Róże Georginii (Alicji)

Zablokowany
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże Georginii (Alicji)

Post »

Dziękuję ;:196 Marzę o tym, by w dziedzinie róż być skazaną na sukces ( w innych też, a jakże :wink:)
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Alu.
Przysłała mnie tu Małgosia - Margo2. Już oglądałam i podziwiam twoje róże ;:138 - piękne! Moje najstarsze pochodzą z ubiegłego roku- więc maluchy, ale sprawiają mi wiele radości. Też traktuję je gnojówką z pokrzyw . Służy im.
Pozdrawiam serdecznie. :wit Kasia
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Justynko jestem pewna że tak będzie.Jeżeli będzie Ci potrzebna jakaś podpowiedź,pytaj śmiało,jakaś rada się zawsze znajdzie.

Witaj Kasiu miło że zajrzałaś do mojego ogrodu.Moje najstarsze róże mają ok.15 lat.Nie byłam wtedy jeszcze na forum i nie miałam takich możliwości,ani uzupełniania swojej wiedzy ani wyboru odmian.Teraz to jest po prostu rozpasanie z tymi różami. :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zgadzam się, że teraz to rozpasanie :D Można zobaczyć róże, poczytać o nich, kupić upatrzone i to wszystko nie wychodząc z domu. Zaczęły się moje, więc się nimi cieszę ile wlezie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
PiVi
100p
100p
Od: 21 lip 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

ewamaj66 pisze:Zgadzam się, że teraz to rozpasanie :D Można zobaczyć róże, poczytać o nich, kupić upatrzone i to wszystko nie wychodząc z domu. Zaczęły się moje, więc się nimi cieszę ile wlezie :D
Eeeetam rozpasanie :)
Cywilizacja... CYWILIZACJA drogie Panie !

Po pierwsze można się dzielić tym co się ma, po drugie korzystać z doświadczeń innych, a po trzecie - spełniać zachcianki sprowadzając róże nie tylko z Europy ale i Świata :) Kordes, David Austin, Poulsen, Delbard no i kanadyjki... wszystko w zasięgu ręki.

Więc.. cieszyć się i korzystać :)

P.
Moje Róże czyli nowe hobby.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

PiVi pisze:
ewamaj66 pisze:Zgadzam się, że teraz to rozpasanie :D Można zobaczyć róże, poczytać o nich, kupić upatrzone i to wszystko nie wychodząc z domu. Zaczęły się moje, więc się nimi cieszę ile wlezie :D
Eeeetam rozpasanie :)
Cywilizacja... CYWILIZACJA drogie Panie !

Po pierwsze można się dzielić tym co się ma, po drugie korzystać z doświadczeń innych, a po trzecie - spełniać zachcianki sprowadzając róże nie tylko z Europy ale i Świata :) Kordes, David Austin, Poulsen, Delbard no i kanadyjki... wszystko w zasięgu ręki.

Więc.. cieszyć się i korzystać :)

P.
ale do tego rozpasania trzeba mieć też pękaty portfel 8-)
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Pivi, wiesz, "cywilizacja" trochę wyświechtane słowo. Może dajmy mu już spokój.
Moim zdaniem mamy po prostu obecnie możliwość dostępu przez internet do zakupu róż w zagranicznych szkółkach.
Georginia mówi o rozpasaniu i sądzę, że może jest w tym obawa o nadmierny konsumpcjonizm. Za bardzo "mieć", niż "być" w ogrodzie i delektować się jego pięknem. I tyle.
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Aszka pisze:Moim zdaniem mamy po prostu obecnie możliwość dostępu przez internet do zakupu róż w zagranicznych szkółkach.Georginia mówi o rozpasaniu i sądzę, że może jest w tym obawa o nadmierny konsumpcjonizm. Za bardzo "mieć", niż "być" w ogrodzie i delektować się jego pięknem. I tyle.
Moni podpisuję sie pod tym. A, na marginesie, żeby "być" w ogrodzie i delektować sie jego pięknem to trzeba "mieć" - dlatego szukamy i ciągle szukamy .... ;:196
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Cieszy mnie to, że wciąż wzdychamy do tych naszych królowych. Więc, jeszcze chyba wszystko jest ok, prawda?
Majeczko, hejka :wit .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko,to wprawdzie nie mój cytat ale też podpisuje się pod nim.Zauważyłam u siebie ,że już nie chodzi o róże tylko o kupowanie ,zamawianie i zatraciłam przyjemność w obcowaniu ponieważ ciągle coś kopię,zmieniam i po prostu jestem zmęczona.Mojej córce ciągle powtarzałam "nie możesz mieć wszystkiego" a widzę,że sobie powinnam to mówić :D co nie znaczy ,że już kończę....robię tylko przerwę ;:3
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Troszkę mnie tu nie było...jedyne na co znalazłam to czas na podglądactwo :oops: , nie ładnie nie ładnie.
Pamiętacie mojego straszaka ogrodowego, co to myślałam, że nic z tego nie będzie?
Dzień w dzień oglądałam to moje oczko w głowie..., któregoś dnia wracam z pracy, a tu pełno listków-ba nawet kilka pączków się zawiązało ;:138 . Niespodzianka ogromna starsznie się cieszę.
Próbuję wkleić fotki, ale niestety program nie chce ich wrzucić :( , a tak się chciałam pochwalić
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aszka pisze:Majeczko,to wprawdzie nie mój cytat ale też podpisuje się pod nim.Zauważyłam u siebie ,że już nie chodzi o róże tylko o kupowanie ,zamawianie i zatraciłam przyjemność w obcowaniu ponieważ ciągle coś kopię,zmieniam i po prostu jestem zmęczona.Mojej córce ciągle powtarzałam "nie możesz mieć wszystkiego" a widzę,że sobie powinnam to mówić :D co nie znaczy ,że już kończę....robię tylko przerwę ;:3
Aszko witaj, masz rację z tym kupowaniem. Mnie osobiscie bardzo podoba sie podejście Oliwki i Gosi, one szukają i kupują, ale mają tylko to co sobie najpierw przemyślą. Ogromnie zauroczyła mnie swoim ogrodem Beata.
Musimy zmienić podejście do tematu ogród i róże. Najpierw wizja, a później realizacja. :uszy
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Alicjo :wit przepraszam, ale się rozpędziliśmy w Twoim wątku. Zaglądam tu do Ciebie często i poczułam się jak u siebie. Nieładnie, oj n...... ;:196
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

a oto i moja pienna róża NN kupiona za całe 15 pln Obrazek Hura udało się
Zatem próbuję dalej.... a to odnośnie mojego straszaka ;:138 Obrazek
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

majka411 pisze:
Aszko witaj, masz rację z tym kupowaniem. Mnie osobiscie bardzo podoba sie podejście Oliwki i Gosi, one szukają i kupują, ale mają tylko to co sobie najpierw przemyślą. Ogromnie zauroczyła mnie swoim ogrodem Beata.
Musimy zmienić podejście do tematu ogród i róże. Najpierw wizja, a później realizacja. :uszy
o to mi chodzi ;:3
A ogród Beaty- marzenie ;:167
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”