Działka z dębami - Wiślanka - agape

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko, piękny jest Twój taras. Mam nadzieję, że wytrzyma długie lata.
Moje - Twoje pomidorki w świetnej formie. Wzeszły chyba wszystkie, bo jest ich z 50. Nie wiem, czy wszystkie dostaną szansę na dorośnięcie. W sobotę będę pikowała :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Dzień dobry!

Aniu cieszę się, że ładnie wzeszły!

Zatem postanowiłam pokazać jak u mnie wygląda pierwsza w życiu plantcja pomidorów:

Obrazek
Obrazek

Jedne są większe inne mniejsze, bo mam i duże i koktailowe...

Najlepiej rosną w pojemnikach po mleku- jednak wilgoć z doniczek torfowych łatwiej wyparowuje. Ale myślę, że podgonią już w gruncie.
Już kilka dni i nocy były na balkonie. Potem znów w domu na noc, a wczoraj znów całą dobę na balkonie.

Jaka tempertauta jest już groźna dla pomidorków?

Na koniec sesji tulipanowej ciąg dalszy...

Obrazek

Dzisiaj jadę po azofoske...i razem z Przyjaciółką przewieziemy autem stolik i fotele, oraz kompostownik-ze starej komody, szafki do altanki, które nazbierałam jesienią z "wystawek" i okno na inspekt. Będzie trochę mrówzcego dźwigania.

Ale za to też pierwszy Gość na działce tej wiosny!

Może wypijemy kawę przy stole na tarasie!? Musze kupić drożdzówki i nie zapomniec termosu. I drugiego KUBKA, haha!
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O Matko! Prawdziwa plantacja! Wygląda na to, że czeka Cię ciężki dzień. Mimo wszystko życzę miłego odpoczynku przy kawce :D
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Aguniu. Czyżby pierwszy kompostownik już się zapełnił. :?: Ale masz rację od przybytku głowa nie boli. Hodowla pomidorków imponująca. Ja mam tylko 12 sadzonek maskotek a resztę kupię. Miłego przyjmowania gościa. To bardzo cieszy. A we Wrocławiu wreszcie po miesiącu pada deszczyk. Bardzo był potrzebny.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Aga! O ludu :shock: Toż to rzeczywiście plantacja pomidorów..Imponujące....Wszystkie wsadzisz na działce?... Ja to tylko gdzieś z 15 krzaczków posadzę :( bo na więcej nie mam miejsca :?
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga a jak stały na balkonie to się nie przypiekły listki?
Ja kilka wsadziłam do gruntu :roll: i mają przypieczone listki.
I tak myślę czy dadzą sobie radę?
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, nie wiem. No w końcu to rośliny...Może się dostosują...Nie powinny stać w pełnym słoncu, ale tylko taki mam balkon. Myślę, że i Twoje z zcasem dadzą sobie radę.
No, chyba że zapewnimy im parasolki, takie np. papierowe od drinków :;230

Moje niektóre trochę pozwijały listki, albo mają małe plamki od słońca, ale to chyba jest naturalny etap hartowania...Wierzę, że dadzą sobie radę.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Też tak myślę.W zapasie mam jeszcze jakieś 30 krzaczków koktajlowych :lol: .
Te co wyniosłam to takie gorsze egzemplarze.
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Aga jesteś nie do pobicia :lol: Chyba jeszcze nikt nigdy nie miał takiej ilości pomidorków na balkonie :;230
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobry wieczór!

Ado! Tak oba kompostowniki zapełnione i hałda siana z zeszłego roku...bez kompostownika, za domkiem, a przed domkiem kolejna...Słowem wszystkie chwasty z całego roku.

Izo, Jolu Agnieszko- ano tak nazbierało mi się sadzonek. Część jest dla mojej Przyjaciółki, a część dla Przyjaciela.Dziś się dowiedziałam, że podaruje mi inspekt! Tylko nie wiem kiedy dokładnie! Strasznie się cieszę, moze jeszcze zdążę wysiać w nim rozsadę kwiatów! Na razie zabieram się do wysiewania kwaitów w domu....w wielodoniczki. No, i ziół...

Dowiozłyśmy...ale tylko fotele, stół, okno na inspekt, paprocie, kilka poduszek, węgiel grillowy, azofoske i nawóz do trawników...Kompostownik i komoda już się nie zmieściły...

Poza tym kupiłam w obi cudo-cudeńko-wspaniałość mysli ogrodniczej! oto ona! ZRASZACZKA ROTACYJNA całe 14 zł ;)zasięg do 12 metrów...
Marzy mi się w upalny dzień leżenie na leżaku i moczenie stópek w tych kropelkach!

Obrazek

Poza tym kupiłam jeszcze :

4 niebieskie hosty, takie w kłączach, 3 z białym brzegiem, kilka biało-zielonych
i 2 żurawki
2 serduszki
wszystko to do ceinia pod jabłoń i orzech, gdzie już są wsadzone paprocie i białe tawułki

Poza tym białe dalie lecz o róznych kształtach i pokrojach, oraz białe lilie, oraz kilka biało-różowych azjatyckich...Mam też dużo białych mieczków. Jednak będzie sporo bieli...

Jutro będę je wsadzać do gruntu, oraz te dalie i lilie i mieczyki. Chyba już mogę, prawda?
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wsadziłam nic do gruntu, za to wysiałam w domu kwiaty jednoroczne i część ziół, oraz warzyw. Jako, że jeszcze wciąż nie posiadam inspektu na działce- w tym roku posiałam w domu.
Nasiona mają piękne kształty...
Obrazek

Konstrukcja o której pisałam pod koniec zimy sprawuje się doskonale. Jest wsparta na grubych książkach, nie wierciłam dziur w ścianach. Moje całe życie jest oparte na książkach, zatem byłoby hipokryzją nie opierać się na książkach i w tej kwestii ;)

Obrazek
Obrazek

Co poza tym...dziś byłam na zebraniu ROD, więc na działkę trafiłam dopiero o zmierzchu. Tylko podlałam grządki, a sama gapiłam się w kwitnące drzewa...

Obrazek

Obrazek

Jak widzicie wciąż cieszę się ze zraszaczki...Wspaniale woda wygląda po południu pod światło...!

Sezon uważam za otwarty!

Obrazek
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Aguś muszę ci podziękować :D .
Zmobilizowałaś mnie i założyłam w końcu dziś swój pierwszy trawnik :D .
Ależ jestem z siebie dumna :lol: .
A kwiatki możesz siać do gruntu,szkoda czasu na zabawę w domu.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Xiążki robią za ścianki? Nie chciałbym byc świadkiem Twojej rozpaczy, jak już siewki wybiją, a Ty niechcący którąś trącisz... :oops:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko! Gratulacje! Będę czekać na relację u Ciebie!
Kwiatki posiałam bo łatwiej wysadzę sieweczki. U mnie chłodno w nocy i np. groszek nie chce kiełkować w gruncie.

Krzyś, Dzięki wielkie za troskę! Książki są grube,stoją same z siebie stabilnie, kiwałam konstrukcją, ale jest dobrze zablokowana, tace są cieżkie i blokują-ściskają książki u podstawy, nijak się nie przewrócą-nie ma miejsca, bo musiały by móc przesunąć tace, a te sa ciężkie. Poza tym tace opierają się o szyby, trzebaby mocno uderzyć aby coś się zawaliło. To nie jest tak jak "wygląda", że dotknę a wszystko się rozjedzie. Naprawdę mocno stoi.
Miałam zamiar to przywiercić do ściany, a książki przystawiłam na próbę, aby tylko odrysować na ścianie znaczniki wysokości, ale okazało się to niepotrzebne. Skoro coś działa, to po co to poprawiać ;) szczególnie gdy jest się leniem ;)
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Aguś a może do gruntu i przykryć butelkami?
Ja już w życiu tyle nie wysieję,każdej siewki mi szkoda bo to moje pierwsze :lol: .
Miejsca nadal brak,część siewek już na działce niech sobie radzą.
Koniec latania po domu z psikaczką.
A wysiewałam po parę nasionek :roll: .
Relacja już jest u mnie :D .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”