Pochylony świat na piasku cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak, czekamy na fotki.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Witajcie,
oto mój synek Witold. Na zdjęciu ma 5 dni. Jeszcze w szpitalu.
Z dnia na dzień jest coraz fajniejszy, karmiony jest na żądanie, więc na razie jestem do niego przywiązana non stop. Na szczęście noce są względnie spokojne.

Obrazek
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaki słodki i wcale nie wygląda na niemowlaka, ja bym powiedziała, że ma co najmniej trzy miesiące. Jest też bardzo podobny do mojego synka. Ja zaczęłam mojemu wprowadzać dodatkowe posiłki, ale chyba do wyrwania się na chwilę jeszcze daleka droga.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaki kochany słodziak :D
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

No no chłop jak dąb ;:80 ;:80
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

ANIU
No i prosze rodzina rośnie w siłe, masz słodziutkiego dzidziusia. ;:86

Niech się chowa zdrowo.

Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p
Od: 4 sty 2008, o 22:14

Post »

Fajny chłopak serdeczne gratulacje, trzymajcie się cieplutko , i rozpieszczaj go.
Nie zawsze to co jest lżejsze jest przyjemniejsze!
Mój ogród...
Moje donice
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda u mnie wciąż wymarzona. Wczoraj mąż wziął na spacer Maluszka, a ja miałam na tarasie pooddychać świeżym powietrzem. Popatrzyłam chwilkę na ogródek i wzięłam się za podlewanie - tyle dni już nie padało, a nuż mrozy niedługo przyjdą i zagrozi moim roślinkom susza fizjologiczna (coś takiego wyczytałam w szpitalu w Działkowcu :) ). Po podlaniu wszystkiego zauważyłam, że na skarpie pomiędzy maleńkimi rozchodnikami, które powsadzałam tuż przed rozwiązaniem pojawiło się mnóstwo malutkich szczawików. To przebrzydły chwast u mnie, więc ruszyłam do boju. Wyrwałam całe mnóstwo i byłam z siebie bardzo dumna. Ręce brudne, bo oczywiście zabrałam się do tego bez rękawic, ale w końcu coś mogę zrobić ;:1
Dziś ja wyszłam na spacer z Witkiem, który natychmiast zasnął twardo. Postawiłam go więc w zacisznym słonecznym miejscu i ruszyłam na obchód naszego hektara.
Oto co zobaczyłam:
Obrazek
Widok z domu na górę:
Obrazek
Widok z góry na mój dom:
Obrazek
Udana kompozycja natury na granicy działki:
Obrazek
Dzisiejszy okaz (były też większe, ale w zupełnym cieniu):
Obrazek
Moje goździki z nasion - mam nadzieję, że zdążę zebrać z nich nasiona, bo są chyba jednoroczne.
Obrazek
Pięciorniki nie przestają kwitnąć od sierpnia:
Obrazek
Goździk zakupiony w lipcu zabiera się do kwitnienia. Ciekawe czy zdąży??
Obrazek
Lawenda tegoroczna z nasion - kompozycja córki w jej ogródku:
Obrazek

Serdeczne dzięki za gratulacje. Duma nas rozpiera z tak doskonałego dzieła :)
Miłego wieczoru
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Aniu to ty zamiast w szpitalu czytać poradniki dla mam-typu Mamo To Ja czy Dziecko to ty Działkowca czytałaś :shock: :lol: .
Piękna okolica.A roślinki zostaw,poradzą sobie wykuruj się ty.
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I ja dolanczam się do zyczeń:) Słodki maluszek, oby rósł zdrowo.

Ogrodu też gratuluję, piękne miejsce, drzewa iglaste... dużo przestrzeni. Ja bym tam urządziła raj hostow- -liliowcowy:) Ale tak to już jest, że jak się każdy na ogląda tych przepieknych roślin.. to potem wszystkie chce miec... i prędzej czy później znajduje się na nie miejsce w ogródku.

Ale ty się nie przejmuj teraz ogrodem tylko dbaj o swoje maleństwo i o siebie. Życzę powodzenia i szybkiego powrotu do formy. Pozdrawiam

Iwona
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maluszek bardzo słodki :!:
I jesień masz piękną ...Nasion goździków nie musisz zbierać. Pomóż im tylko wysiać się przy roślinach to w przyszłym roku będziesz je miała w tym samym miejscu nawet jeśli są jednoroczne.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Widzisz jak to dobrze jest mieć ogród ? Jak znalazł na spacerki z maleństwem...
Twój synek naprawdę nie wygląda na 5-dniowego "nowego urodka" :) Tylko dlaczego tak mi się przygląda ;:24
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Ale sliczniutki :D Wyglada bardzo ładnie, nie powiedziałabym, że to takie maleństwo! Gratuluję! Gratuluję!
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ja też moja córa też domaga się swojego ogródka, ale ciągle nie wiem gdzie go zlokalizować. No i takiego dużego kawałka to jej chyba nie dam.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry, choć ponury i deszczowy

Agnieszko, faktycznie całą ciążę zamiast czytać gazetki typu Dziecko, czy Mamo to ja czytałam Działkowca i ew. Mój piękny ogród, no i pod koniec oczywiście Forum. W szpitalu dziewczyny dziwnie na mnie patrzyły jak wyciągnęłam tego Działkowca i zagłębiłam się w lekturze... Takie niewinne uzależnienie :)

Witaj Iwono, dziękuję za miłe słowa o dzieciątku i działce. Wiesz, mi się wydaje, że dzięki tej nowej pasji maluszek będzie spokojny i wyluzowany, bo dużo czasu w ciąży spędziłam na świeżym powietrzu, wśród pięknej przyrody, taki totalny relaks.

To mnie ucieszyłaś Izo, tak się łudziłam, że same się wysieją, ale wciąż czytam u innych, że zbierają i suszą nasiona. Nawet wczoraj rozłupałam jedną przekwitłą główkę, ale nasionka były zupełnie ziolone, miękkie, niedojrzałe, a inna znów była już pusta...

Tak Mariolu, ogródek to jest to, już sobie bez niego życia nie wyobrażam, a mieszkam tu dopiero dwa lata. Nie wiem jak ja funkcjonowałam w betonowym blokowisku.

Dzięki, dzięki Agnieszko za komplementy. Nie mogę brać do siebie, bo jeszcze nikt z rodziny nie orzekł, że do mnie podobny, ale i tak mi miło.

Magda, koniecznie daj córce kawałek ziemi. Co prawda moja głównie rządzi w ogródku "Tu mi nie sadź" "To ma być tu, a to tam" a jak przychodzi do pielenia, to po 10 minutach ma dość. Jednak angażuje się w ten kawałek, sama przygotowuje do niego sadzoneczki z moich rozchodników w doniczkach. Uczy się cieszyć każdym nowym listkiem. Warto na pewno.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”