Storczyki Storczykowej

Awatar użytkownika
malgosia_u
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 sty 2009, o 09:45

Post »

Śliczny storczyk :) Naprawdę świetny zakup :D Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Duśka pięknego storczyka kupiłaś. Ma na płatkach tyle różnych barw i jest przeuroczy. A te kropy na liściach to widzę, że są takie duże. Mój ma kropki małe. A białego to sobie kupisz na pewno.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

no ten ma duże kropki. ten drugi też. mam jeszcze 2 z małymi kropeczkami, ale tamte mają całkiem inne kwiaty. jeden jest ciemnoróżowy, też kiedyś fotki wstawiałam. a kwiaty ma słodziutkie, oryginalne i piegowate. tamten biały był nieduży, ale jego kwiaty miały conajmniej 14-15 cm. chciałabym takiego. ale nie wiem, czy uda mi się spotkać z tak wielkimi kwiatami i tak taniego. było mnóstwo pięknych, ale coś trzeba było wybrać. wybór był bardzo trudny, a miałam bardzo mało czasu na zastanawianie się.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Śliczny ten nowy :wink: Nie dziwię Ci się, że nie mogłaś mu się oprzeć, bo naprawdę jest piękny, a liście ma cudowne 8) Chyba ma małe kwiatuszki, ale i tak jest słodki :P
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kwiaty mają ok. 6 cm, więc bardzo małe nie są, ale duże też nie. a liście rzeczywyście są piękne, więc nawet jak ten Phalaenopsis przekwitnie i tak będzie piękny i ozdobny. pierwszy raz widziałam takie Phal. w sklepie. wcześniej widziałam takie na wystawach, ale było ich mało.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Dusia, jeśli te zdjęcia z poprzedniej strony sama zrobiłaś, to gratuluję ! Bardzo dobrze Ci wyszły ;:333
Piękne masz obecnie kwitnące falenopsisy !
Zazdroszczę tym, którzy potrafią wybrać wśród nich tego, który najbardziej się podoba...
Dla mnie, każdy z nich ma coś uroczego. Ostatnio zakwitł mi taki najpopularniejszy w kolorze.
Dostałam go 2 lata temu, jako dosyć słabą roślinkę. To jego pierwsze kwitnienie po tych 2 latach.
I jak tu powiedzieć, że jest mniej piękny od innych ...?
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Art pisze:Dusia, jeśli te zdjęcia z poprzedniej strony sama zrobiłaś, to gratuluję ! Bardzo dobrze Ci wyszły ;:333
Piękne masz obecnie kwitnące falenopsisy !
Zazdroszczę tym, którzy potrafią wybrać wśród nich tego, który najbardziej się podoba...
Dla mnie, każdy z nich ma coś uroczego. Ostatnio zakwitł mi taki najpopularniejszy w kolorze.
Dostałam go 2 lata temu, jako dosyć słabą roślinkę. To jego pierwsze kwitnienie po tych 2 latach.
I jak tu powiedzieć, że jest mniej piękny od innych ...?
tak, fotki robię sama, bo lubi robić wszystko po swojemu i tak jak mi się podoba. jak jakaś wyjdzie nieładna to kasuję i robię jeszcze raz.
Phalaenopsisów dzisiaj podobało mi się dużo, ale nie mogłam wziąść więcej niż 1. gdybym mogła wziąść 2, wzięłabym tego białego. gdyby były takie z mazami, wzięłabym tego z mazami. ale nie było. były bordowe, rózowe, żółte, nakrapiane, te z liśćmi w kropki, zdeformowane (pelloric), białe... wybór bardzo duży i do tego storczyki w dobrym stanie i tanie (20 zł).
i rzeczywiście każdy storczyk ma w sobie coś ładnego. kwitnienie tego Phalaenopsisa na pewno bardzo cię ucieszyło, zwłaszcza, że to była słaba roślina i czekałaś 2 lata na jego kwiaty, ale w końcu odwdzięczył ci się za opiekę.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

A w jakim byłaś sklepie, obi?

Na tym ostatnim zdjęciu storczyk wsród zieleni wyglada najpiękniej, widać jaki jest rozświetlony. No i te listki cudne, też mi się takie marzą. To u Ciebie w pokoju robione? jakieś odżywki tam nawet widzę, zaczęłaś używać? :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

:shock: ;:154 ;: ;:202 ;:226 ;:224 ;:219

O mamusiu.... , boski , cudny , piekny , przepiękny , sliczny , prześliczny.... :shock: ;:183
Ale cuuuudo.... kupiłaś... , jaki dorodny...
A gdzie to miejsce na ziemi , gdzie sprzedają takie cuda ? :lol:
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Ale cuuuudo :shock: i na dodatek już jednego takiego masz :twisted: :lol: taki też figuruje na mojej liście chciejstw :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

bardzo ładny!
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Dusiu, masz piękne storczyki i robisz ładne zdjęcia ;:63 Z przyjemnością się je ogląda. Ostatni nabytek jest słodziutki, też mam takiego samego, a może podobnie wygląda :roll: Nie dziwię się, że nie mogłaś się mu oprzeć :twisted:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mi się tak podobają że mam teraz 2 :) fajnie by było, gdyby kiedyś zakwitły obydwa naraz. ten drugi pewnie długo nie zakwitnie, bo niedawno był przesadzany do większej doniczki i musi się do niej przyzwyczaić. coraz więcej pąków otwiera się na innych moich Phal. biały, ten co miał tak dużo kwiatów, chyba przedłuża pędzik i odgałęzienia.
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Storczykowa pisze:
Obrazek
:) Gratuluję tej cudowności :) ... a swoją drogą utwierdzam się w przekonaniu, że do każdego marketowego stojaka ze storczykami warto podejść ... :)
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Dusiu, piękny nowy nabytek, a zdjęcia pierwsza klasa, robisz się profesjonalistką.

Pozdrawiam :P
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”