleeeko, dlatego naprawdę jestem pod wrażeniem, że potrafisz doprowadzić go do kwitnienia, i to nie 1wszy raz przecież! Chapeau bas! ;:63 Mnie dendrobia wciąż przerażają :lol:

Pozostałe kwitnienia cieszą oko i nie tylko oko; fajnie, że się roślinki nie poddają ;:333
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Może pora trochę się przypomnieć? :)
Nie bardzo jest czym ale coś jestem winien kilku osobom a nie chciałbym uchodzić za niewdzięcznika. :oops:
Te dwie fotki to "dorobek" ostatnich miesięcy:

Obrazek

Obrazek

. . . nie cały dorobek,zapomniałem o Masdevalliach.Nawet nie wymienię co na tych fotkach jest.Za dużo by pisać.

;:167 Małgosiu,Alu,Dorotko,Dorotko,Patrycjo,Rysiu,Halinko,Asiu ;:167 ;:180

W tym przypadku nie było podziału na dwa fora.Ciągle to jedna wielka rodzina storczykowa.

Ten widoczny kwitnący to od Rysi. ;:196
I w zbliżeniu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I to jedyne moje nowe kwitnienie. :(

Tak na siłę to jeszcze jedno można by zaliczyć do nowych.To ten piegusek poniżej.Kwitł dwoma kwiatami,zrzucił je i wypuścił jeden:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

. . .a to co kwitło kwitnie nadal.Tak prezentuje się "zbiorowo":

Obrazek

Na koniec chyba smutna,bo bez przyszłości,ciekawostka.Kiedyś dorodny storczyk /doniczka 14 cm/ dzisiaj prawie bez liści,stożka wzrostu,ale za to z takim dłuuugim,rekordowym u mnie,pędem.Popatrzcie: :(

Obrazek

Obrazek

Chyba tak się chce ze mną pożegnać. ;:223 :(

Jeszcze dwa słowa w odpowiedzi.
gianna gdybym nie był takim mastodontem to zarumieniłbym się.Niemniej dziękuję.NG jeszcze mnie nie odkrył. :wink:

Asiu jak wyżej,dziękuję,miło mi.Aparat,niestety,bez rewelacji.Gorzej bo już prawie antyk.Stara cyfrówka Sonny.
Oj,chciałoby się lepszy.A tym wybieleniem nie strasz. :wink:

Gosiu, ;:196 już Ty wiesz za co. :)
Może jesień i zima będą łaskawsze i wszyscy znajdziemy więcej czasu i ochoty na pisanie.Może i kwitnień będzie trochę.

Halinko,dziękuję i chyba nigdy nie przestanę dziękować.Dla Ciebie także ;:196 No i pokaż coś może. ;:180

Justynko,teraz będę miał ich więcej,więc zaglądaj,może i kwitnień będzie więcej. :)

Agnieszko,ale wysoko teraz noszę głowę.Taki doświadczony storczykarz i taki wpis.Chyba przeceniasz mnie.
A moje dendrobia?,dziwna sprawa bo nic wielkiego przy nich nie robię.Wszystkie D.P.stoją na wschodnim,kuchennym oknie podlewane jak phale,co 7-10 dni i tyle.No ale tak to już jest,u jednych to u innych tamto... i dobrze,bo ciekawie.Zapraszam,na kolejne / ;:333 /kwitnienia. :)
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Alusia61
200p
200p
Od: 11 paź 2009, o 22:04

Post »

Henryku, kolekcja pięknie się odbudowuje :heja
Super. Z czasem znowu nie będziesz wiedział gdzie je wszystkie pomieścić. :wink:
Twój phal. bez stożka wzrostu wcale nie oznacza że tak się z tobą żegna.
Może tylko dziękuje za cierpliwość i niedługo wyrośnie mu bazal kaiki?
Też miałam takie przypadki.
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu,oby tak było.Obawiam się jednak,że wcześniej straci wszystkie liście.Nie ma jednego zdrowego. :( Ale czekam.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Fajnie Henryku, że coś pokazałeś ;:138 (ja też muszę się poprawić, choć póki co u mnie nadal głównie zielono :roll: )
Widzę, że w 'nowym dorobku' przybyły Ci falenopsisy, Dendrobia i w lewym górnym rogu to chyba jakaś katlejka (?), ale mogę się mylić...
Cała gromadka wygląda optymistycznie i mam nadz., że i Twój zapał nie osłabł :wink:
A pokazane kwitnienia, czy bogatsze, czy skromniejsze - zawsze pozostaną cudowne, jeśli chciały nas cieszyć w naszych domach.
Ile uroku ma ten pojedynczy kwiat w drobniutkie piegi :)
Awatar użytkownika
Merghen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2010, o 09:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Henryku, obiecuję,że już wkrótce coś pokażę u mnie w wątku. Na razie jeszcze ogród i spiżarka - przygotowania zimowe - pochłaniają całą moją uwagę. Nawet dopiero dziś zobaczyłam,że otworzył się kwiatuszek u Masdevallii. Mam nadzieję, że nie spóźnię się ze zrobieniem zdjęć by Wam go pokazać :oops:

Cieszę się, że tak zazieleniłeś się i że miałam w tym niewielki udział :D
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Henryku i ja melduję się w trzeciej części. Ostatnio czasu u mnie coraz mniej ale nie mogę zgubić Twojego wątku.
U Ciebie jak zawsze piękne kwitnienia, super nowości, a poza tym bardzo podobają mi się Twoje zdjęcia.
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pozwólcie,że dzisiaj niestorczykowo,ale chyba warto,choćby tylko dlatego,żeby podziękować Halince-Orange.

Hoja Multiflora.

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Henryku, rozumiem Twój zachwyt. Podziwiam też pomysłowość - zrobić origami a potem zawiesić na roślinie, to Tylko Ty mogłeś wpaść na taki pomysł... :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Henryku serdecznie Ci dziękuję za tą dedykację, cała przyjemność po mojej stronie ;:138 ;:108 Jednak prawda jest taka, że to Ty się tak pięknie opiekujesz roślinkami-prezentami, że pokazują całą swoją piękność i dostojność ;:215 ;:109 ;:cm Być może za moment i ja się pochwalę kwitnieniem ;:113 ;:109
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Piękna kolekcja ;:oj a dendrobia cudne sama chciała bym mieć takie w swojej kolekcji...może kiedyś :tan
Pozdrawiam :wit
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Te 'gwiazdeczki' na Multiflorze pomyliły chyba czas kwitnienia - pasowałyby na Boże Narodzenie :wink:
A tak na poważnie, to roślinne prezenty Halinki darowane z całego serduszka. Nie Ty jeden Henryku cieszysz się nimi :)

Co do Dendrobiów, to masz takie efekty, że możesz nam korepetycji udzielać ;:208
Wciąż wracam na stronkę z soczyście jagodowymi kwiatami ;:226
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Cieszę się z tobą, że pomału wszystko wraca do normy, niech storczyki pięknie przybierają w siłę listków i kwitną wspaniale by cieszyć twe i nasze oczka. Pozdrawiam serdecznie:).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”