Pomidory z nasion od Kozuli

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
NITKA
1000p
1000p
Od: 29 sie 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasiona pomidorów od kozuli

Post »

Mnie nie trafił się żaden ziemniaczany, więc nie będę miała porównania. Dzięki za odp. :wink: :D
pozdrawiam, Anita
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam : nasiona są pobrane z f3, czy to teraz rudy będzie f3?:)
Papcio
50p
50p
Od: 10 maja 2010, o 22:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z nasionek z akcji, tylko rudy mi robi kłopoty. Z 6 ziarenek jedno ledwo wyszło! Jest taki malutki, wczoraj delikatnie usunąłem "kask", jest tak na 1cm wysoki, zielone listeczki ma i "chucham i dmucham" na niego.Mam ponad setkę pomidorków, za dużo, więc dziś siostra weźmie ze 20 na swój parapet :) Mam taką małą trzy poziomową szklarenkę z Auchana na balkon, Noce są zimne i boję się na razie dać te pomidorki do szklarenki na balkon.
Zielonym do góry!
kajo
200p
200p
Od: 29 mar 2010, o 19:31

Post »

NITKA pisze:Mnie nie trafił się żaden ziemniaczany, więc nie będę miała porównania. Dzięki za odp. :wink: :D
Do mnie trafiły zaś same ziemniaczane.
Pozdrawiam serdecznie,
Awatar użytkownika
GunnarSK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2009, o 17:10

Post »

kajo pisze:
NITKA pisze:Mnie nie trafił się żaden ziemniaczany, więc nie będę miała porównania. Dzięki za odp. :wink: :D
Do mnie trafiły zaś same ziemniaczane.
Nie wiem jakim cudem, i nie powinno tak być. Według moich wyliczeń z 7 siewek oczekuję 0-4 z liśćmi ziemniaczanymi.
pozdrawiam, Gunnar
Awatar użytkownika
NITKA
1000p
1000p
Od: 29 sie 2010, o 11:30

Post »

Przykro mi Gunnar, że 'przeze mnie' Twoje wyliczenia biorą w łeb. :;230 Może potraktuj ten , jak to nazwałeś "cud" , jako wyjątek potwierdzający regułę. :wink: Nic nie poradzę - na ponad 100 sadzonek z nasionek od Kozuli, nie mam ani jednej z ziemniaczanymi liśćmi.. ;:58
pozdrawiam, Anita
Awatar użytkownika
Asik78
200p
200p
Od: 8 mar 2010, o 19:50

Post »

Ja od naszej Kozulki miałam 7 odmian pomidorów.Posiałam większość po trzy nasionka i co do jednego wzeszły.Żaden z nich nie ma liści ziemniaczanych.
Z jedną rozsadą mam problem.Nie ma czubka wzrostu.Tak jakby się ,,zakończył".Może jeszcze coś z niego będzie. :D
A moje pomidorki to nr.14,24,125,133,136,138,139. :heja
Pozdrawiam,Asia
Awatar użytkownika
MENA515
500p
500p
Od: 9 mar 2010, o 09:14

Post »

Ja mam sporo odmian Kozulki i kilka innych. Ale chyba muszę poczytać,bo nie kojarzę,które mają ziemniaczane liście :? . Trochę mi głupio, bo już czytałam cały watek i pewnie ta informacja była, ale normalnie mi uleciało z głowy :oops:
U mnie do szklarenki musi iść 40 pomidorków. Na pozostałe 50 miejsce muszę znaleźć na dworku. Niestety, mam sporo wysokich,ale chyba nic im nie będzie jeśli trafią do gruntu? I tak mam nieogrzewaną szklarnię i jak tylko będą przymrozki to padną krzaczki... Tak myślę, że raczej wszelkie malinowe i krzyżówki z malinowymi mogą być na zewnątrz? No i zebry i czarne...ale czy na pewno?

Ach - u mnie na 98 nasionek, nie wyszło tylko jedno :D.Nie spodziewałam się aż takich wzrostów :). Dziś przeniesiemy je do szklarenki więc jadę po wkłady do zniczy :D
Awatar użytkownika
GunnarSK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2009, o 17:10

Post »

NITKA pisze:Przykro mi Gunnar, że 'przeze mnie' Twoje wyliczenia biorą w łeb. :;230 Może potraktuj ten , jak to nazwałeś "cud" , jako wyjątek potwierdzający regułę. :wink: Nic nie poradzę - na ponad 100 sadzonek z nasionek od Kozuli, nie mam ani jednej z ziemniaczanymi liśćmi.. ;:58
Z tym co Ty masz, nie ma żadnych kłopotów, nawet ponad 10% wszystkich nie miałoby żadnych siewek ziemniaczanych z ośmiu 127, a w innych przypadkach nie wiem o genach "ziemniaczanych". Natomiast to co napisała Kajo jest lekkim problemem, bo 7 siewek z liśćmi ziemniaczanymi powinno się zdarzyć raz na ponad 16.000 przypadków, stąd ten "cud".
pozdrawiam, Gunnar
Awatar użytkownika
smonika
500p
500p
Od: 29 gru 2008, o 18:51

Post »

Rudego historii cd...
Na 4 nasiona wysiane, trzy są regularne i jeden ziemniaczany. Te regularne różnią się trochę od siebie kształtem liści. Jak podrosną, to zrobię im zdjęcie bo na razie mają po 2 rozwinięte liście właściwe więc ta różnica może się zniwelować.
Pozdrawiam, Monika
kajo
200p
200p
Od: 29 mar 2010, o 19:31

Post »

GunnarSK pisze:
NITKA pisze:Przykro mi Gunnar, że 'przeze mnie' Twoje wyliczenia biorą w łeb. :;230 Może potraktuj ten , jak to nazwałeś "cud" , jako wyjątek potwierdzający regułę. :wink: Nic nie poradzę - na ponad 100 sadzonek z nasionek od Kozuli, nie mam ani jednej z ziemniaczanymi liśćmi.. ;:58
Z tym co Ty masz, nie ma żadnych kłopotów, nawet ponad 10% wszystkich nie miałoby żadnych siewek ziemniaczanych z ośmiu 127, a w innych przypadkach nie wiem o genach "ziemniaczanych". Natomiast to co napisała Kajo jest lekkim problemem, bo 7 siewek z liśćmi ziemniaczanymi powinno się zdarzyć raz na ponad 16.000 przypadków, stąd ten "cud".
Mogę jutro zrobić zdjęcie dla udokumentowania, ale na 7 siewek jest 7 ziemniaczanych. Tylko ostrzegam, że moje są zabiedzone i nie prezentują się dobrze.
Muszę jeszcze napisać przykrą rzecz dzisiaj zmarzło mi 28 pomidorów :cry: . Poszłam na działkę, aby przesadzić je z wielodoniczek w doniczki a tu klapa. Na szczęście te w gruncie były pod włókniną i są ok. Mam też jeszcze w domu trochę przeznaczonych do gruntu. Teraz muszę o nie szczególnie dbać.
Pozdrawiam serdecznie,
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Kontakt:

Post »

:wit Mój ziemniaczany RUDY to przystojniak.Jeden z ładniejszych sadzonek ;:3
A rosną praktycznie wszystkie ładnie(odpukać).Te co podlewałam azofoską też doszły do siebie..może listki całkiem się nie wyprostowały,ale ale następne listki już się nie zwijają.Może jutro zrobię zdjęcia...
Asia
Awatar użytkownika
iwa3003
200p
200p
Od: 2 mar 2010, o 21:24

Post »

Asiu ja poproszę o zdjęcia :D ,bo na moich pomidorach też zwijają się liście i jakby więdną i może twoja metoda też pomogła by moim sadzonkom
:wit
Pozdrawiam Iwona :)
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Kontakt:

Post »

:wit Na storni 97 tego wątku w moim poście jest zdjęcia tego pomidorka ,a pod spodem zaraz jest odpowiedź Kozuli
Asia
Awatar użytkownika
carmen83
100p
100p
Od: 18 mar 2010, o 10:56

Post »

Witam Wszystkich po zimowej przerwie :) :) :) :)
To już II sezon na forum :)

Od razu problemik pomidorowy:
wsiałam pomidory malinowe (nasiona od babci) i pomidorki miniaturki "maskotki".
Niestety pojemniczki mi się pomieszały i nie wiem które sa malinowe a które maskotki :( :( :(
Czy jeśli roślinki mają około 10-15 cm idzie je jakoś rozpoznać ;:88

Pomocy, obawiam się pomyłki, nie chciałabym wsadzić malinowych w skrzynki balkonowe a maskotek w grunt :(
carmen83 - kolejne podejście do ogródka warzywno-kwiatowego :)
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”