Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

kubanki pisze:[...] Mojej mamie tak pokopał ogródek na skarpie, że szkoda gadać. Nawet wyznaczyła nagrodę pieniężną dla syna i zięciów za złapanie drania, ale coś się chłopaki nie kwapią.
[...]
No to trzeba list gończy rozesłać :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Tija witaj na mojej działeczce :)
Oto obiecane fotki..W ubiegłym tygodniu kolega otynkował nam altankę na zewnątrz i wewnątrz, troszkę podrównaliśmy teren wokół altanki, mąż nawióżł ziemi i rozplantowaliśmy ją oraz kompostownik - 2 komory jeszcze bez przedniej ścianki..
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O rety, śliczna ta altanka, śliczna. I jak starannie wykonana, ten tynk...
I kompostowniki też super. Jaki porządek, tylko patrzeć i brać przykład.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mi też się podoba Twoja altanka :D , jak zagospodarujesz cały teren wokoło niej będziesz miała ładniutko :D .

Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Altanka super! Aż zazdroszczę, bo u mnie budowa przełożona na nie wiadomo kiedy....Dobrze,że pomyśleliście i robicie dwukomorowy kompostownik. Mój jest stanowczo za mały.
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

tu.ja pisze:Altanka super! Aż zazdroszczę, bo u mnie budowa przełożona na nie wiadomo kiedy....Dobrze,że pomyśleliście i robicie dwukomorowy kompostownik. Mój jest stanowczo za mały.
JAk to na kiedy? Na wiosnę...ja chyba sama będę budować... :roll:
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Ależ postępy :wink: , ale jak się ma wielu pożytecznych znajomych to można tanim kosztem wybudować. A jak się niema to się płaci grube pieniądze tak jak ja.....
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
x-ja
---

Post »

Jolu a gdzieś Ty się zapodziała kochana, poletko szykujesz pod kwiatuszki :twisted: .

Od poniedziałku ma być podobno załamanie pogody, zimnooo, deszcze a gdzie niegdzie nawet ze śniegiem, ale nie buj nic kwiatuszki dadzą rade wiem bo sadziłam je w różnych porach roku i wszystkie bez wyjątku mają się dobrze :D .

Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

O matko ! Tutaj tyle gości a właścicielki nie ma :oops: Wszystkim dziękuję za odwiedziny i pochwały...
Tija kochana może i powinnam szykować miejsce pod kwiatuszki ale zaniemogłam...Wiecie co od wczoraj tak boli mnie łeb, :( że nic mi się nie chce..Wyszłam wcześniej z pracy i caluteńki dzięń do wieczora przeleżałam...Jakieś zbyt wysokie ciśnienie mam i cała głowa aż pulsuje. A taka piękna pogoda była... :( I z działki nici.. :( Dzisiaj rano wstałam też z bólem głowy... Myślałam, że umyję okna, ale nie dałam rady... Jedna tabletka, druga tabletka...Ciśnienie już dobre a głowa dalej boli... Już troszkę mniej niż wczoraj to zdecydowałam się , że pojadę z nimi na działkę...była piękna, słoneczna pogoda i szkoda mi było siedzieć w domu..Ale za wiele to nie zrobiłam...troszkę tylko chwaściorów wyrwałam i tyle...I jeszcze do teraz ten ból mnie trzyma chociaż już zdecydowanie mniejszy..Oby tylko do jutra minął....
Zmykam od kompa bo nie mogę patrzeć w monitor..Pa pa
x-ja
---

Post »

Jolu biedulko wiem co to ból głowy :cry: ,migrenowiec jestem, więc współczuję Ci ogromniaście.

Zdrowiej i wracaj do nas czekamy na Ciebie

Pozdrawiam cieplutko ;:12
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Jak już dojdziesz do siebie, to przeczytasz słowa OGROMNEJ POCHWAŁY i gratulacji!
Altana- jakby tam była od zawsze, pieknie się wkomponowała, tynk dodał jej takiego domowego uroku. Wiosna, zieleń - bedzie jak w domku z bajki! pięknie!

Podziwiam bardzo Waszą pracę, wszystko sami, to musi być dopiero uczucie wspaniałości- usiąść sobie na własnym, samemu zbudownym ganku! Z widokiem na dolinkę własnego ogrodu....
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Przykro czytać,że tak cierpisz...Życzę szybkiego powrotu do formy.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

No tak, niedzielę zaczęłam od tabletki od bólu głowy.... :evil: :( Na szczęście ból był zdecydowanie lżejszy, tak że wybraliśmy się do Opola na zakupy..Już jest ok..Dziękuję Wam za troskę.. ;:196
Nasza altanka będzie jeszcze pomalowana. Kupiliśmy farbę i jutro M ma zamiar malować :lol: Kupiłam też parę roślinek, a że jestem początkujący działkowicz i niebardzo się znam na roślinach i jeszcze to, że mam dużo miejsca do obsadzenia więc interesuje mnie wszystko to co zielone i niedrogie :? Najpierw kupiłam a teraz będę szukać jakie duże urośnie i co to jest :) Za roślinki płaciłam po 5 i 2 zł...
agape pisze:Podziwiam bardzo Waszą pracę, wszystko sami, to musi być dopiero uczucie wspaniałości- usiąść sobie na własnym, samemu zbudownym ganku! Z widokiem na dolinkę własnego ogrodu....
To prawda, ale dopiero w pełni tego uczucia doświadczymy jak będzie dookoła zielono i będzie na czym usiąść - pewnie w przyszłym sezonie się uda :lol:
Lawenda anouk i dwie trawki
Obrazek
Tamaryszek francuski i dwie wierzby purpurowe - Nana Gracilis
Obrazek
Ta mi sie bardzo podobała, ale nie wiem jak się nazywa. U Kocicy naoglądałam się ostrokrzewów i ta roślinka właśnie mi go przypomina :? A z etykiety nic nie potrafię wyczytać...MOże pomożecie?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Ostrokrzew Messerve "Heckenpracht"
A zakupy rewelacyjne!
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
x-ja
---

Post »

Jolu zakupy udane, ja też mam tamaryszka młodziutki jeszcze ale ślicznie wygląda oblepiony kwieciem .

Dzisiaj wysłałam paczuszkę i jak dobrze pójdzie jutro ją dostaniesz.

Pozdrawiam cieplutko
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”