Przesadzanie winorośli

Drzewa owocowe
rezygn0101
---
Od: 31 sty 2008, o 16:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przesadzanie winorośli

Post »

cortyzol pisze:A tak przy okazji zostało mi trochę miedzianu po opryskaniu porzeczek i agrestu i zastanawiam się czy go nie zużyć do oprysku winorośli,tylko przeciwko czemu?
Przyhamuj, będziesz zdrowszy. :D
Awatar użytkownika
Dolnoslonzok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2010, o 10:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Oldrzyszowice,w widłach Odry i Nysy Kł., pow. Brzeg, woj.opolskie, hist. Dolny Śląsk, Nizina Śląska.

Post »

Space99 pisze:17:00 w sierpniu to nie wieczór i widać że przynajmniej od 16:00 (a nawet wcześniej) są w cieniu.
Jak będziesz pisał prawde na forach a nie kolorował to wierz mi że będziesz poważnie traktowany.
Liczą się własne doświadczenia a jak ich nie masz to pytaj bo po to są fora.
Dzięki za radę. Pisałem, ze stanowisko jest z musu , ale skąd Twa pewność , ze zdjęcie było robione o 17 :shock:
Awatar użytkownika
Space99
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2009, o 12:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dolnoslonzok pisze:...ale skąd Twa pewność , ze zdjęcie było robione o 17 :shock:
:)
Dolnoslonzok pisze:...Pisałem, ze stanowisko jest z musu...
Przekonałem się że nie warto trzymać w doniczkach jak nie mamy gdzie wsadzić bo w gruncie podrośnie i jesienią można przesadzić na miejsce stałe. Wystarczy wkopać do ziemi w ciepłymi słonecznym miejscu a urośnie na pewno lepiej niż w doniczce. To bardziej rada dla innych z podobnym dylematem.
Pozdrawiam Marcin
Moje winorośla
Awatar użytkownika
Dolnoslonzok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Oldrzyszowice,w widłach Odry i Nysy Kł., pow. Brzeg, woj.opolskie, hist. Dolny Śląsk, Nizina Śląska.

Post »

Koło połowy miesiąca przesadzam je na "zwolnione " miejsce, które jest wybitnie nasłonecznione :D . Riesling rośnie przy płocie sąsiada, również od południowej strony ogrodu , bez cienia, dosadzę tam z innej części ogrodu Johannitera . Zamierzam jeszcze dokupić jakieś saksońskie i alzackie odmiany, by posadzić je w płn. części ogrodu, jest tam dużo słońca.
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Dolnoslonzok pisze:Dzięki za radę. Pisałem, ze stanowisko jest z musu , ale skąd Twa pewność , ze zdjęcie było robione o 17 :shock:
Informacje o czasie zrobienia fotki zawarte są w exifie,zdjęcie było zrobione o 17.06 a wszystkie sadzonki były już zacienione.
Awatar użytkownika
cortyzol
100p
100p
Od: 14 wrz 2008, o 21:06

Post »

Hehehe
Bogdan
Awatar użytkownika
Dolnoslonzok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy tegoroczne sadzonki ( z powyższych zdjęć ) mogą być przesadzone wiosną , ewentualnie z końcem zimy ?
rezygn0101
---
Od: 31 sty 2008, o 16:13

Post »

Macie dzisiaj forum winogrona org?
x-suzana
Konto usunięte na prośbę.
Od: 15 gru 2009, o 11:41

Post »

Od wczoraj stronka nieczynna.
Awatar użytkownika
Space99
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2009, o 12:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

wpiszcie http://www.winogrona.hostings.pl/forum zwracając uwage na adres przy przechodzeniu po działach.
Coś im padło.
Pozdrawiam Marcin
Moje winorośla
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Space99 pisze:wpiszcie http://www.winogrona.hostings.pl/forum zwracając uwage na adres przy przechodzeniu po działach.
Coś im padło.
Dzięki za link, udało mi się wejść na stronę, ale nie udaje mi się przejść do konkretnego działu, jak to zrobić?
x_r-t

Post »

Jest trochę zabawy. Po wejściu na stronę, najeżdżamy myszką na tytuł działu. Na dole na pasku stanu mamy wyświetlony link - coś jak to: http://www.winogrona.org/forum/uprawa/? ... 4543e71186 .
Aby wejść do tego działu, należy podmienić pierwszą część adresu i odciąć końcówkę tak, by zostało: http://www.winogrona.hostings.pl/forum/uprawa .
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

ślicznie.... to ja chyba poczekam aż ruszy normalnie... ;:224 ale dzięki, jak będę w silnej potrzebie, to może się zmuszę do tak wielkiego wysiłku umysłowego :) Przynajmniej dzięki Wam udało mi się sprawdzić pocztę :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

A ma ktoś wiadomości od administratora winogron, kiedy strona ruszy?
niedobry
200p
200p
Od: 26 kwie 2008, o 14:35

Post »

Witam Wszystkich po zimie :)

Doradźcie co mam robić z moimi krzewikami...mam ich sporo a w miejscu gdzie rosną, chociaż maja żyzną glebę to chyba jednak trochę zbyt wilgotną i prawdopodobnie za nisko położoną...poza tym jesienią mgły unoszące się z łąk przymarzają w nocy i drugi raz mam już zmarźlaki zamiast dorodnych krzewów...w zeszłym roku ledwo odbiły z zapasowych...mogę tak czekać i co roku będą karzełkami a są w gruncie już trzeci rok...albo przenieść je w miejsce wyższe ale też bardziej suche, z mniej torfową glebą ale to nawet chyba lepiej (regularnie wapnowana i uprawiana obornikiem, ostatnio na jesień zostawiłem tam jeszcze jakieś zboże posiane) jest to gleba niższej klasy ale jest cieplejsza wyraźnie, lecz bardziej piaszczysta i z jednej strony zasłonięta młodnikiem.Wówczas rzędy były by, ze wschodu na zachód nie jak dotychczas z południa na zachód...pytanie brzmi ...przesadzać w te warunki? ...dodam, że w takim położeniu łatwiej byłoby mi zasłonić je przed zachodnim i wschodnim wiatrem...bo rzędy te, ustawione były by do wiatrów tym razem "wąskim bokiem"

Napisane: Pn 28 lut 2011 22:19
czy może zostawić je tam gdzie są tylko zbudować im długi tunel ????
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OWOCOWE”