Storczykowa Chatka

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Re: Storczykowa Chatka

Post »

Witaj serdecznie :wit

Masz prześliczną kolekcję a phalaenopsisy bardzo pięknie i obficie Ci kwitną :shock: . Szczególnie piękny phalaenopsis philadelphia ;:167 .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, dobre z tym pyskowaniem :;230 ,ale nie powiedzą też gdzie je boli i pocałować nie można...Marzenia o chatce jeszcze Ci się spełnią,życzę Ci tego ;:196
Marto, dziękuję Ci,wiesz, że moja córka też ma na imię Marta i jest z pod znaku barana, ale w przeciwieństwie do Ciebie kwiatki jej nie interesują.Nawet różę, którą dostała na Walentynki upiekła na grzejniku ;:96
Arturze, dziękuję, ale u Philadelphi to kwitnienie ''sklepowe'' ;:108
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Nie napisałam jeszcze,że prawie wszystkie storczyki [oprócz phalaenopsisów] kupiłam z przeceny.Niektóre były w opłakanym stanie,większość miała rozłożone podłoże z dodatkiem gąbki.Przesadzałam je zaraz po przyniesieniu do domu, w przezroczyste doniczki, z dodatkowo wypalonymi otworami,w drobniejsze podłoże firmy 'Kronen',na dno dawałam styropian lub keramzyt.Wycinałam tylko te korzenie, które się rozpadały,a puste w środku, ale dość twarde zostawiałam.Wszystkie storczyki z cieńszymi korzeniami, podlewam po przeschnięciu podłoża,nie przez zamaczanie lecz kilkakrotne przelewanie po ściankach doniczki.Trzy dendrobium phal.,Nelly I. i cambria[mieszka teraz u mojej bratowej],kupione rok temu kwitły już u mnie, a roślinom kupionym jesienią rosną nowe przyrosty, więc mam nadzieję,że odpowiada im moja opieka.
Kasia01
200p
200p
Od: 22 cze 2010, o 19:16

Post »

Witam :wit,
Masz śliczne i obfite kwitnienia bez wyjątku :D. Jak kupuje się storczyki na przecenie to potem ma się większą satysfakcję jak zakwitnie u Ciebie, a jak kupujesz już kwitnące to może i masz przepiękne kwitnienia, ale to i tak nie są Twoje. Fajnie, że masz tyle dendrobium, ja mam jedno, ale mogę się pochwalić, że miałam już własne kwitnienie i wypuściło nowy przyrost :heja .
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

:wit Kasiu,witam u mnie,ja u Ciebie po cichutku bywam często ;:108 Cieszę się, że doceniasz moje starania, masz rację, z uratowania roślinki jest duża satysfakcja. ;:167
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Dzisiejsze zdjęcia :wink:

Obrazek
Obrazek

Biały z rumieńcem rozwinął prawie wszystkie pąki :tan

Obrazek

N.I. nie chce być gorsza.

Obrazek

Miniaturka za 10 zł. :heja

Obrazek

Biały muśnięty różową farbą rozwija pierwszy kwiatek. Jutro postaram się zrobić mu lepsze zdjęcie.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Piekne storczyki. Nawet masz Phal. z mazami :).
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Nareszcie do Ciebie trafiłam. :D Podoba mi się tło zdjęć, takie "nie oklepane". Widzę,że Ty tez kupujesz na przecenach i swoją pielęgnacją doprowadzasz do kwitnienia. Phal.Philadelphia bardzo chętnie kwitnie i nie przypuszczam,byś miała problemy z ponownym kwitnięciem. Brawo - bo tak kolorowo u Ciebie, wszyscy tego bardzo potrzebujemy. :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Piękne kwitnienia :) , ten biały z rumieńcem świetnie sie prezentuje z tyloma kwiatami :shock: . Miniaturka za 10 zł ? ;:224 Ja też chcę takie okazje... :roll: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Grażynko ;:180 dziękuję za odwiedziny i pochwały.Zielony kolor w tle to ściany w pokoju mojego dorosłego syna, ten kolor ponoć uspokaja,ale na niego nie działa :;230 Lubię kolory w domu, za długo u nas była ''moda'' na białe wnętrza.
Dusiu, wiem, że bardzo lubisz ten rodzaj storczyków :D
Arturze,ten drobny u wszystkich tak obficie kwitnie, warto go mieć, a miniaturka trochę przekwita i bez problemu została przeceniona :heja
Kasia01
200p
200p
Od: 22 cze 2010, o 19:16

Post »

Moja szczęka leży na laptopie :!:. Czy to kwitnięcie na 1. zdjęciu to Twoje :?: Niesamowite...
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Lucynka stosuje jakieś nielegalne dopalacze :)
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Kasiu, napiszę nieskromnie, a pewnie, że moje :heja Podnieś szczękę,bo jeszcze się uszkodzi i zamiast na storczyka,wydasz na protetyka. :;230

Dawidku,całkiem legalne w postaci Ustronianki i naszej czystej wody :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chmara3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2007, o 00:18

Post »

Witaj Lucynko fajnie, że założyłaś swój wątek możemy podziwiać Twoje śliczności :)
powiem Ci, że tak czytając mamy ze sobą trochę wspólnego :) też moje falki podlewam tak chyba w 80% Ustronianką już chyba około roku i mają się wyjątkowo dobrze a po drugie też kupuje przecenione storczyki tylko zwracam uwagę czy maja zdrowe korzenie i listki, teraz np. bardzo dużo zaczęło mi kwitnąć własnie z tych przecenionych ile niespodzianek :tan
Pozdrawiam ciepło
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki :)
Moje kaktusiki:)
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

:wit Aga,miło Cię gościć w mojej chatce, w niedzielny poranek, może wypijemy razem ;:40 :D Ja chyba największą uwagę zwracam na liście,a i tak ostatnio kupiłam dwa, o które się martwię.Oczywiście zwracam też uwagę na korzenie, bo często w doniczkach jest zgniła ciapa. :(
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”