Skromny ogród Joli - 2009r cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Joluś słońce toć to WIOSNA na całego u Ciebie :lol: Ja dziś znowu szukałam ale niestety nadal nic . Zobaczyłam u KaRo ranniki i przypomniałam sobie ,że też mam te kwiatki , poszłam więc popatrzeć z nadzieją ,że choć one już są ale ;:201 nie ma tych pięknych żółtych kwiatków :)
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu - widać, że mieszkasz w jakimś zacisznym miejscu, skoro tyle roślin
wychyla już swoje łebki.
Ależ miło było je sobie pooglądać. :D :D
U mnie też wiosna, ale nie taka zielona!
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

tija pisze:Zytko pierwsze zdjęcie to tulipan dwa kolejne to krokusiki , czwarte to rozchodnik , czekam aż Jola potwierdzi .
Elu brawo, świetnie rozpoznałaś :lol:

Izuniu pakuj się i przyjeżdżaj, będziemy razem podziwiać wiosnę :shock:

A Ty Grzesiu nie nabijaj się ze mnie, ja biedronek nie przyklejam :;230

Masz za swoje ;:14

Lisko widzisz on się o te walenie młotkiem, sam prosi ;:112

Tess, Asiu, Asiulku, Halinko, Gieniu, Aniu, Elu, Zytko, Jadziu i Wisienko dziękuję za podziwianie mojej wiosny.

Cała rodzinka spędziła dziś parę godzin na dworze, było tak pięknie i słonecznie (13 stopni)

Nawet nie myślałam że tyle roślinek wyszło z ziemi, dopiero jak się uważnie przyglądnęłam to zauważyłam ile ich jest. Nie wklejałam wszystkich zdjęć bo jest ich sporo a wszystkie prawie podobne do siebie. Ponoć jeszcze przyjdzie mróz ale mam nadzieję że na krótko a pod koniec lutego do dzieła ogrodnicy ;:91
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

jollla500 pisze: Ponoć jeszcze przyjdzie mróz ale mam nadzieję że na krótko a pod koniec lutego do dzieła ogrodnicy ;:91
I tego się trzymajmy :)
A co porabialiście całą rodziną na dworze. Byliście na spacerze, czy jakieś prace ogrodowe?
Moje dzieci dziś tylko do brojenia były skore, do żadnej pracy nie dały się namówić ;)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ponieważ moje dzieci bardzo długo chorowały, to spragnione były już szaleństw na świeżym powietrzu . Zjedliśmy obiad i wszyscy poszliśmy na podwórko, dzieci pobawiły się na placu zabaw i pobiegały po ogrodzie. A ja szukałam kiełkujących roślinek hi hi, potem porobiłam trochę porządków co suche powyrywałam i trochę poplewiłam . Mój M wyszedł tylko na chwilkę, bo w domu mamy dalej remont i chcący nie chcący musiał siedzieć w domku.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sporo tych zwiastunów wiosny znalazłaś! Jednak ta maleńka "boża krówka" bije wszystkie na głowę. Super!
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Jola niesamowie! U Ciebie naprawdę jest wiosna!!!
a ja tak drżę o roślinki...

Joluś szkoda mi Grzesia
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Jolu, wysiej titonię, nie będziesz żałowała :!: Przecież chciałaś od Grzesia wysokie parzydło :?: A tu masz w sam raz wysoka roślinę, by sie zasłonić. No i chcę sie potem dowiedzieć, jak ta roślina sobie daje radę, to i ja się skuszę :!: Na razie skusiłem się na pomidorki koktajlowe 'Koralik' rekomendowane, już nie pamiętam u kogo. One faktycznie są ponoć niezawodne :)
Jola, zobaczę, ile mój powojnik 'Jan Paweł II' wypuścił nowych pędów, to będę pamiętał o Tobie. Ja go na zimę przysypuję ziemią i dzięki temu ładnie się zagęszcza i nie marznie :) To taka rada na przyszłość, skoro chcesz mieć powojniki.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Joluś, u Ciebie prawie wiosna :shock: :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Jacek P.... pisze:Jolu, wysiej titonię, nie będziesz żałowała :!: Przecież chciałaś od Grzesia wysokie parzydło :?: A tu masz w sam raz wysoka roślinę, by się zasłonić. No i chcę się potem dowiedzieć, jak ta roślina sobie daje radę, to i ja się skuszę :!: Na razie skusiłem się na pomidorki koktajlowe 'Koralik' rekomendowane, już nie pamiętam u kogo. One faktycznie są ponoć niezawodne :)
Jola, zobaczę, ile mój powojnik 'Jan Paweł II' wypuścił nowych pędów, to będę pamiętał o Tobie. Ja go na zimę przysypuję ziemią i dzięki temu ładnie się zagęszcza i nie marznie :) To taka rada na przyszłość, skoro chcesz mieć powojniki.
Witaj Jolu ja akurat mam Powojnik Jan Paweł II rozkrzewia się znakomicie ,zresztą tej ciemny fioletowy też a ja wcale ich nie zabezpieczam na zimę .Nie wiem jak przeżyje tę zimę bo mąż przekopywał go w inne miejsce,jak jesienią robił balustradę .
Genia
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wtaj Izuniu :lol: tak ona zaskoczyła nas najbardziej :D

Myślę że wiosna przyjdzie szybciej niż myślimy ;:113
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Jolu - chciałabyś szczawik Deppego Oxalis deppei 'Iron Cross'? Wczoraj robiłam porządek, odsadziłam 2 bulwki do drugiej doniczki. Jest szansa, że na wiosnę będzie do wysłania.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacek P.... pisze:Jolu, wysiej titonię, nie będziesz żałowała :!: Przecież chciałaś od Grzesia wysokie parzydło :?: A tu masz w sam raz wysoka roślinę, by się zasłonić. No i chcę się potem dowiedzieć, jak ta roślina sobie daje radę, to i ja się skuszę :!: Na razie skusiłem się na pomidorki koktajlowe 'Koralik' rekomendowane, już nie pamiętam u kogo. One faktycznie są ponoć niezawodne :)
Jacku wysieję tą Titonię, zobaczę jak będzie sobie u mnie radziła a tak naprawdę sama jestem ciekawa jak olbrzymia wyrośnie :?
Pomidorki koktajlowe jak spotkam też posadzę, mówiła o nich Iza ( Chate )

Jacku ja dwa lata temu jesienią zamówiłam na allegro dwa powojniki Jan Paweł II, strasznie mi się one podobały. Ale niestety nic z nich nie zostało :( sadzonki były małe i pewnie jesienią nie zdążyły się dobrze ukorzenić.
Byłabym Ci ogromnie wdzięczna gdybyś pamiętał o mnie :? pewnie od Ciebie rosłyby jak na drożdżach :oops:

Lisko u Ciebie też jest piękna wiosna, byłam i widziałam. Nie martw się o roślinki one dadzą sobie radę :lol:
Lisko mi też szkoda Grzesia :( ale może ten młotek nauczy Go rozumu :;230

Monisiu wierze że u Ciebie już niedługo pojawi się piękna wiosna :lol:

Gieniu na pewno przeżyje Twój powojnik, przy Twoim dmuchaniu o chuchaniu każda roślinka da sobie radę. Wystarczy popatrzyć na Twój piękny ogród :lol:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aska pisze:Jolu - chciałabyś szczawik Deppego Oxalis deppei 'Iron Cross'? Wczoraj robiłam porządek, odsadziłam 2 bulwki do drugiej doniczki. Jest szansa, że na wiosnę będzie do wysłania.
Asiu no pewnie ;:109 byłabym Ci bardzo wdzięczna ;:109

Tess teraz to pewnie pół forum będzie miało tego koralika ;:113
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Jola - koktajlowe czerwone wczoraj wsadziłam do pojemników po jajkach :lol: . Bei dałam żółte, pewnie będziemy siać za tydzień.
Szczawik dopisany.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”