Do mnie trafiły zaś same ziemniaczane.NITKA pisze:Mnie nie trafił się żaden ziemniaczany, więc nie będę miała porównania. Dzięki za odp.![]()
Nie wiem jakim cudem, i nie powinno tak być. Według moich wyliczeń z 7 siewek oczekuję 0-4 z liśćmi ziemniaczanymi.kajo pisze:Do mnie trafiły zaś same ziemniaczane.NITKA pisze:Mnie nie trafił się żaden ziemniaczany, więc nie będę miała porównania. Dzięki za odp.![]()
Z tym co Ty masz, nie ma żadnych kłopotów, nawet ponad 10% wszystkich nie miałoby żadnych siewek ziemniaczanych z ośmiu 127, a w innych przypadkach nie wiem o genach "ziemniaczanych". Natomiast to co napisała Kajo jest lekkim problemem, bo 7 siewek z liśćmi ziemniaczanymi powinno się zdarzyć raz na ponad 16.000 przypadków, stąd ten "cud".NITKA pisze:Przykro mi Gunnar, że 'przeze mnie' Twoje wyliczenia biorą w łeb.Może potraktuj ten , jak to nazwałeś "cud" , jako wyjątek potwierdzający regułę.
Nic nie poradzę - na ponad 100 sadzonek z nasionek od Kozuli, nie mam ani jednej z ziemniaczanymi liśćmi..
Mogę jutro zrobić zdjęcie dla udokumentowania, ale na 7 siewek jest 7 ziemniaczanych. Tylko ostrzegam, że moje są zabiedzone i nie prezentują się dobrze.GunnarSK pisze:Z tym co Ty masz, nie ma żadnych kłopotów, nawet ponad 10% wszystkich nie miałoby żadnych siewek ziemniaczanych z ośmiu 127, a w innych przypadkach nie wiem o genach "ziemniaczanych". Natomiast to co napisała Kajo jest lekkim problemem, bo 7 siewek z liśćmi ziemniaczanymi powinno się zdarzyć raz na ponad 16.000 przypadków, stąd ten "cud".NITKA pisze:Przykro mi Gunnar, że 'przeze mnie' Twoje wyliczenia biorą w łeb.Może potraktuj ten , jak to nazwałeś "cud" , jako wyjątek potwierdzający regułę.
Nic nie poradzę - na ponad 100 sadzonek z nasionek od Kozuli, nie mam ani jednej z ziemniaczanymi liśćmi..