Art pisze:Dusia, jeśli te zdjęcia z poprzedniej strony sama zrobiłaś, to gratuluję ! Bardzo dobrze Ci wyszły
Piękne masz obecnie kwitnące falenopsisy !
Zazdroszczę tym, którzy potrafią wybrać wśród nich tego, który najbardziej się podoba...
Dla mnie, każdy z nich ma coś uroczego. Ostatnio zakwitł mi taki najpopularniejszy w kolorze.
Dostałam go 2 lata temu, jako dosyć słabą roślinkę. To jego pierwsze kwitnienie po tych 2 latach.
I jak tu powiedzieć, że jest mniej piękny od innych ...?
tak, fotki robię sama, bo lubi robić wszystko po swojemu i tak jak mi się podoba. jak jakaś wyjdzie nieładna to kasuję i robię jeszcze raz.
Phalaenopsisów dzisiaj podobało mi się dużo, ale nie mogłam wziąść więcej niż 1. gdybym mogła wziąść 2, wzięłabym tego białego. gdyby były takie z mazami, wzięłabym tego z mazami. ale nie było. były bordowe, rózowe, żółte, nakrapiane, te z liśćmi w kropki, zdeformowane (pelloric), białe... wybór bardzo duży i do tego storczyki w dobrym stanie i tanie (20 zł).
i rzeczywiście każdy storczyk ma w sobie coś ładnego. kwitnienie tego Phalaenopsisa na pewno bardzo cię ucieszyło, zwłaszcza, że to była słaba roślina i czekałaś 2 lata na jego kwiaty, ale w końcu odwdzięczył ci się za opiekę.