Pierwsze koty za płoty V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty V

Post »

Przyjemnie pooglądać letnie fotki. Jeszcze trochę i tak będzie, ale póki co trzeba przeczekać ten czas.
Fajne te mydełka. Moja Zuza trochę się kiedyś tym zajmowała. Pamiętam takie małe, czerwone serduszka ( za formę wykorzystała taką silikonową od lodów). Zdobiły w koszyczku, aż ktoś z naszych gości skosztował bo myślał, że to cukierki :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko, jak miło, po dłuższej przerwie zobaczyć tętniący życiem i bogactwem ciekawostek nie tylko ogrodniczych Twój wątek ;:138
Cieszę się, że Twoi Panowie - w dobrej formie, a Ty działasz twórczo, i wytwórczo - jestem pod wrażeniem....ogromnym .... ;:180
W kwietniu-zrealizuję obiecankę.Pozdrawiam serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Iwonko, czy masz wgląd na tego rudawego rozchodnika? Bo on od teraz już zaczyna rządzić kolorem. Na wiosnę jest najpiękniejszy.
A nie wiedziałam, że tak krótko kwitną u Ciebie niektóre rośliny. Myślałam, że skoro masz przesunięte kwiecie np. o trzy tygodnie, to i tak cieszysz się tym tak samo długo jak inne rejony Polski.
Cieszę się z wieści o Waszym dobrym stanie zdrowia. ;:196
Mydełka ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie piękne zdjęcie lilii :D Ładna bardzo, kolor taki ognisty. Potrzebujemy takich słonecznych wspomnień, bo pogoda do kitu :roll:
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, już nawet nie planuję wyjazdu na działkę, bo niestety pogoda co i rusz płata jakiegoś figla ;:222 Myślałam, że uda mi się pojechać już dzisiaj, albo przynajmniej w nadchodzącym tygodniu, ale spadło całkiem sporo śniegu i nie wiadomo kiedy zejdzie. Żeby chociaż ciepłej się zrobiło, to byłaby jakąś szansa, a tak, to chyba nie mam na co liczyć. Końcówkę tygodnia zapowiadają cieplejszą, to może w następny weekend się uda? Nie sądzę, żeby ranniki zechciały na mnie poczekać, ale może zdążę chociaż na krokusyObrazek

Obrazek

Bogusiu, bobrów Ci u nas dostatek, a na tym "moim" odcinku Łynostrady śladów ich działalności jest mnóstwoObrazek Wokół miasta jest sporo rozlewisk i teraz jak krzaki pozbawione są liści, to w niektórych miejscach widać ogromne żeremia. Mam takie swoje jedno miejsce gdzie jest ich kilka, jak zrobi się ciepłej to muszę tam pojechać i zobaczyć jak wyglądają, bo w ubiegłym roku mi się to nie udało.
Fotosik już się chyba "odgniewał" i już nie broi. Nawet się przymierzałam do zmiany, ale jak zaczął ponownie działać, to machnęłam rękąObrazek
Drewniane foremki są bardzo wygodne do mydeł. EM ma mi zrobić jeszcze jedną, ciut wyższą, bo w tej nie każde mydło będzie wyglądać dobrze.

Obrazek

Lucynko, po prostu kamień z ;:167 mi spadł. Już myślałam, że przez moje gapiostwo coś pójdzie nie tak, ale na szczęście tak się nie stało.
Również za pikowanie i sianie zabrałam się w piątek, ale zrobiłam tylko część, bo zabrakło mi ziemi. EM dokupił wczoraj, ale była mocno zmarznięta i nie nadawała się do pracy. Musiałam wszystko odłożyć i dopiero dzisiaj dokończyłam. Ale w tej chwili już to, co miałam do wysiania, to wysiałam i wszystko to, co nadawało się do pikowania, to przepikowałam :tan Mam jeszcze nasiona maków i niskich kosmosów, ale te wysieję prosto do gruntu. Rudbekię posadziłam już do doniczek, ale z pysznogłówką zrobiłam tak jak radziłaś. Część sadzonek robiłam dla rodziców i najpewniej już jutro do nich pojadą, a ja dzięki temu zyskam miejsce. Nie na długo jednak, za chwilę będą kiełkować pomidory, cynie i aksamitki i chyba będę musiała rozstawić kolejną szklarenkę, bo pogoda ciągle nie pozwala na wystawienie ich na balkon. Miejsce mi się kurczy w zastraszającym tempieObrazek
Niestety tym razem Twoje życzenia się nie spełniły i weekend był zimny i nieprzyjemny. Ale chęci miałaś dobreObrazek

Obrazek

Gosiu, zaszczepienie chroni tylko mnie i to nie całkowicie, właśnie moja koleżanka po dwóch dawkach zachorowałaObrazek A w mojej rodzinie jeszcze tylko teść jest zaszczepiony, pozostali albo czekają, albo są po pierwszej dawce. W dalszym ciągu mogę przenosić wirusa, dlaczego miałabym narażać swoich bliskich? Myślę, że pewniej będę mogła się poczuć dopiero, kiedy większość będzie zaszczepiona, a w tej chwili jest to dopiero jakiś ułamek.
Mydełek na razie nie sprzedaję. To są moje początki i jeszcze nie są zbyt urodne, ale kiedyś, kto wie? Na to jednak potrzebuję czasu, bo mydło musi przynajmniej półtora miesiąca dojrzewać. Jakby co, to będę o Tobie pamiętaćObrazek

Obrazek

Danusiu, myślę, że masz rację co do wielkości oczek, ale i moim zdaniem jest ona po prostu zbyt blisko pnia. Dzięki temu nie mają najmniejszego problemu, żeby dostać się do swojego smakołyku.
Wszystko sieję w domu, na działce nie mam szklarni. Mam rozstawiony foliaczek w pokoju, ale szczerze mówiąc już zaczyna mi brakować na nim miejsca ;:306 Na szczęście część rozsad pojedzie lada chwila do rodziców, to trochę miejsca zyskam, ale chyba i tak mi go nie wystarczy. Nie wiem jak to się stało, przecież miałam ograniczyć wysiewyObrazek
Niestety możemy tylko planować, a cała reszta nie zależy do nas.

Obrazek

Halinko, zawsze wolę z kimś się podzielić roślinami, niż wyrzucić. Niech cieszą ;:167 i w innych ogrodach. Zupełnie nie pamiętam tej naparstnicy z ubiegłego roku, ale to najpewniej dlatego, że nie miałam kiedy jej zapamiętać. Na wiosnę ją rozsadzałam, to bardzo liczę, że na tym tylko zyskała. Wszystko powinno się wyjaśnić w ciągu kilku najbliższych dni.
Tak, to martagony ;:108 Mam ich kilka, nie wszystkie kwitły, ale jak chcą, to potrafią dać czadu. Bardzo je lubię

Obrazek

Martuś, w takim razie będę usilnie szukać siewek naparstnic na wiosnęObrazek Myślę, że wszystko się wyjaśni przy najbliższym pobycie na działce. Większość siewek naparstnic powinna chyba już być widoczna. Zbieram nasiona tylko z nielicznych kwiatów, a reszta pozostaje dla ptaków, ale jak ktoś jest chętny, to i ja nabieram chęci :heja
Kiedyś zupełnie nie było widać bobrów w mieście, obecnie to się bardzo zmieniło. Najczęściej urzędują w nocy, jedynie raz udało mi się je zobaczyć w biały dzień. Za to wszędzie doskonale są widoczne ślady ich ostrych zębów.
Wiosna powinna się pojawić lada dzień, bo ile można zwlekać?

Obrazek

Aniu, poprzedniej nocy było u mnie - 11 stopni, czy tak zachowuje się Wiosna? W tym roku sobie na nią poczekamy, ale chyba i ona wie, że już za długo ociągać się nie możeObrazek
Tylko z jeżówkami zaszalałam, a poza tym, to raczej skromnie. Cebulki kupuję co roku, przestałam przechowywać mieczyki, bo zawsze w kolejnym roku miały grzyba i już się z nimi nie cackam. Za to jednorocznych mam znowu od groma i zastanawiam się, kto tu zawiniłObrazek
Ciekawa jestem Twoich dalii, bo to nie takie zwykłe panienkiObrazek

Obrazek

Małgosiu, znalazłam sobie nowe zajęcie i jak na razie bardzo mi się podoba. Na pewno z czasem odrobinę mi przejdzie, ale myślę, że już sklepowego mydła nie kupięObrazek Wszystkie są spore, to raczej nikt nie powinien ich pomylić ze słodyczami, a nawet jak, to szybciutko się zorientuje, że nie należy ich jeść. Zresztą wszystkie mydełka mam schowane w pudłach na szafie, nikt z gości na pewno nie będzie tam sięgał. Serduszka też będę miała, ale duże, takie około 100gObrazek
Cały czas tylko wspomnienia i wspomnienia, ale pogoda jak na razie nie pozwala na świeżynki. Podejrzewam, że zanim przyjadę na działkę, to ranniki i część krokusów już zdąży przekwitnąć. Ale za to jak tylko zrobi się cieplej, to chyba wszystko na raz będzie rosło. Rośliny przyczaiły się w blokach startowych i ruszą, ani się obejrzymy :tan

Obrazek

Lodziu, oj i ja mam spore zaległości we wszystkich wątkach, a jak już zajrzę, to nadrabianiu nie ma końca. Nie jestem ostatnio zbyt aktywnaObrazek
Mydełka, to taki mój nowy pomysł, a właściwie zapożyczony od Filipa. Dawno mnie nic tak nie cieszyło, jak to mydlenie. Jeszcze się muszę dużo nauczyć, dlatego też sporo czasu spędzam na odpowiedniej lekturze. Mydła, to nie tylko tłuszcze, ale wiele ziół, które można do nich dodać. Ale ogarnąć, co do czego, to wcale nie jest takie łatwe.
Zaczyna się czas wypatrywania listonosza, również za Twoją przyczyną ;:180 Obrazek
Chłopaki na szczęście już dobrze się czują, ale mamy podejrzenia, że i eM przeszedł zakażenie. Za jakiś czas zrobi przeciwciała, to wszystko będzie jasne.

Obrazek

Beatko, nie miałam okazji zbyt często mu się przyglądać, ale akurat ostatnio wpadł mi w oczy. Zresztą w tej chwili trudno byłoby go nie zauważyć :heja Ładnie się rozrósł i świeci kolorkiem wśród powszechnej szarzyzny.
Tylko czasami zdarza nam się długa i piękna jesień, ale wtedy każdy taką ma. Generalnie zaczynamy późno, a kończymy razem ze wszystkimi, nie jest nam dany dodatkowy czasObrazek Dlatego nie mam marcinków, bo nigdy nie zdążyłabym ich zobaczyć. Chyba mam jednego, ale szczerze mówiąc nie jestem pewna, czy już go nie wyrzuciłam. Być może miałam tylko taki zamiar, ale jak wiesz w ubiegłym roku to ja zamiary miałam, a jakżeObrazek
Prawda, że fajne? Ale jak sobie popatrzę, jakie cudne można zrobić, to dopiero widzę, jakie one, no powiedzmy- skromne. Na szczęście wychodzę z założenia, że nie ma brzydkich mydeł, a każde jest dziełem przypadku. Za to jest zrobione z doskonałych składników i na pewno moja skóra jest cała w skowronkach, kiedy się nim myję. To prawdziwa uczta dla ciałaObrazek

Obrazek

Kasiu, martagony, to moje ulubione lilie i mam już ich kilka, ale nie zawsze chcą kwitnąć. Po kilku latach się rozrastają i wtedy wyglądają naprawdę pięknie

Obrazek

Dzisiaj nareszcie udało nam się pojechać na trzcinobranie i mimo iż pogoda nie była najlepsza, to nie mogliśmy już tego odkładać. Rano popadywał śnieg, a jak już kończyliśmy, to zaczął padać deszcz. Em po prawie kolana brodził w zmrożonej wodzie, a ja odbierałam od niego ucięte już trzciny. Trudno było zebrać odpowiednią ilość, większość rurek była bardzo cienka, eM musiał się naszukać odpowiedniej. W tym roku nie było tak pięknie jak w ubiegłym, wtedy świeciło słońce, a dzisiaj było chmurno i gburno. Dla porównania

09.02.2020
Obrazek

I dzisiaj

Obrazek

Obrazek

Tutaj też ucztowały bobry
Obrazek

EM brodził w wodzie, a to mi przemokły buty :;230

Miłego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dobrze ze teraz sobie jeszcze zima z nami pogrywa lepiej teraz niż w maju może odejdzie jej na to ochota.Wiadomo święta też mogą być białe przy takich niskich temperaturach .Odgrywa się na nas za poprzednie lata :) https://images91.fotosik.pl/484/66da257115096649.jpg Iwonko co to za kwiatki śliczne, a kropelkowe cudeńka mistrzostwo świata ;:303 Nie martw się spokojnie poczekają na Ciebie te maleńkie wiosenne kwiatki ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, to miecznica wąskolistna. Jeśli jej nie masz, to wsadzę Ci do paczuszki z kamasją, co to ją masz u mnie obiecaną, a z wiadomych względów jeszcze nie wysłaną. Chcesz?
Też liczę na to, że skoro teraz zima nie chce się z nami rozstać, to za to wiosna będzie prawdziwie wiosenna i nareszcie ciepła. Byle już ;:180
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Iwonko jakie energetyczne, kolorowe zdjęcia. Białe orliki są fascynujące. ;:oj Pająka w rosie przepięknie pokazałaś. ;:138
Rudbekię pikowałam w takiej fazie, jak Ty. Pomidory dziś posiałam, do sadzenia w gruncie zdążą urosnąć. Jak oglądam wysiewy u forumek, to mi wstyd, muszę się zmobilizować i coś posiać. :oops:
Bobry sieją spustoszenie, ale taka ich natura. ;:108
W przyszłym tygodniu ma być cieplej, zdążysz pocieszyć się pierwszymi kwiatami. ;:168
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Cześć Iwonko!
Zdjęcia jak zwykle pierwsza klasa!
Odwiedzam sobie właśnie wąteczki i już w niektórych widziałam tę roślinę, ale jakoś nie zapytałam gospodarzy, co to jest. A u Ciebie oto widzę ją ładnie podpisaną. Chodzi mi o rodgersję. Zupełnie nie umiałam jej rozpoznać. Ni to tiarella, ni to żurawka. A teraz już wreszcie wiem. :D Piękniutka, zaraz sobie wyguglam, jakie ona lubi warunki. A może Ty mi powiesz?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, aktualnie mamy ogólnie dobry czas do siania i pikowania, ;:333 więc nic Twoje siewki nie straciły. Niech rosną i cieszą Ogrodniczkę. ;:303
Twoje piękne, energetyczne zdjęcia poprawiły mi dzisiejszy w dużej części wisielczy humor. Dziękuję. ;:167 ;:168
Wisielczy, bo już mam dość siedzenia w czterech ścianach. Jeszcze trochę i oszaleję. ;:145
Pojutrze mam pierwsze szczepienie, ale dopiero pierwsze, co wcale nie ułatwi kontaktów z rodziną. ;:185 Na drugą dawkę teraz dłużej trzeba czekać. ;:223 Zdaje się, że jak przed rokiem, spotkamy się z dziećmi dopiero na działce z zachowaniem dystansu.

Zdrówka, słoneczka i ciepełka życząc, buziaki zostawiam. ;:cm ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko marna u Was trzcina, nie do uwierzenia zawsze miałaś taką grubą dorodną. W przeciwieństwie do Ciebie ja znalazłam blisko super trzcinę nawet jej grubość mnie zaskoczyła.
Bobry to chyba wszędzie są problemem u nas w lesie na małym strumyczku zrobiły tamę i powstała rzeczka ;:306
Bardzo podoba mi się zdjęcie ślimaka, tak na nie narzekamy, a proszę jakie ładne pełzacze, wyglądają niewinnie :lol:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Iwonko, u mnie, przed tym atakiem zimy, nie widziałam żadnych siewek naparstnic ;:145 , czy to znaczy, że już się nie pojawią?
Śliczny asterek ;:167 , ślimaki u Ciebie mają ciekawe domki, a tych żółtych kwiatków, na trzecim zdjęciu, nie umiem przypisać do żadnej łodygi ;:oj Podpowiesz co to jest? ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu, biały orlik, to kupiona w ubiegłym roku miniaturka. Jakoś tak mnie zauroczył, że nie mogłam zostawić go w sklepieObrazek Rudbekie już przepikowałam do osobnych doniczek, tylko pysznogłówkę jeszcze zostawiłam w kuwetce, ale też już przepikowaną. Wysiałam resztę nasion i teraz pozostaje mi tylko ich doglądać. Niektóre już nawet zaczęły kiełkować, takie wyrywne ;:oj Na szczęście i pomidory pokazały już kiełki, bo już miałam nerwa, że się nie pokazują. A tymczasem już widać wystające z ziemi maleńkie kolanka :heja

Obrazek

Wandziu, moja rodgersja musi być nietypowa, bo rośnie tam, gdzie ja chcę, a nie tam gdzie powinnaObrazek Podobno lubi cień, a u mnie doskonale rośnie w pełnym słońcu, lubi dużo wody, u mnie dostaje jej, tyle co i inne rośliny. Nie lubi przesadzania i może wymarzać, ale w moim ogrodzie to jej się nie zdarzaObrazek To duża roślina, zajmuje sporo miejsca, ale jest cudna. Pięknie kwitnie i jest ozdobna cały sezon, nawet po przekwitnięciu. Jest ich kilka odmian, ja mam akurat tę o różowych kwiatach. Jest jeszcze jakaś o czekoladowych liściach, ale tej na żywca nigdy nie widziałam. Na nowej działce masz dla niej miejsce, nawet nie będziesz musiała jej ograniczać, a ja to niestety robię prawie każdego roku.

Obrazek

Lucynko, dół i mnie co jakiś czas dopada, to normalka ;:306 Na szczęście widać już odrobinę lepsze prognozy, to może w końcu uda nam się pojechać na działeczki i choć trochę się pogimnastykować przy tym, co lubimy najbardziejObrazek Już nawet głośno nie mówię, żeby coś nie popsuło planów, ale już w czwartek mam zamiar pojechać na kilka godzin. Krótko będę, bo rano rehabilitacja, a później jeszcze mam wizytę u lekarza, ale Filip mnie zawiezie, to przynajmniej nie będę marnować czasu na dojazdy. Wszystko już posiane i przepikowane, a aksamitki tak się rwą do życia, że już zaczęły kiełkować.
Tym razem jest nadzieja na spełnienie Twoich życzeń, ale cicho sza. DziękujęObrazek

Obrazek

Dorotko, mam nadzieję, że z tej trzciny uda się coś sensownego wykroić, że eM tylko tak dla zasady kręcił nosem. Rzeczywiście jednak musiał się za nią nachodzić, bo w większości rurki były cienkieObrazek
Tych ślimaków z domkami nawet nie jest u mnie tak dużo, a jeśli są to, nie rzucają się za bardzo w oczy. Nie mogę niestety powiedzieć tego o bezdomnych, bo te są widoczne na każdym kroku. Aż się boję pomyśleć ile ich będzie, bo przecież w ubiegłym roku miały u mnie raj na ziemi, ale już się szykuję na wielką bitwęObrazek Niestety wiadomo, że ta wojna nie zakończy się chyba nigdy.
Bobry to sympatyczne zwierzątka, nic do nich nie mam, ale szkody potrafią wyrządzić ogromne. W mieście tego tak nie widać, rzeki nie zatrzymają, ale już tam, gdzie są mniejsze strumyki, potrafią pokazać do czego są zdolne.

Obrazek

Martuś, wydaje mi się, że siewki naparstnicy są zimozielone, ale nie jestem tego pewna. Takie mam wrażenie, że one marnieją, ale jak śniegi zejdą, to są widoczneObrazek Będę na działce, to się za nimi rozglądnę i dam Ci znać.
Żółte kwiatuszki pochodzą od złotnicy, osobiście bardzo ją lubię, chociaż chyba nie jest zbyt popularna. Liście ma srebrnozielone i w takim stanie są przez cały rok, a na wiosnę wypuszcza długie pałki obsypane żółtymi kwiatami. Po przekwitnięciu ma ozdobne torebki nasienne, takie duże, zielone kulkiObrazek A to co rozpoznałaś jako asterek, astrem na pewno nie jestObrazek To jest Felicja, maleńka roślinka jednoroczna, którą co roku sobie kupuję. Akurat w ostatnim sezonie nie kwitła jakoś spektakularnie, ale to pewnie dlatego, że nie usuwałam jej przekwitniętych kwiatków. A może po prostu miała gorszy rok, jak my wszyscy?

Obrazek

Tym razem wątek zdominowały róże, ale lipiec na działce właśnie do nich należał. Nie jestem jakąś ogromną miłośniczką róż, owszem lubię je, ale nie dominują w moim ogrodzie. I dlatego zupełnie nie rozumiem jak to się stało, że ich nazwy zapamiętałam bez najmniejszego problemu, a z innymi bywa różnieObrazek? Bardzo już liczę, że za chwilę przestaniemy nareszcie wspominać to co było, a będziemy pokazywać, to co jest. W każdym razie jutro jadę na działkę, to postanowione i koniec. Tylko deszcz zatrzyma mnie w domu, ale mam obiecane, że nie będzie padać. Chociaż dzisiejsza pogoda pozostawia wiele do życzenia, to jutro podobno ma być dużo lepiej. Także jutro mam nadzieję, że uda mi się nareszcie wskoczyć na rower, właśnie już czeka na wiosenne mycie i za chwilę za to się zabiorę. Jutro przejadę tylko kawalątek, żeby zobaczyć czy wszystko mi pasuje, ale już w przyszłym tygodniu mam zamiar wybrać się nim na działkęObrazek
Już od dwóch dni wystawiam kiełkujące cynie i aksamitki na balkon. Mają mini szklarenki, oczywiście z opakowań po mięsie, ale chyba im to wystarczy? Na noc wracają grzecznie do domu. Tak sobie dumam, że dzięki temu aż tak się nie wyciągną zanim trafią do gruntu, co myślicie?
Wszelkie sianie mam już zupełnie za sobą, zostały mi jeszcze kosmosy i maki, ale te będę siała prosto do gruntu, pod warunkiem, że ten grunt zdążę uporządkować przed zimą ;:306

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Różyczki ,róże to to co serce rozwesela .Inne roslinki również lubię ,ale róże w szczególności .Też dzisiaj zajrzałam na ogródek z racji pełnego pojemnika obierek musiały powędrować na kompost ,jednak same nie chciały tego zrobić :;230 Zrobiłam sobie w domu gnojówkę bananową z początku myślałam że jakiś odór będzie się roznosił ,ale przyznam ku memu zaskoczeniu ,że fajnie pachnie bananami .Użyję rozcieńczonego do podlewania siewek pomidorów i papryk ,a także do domowych i pelargonii .Mam nadzieje ze przyniesie to fajne efekty.Kiedyś trzeba wypróbować.Iwonko miłego spędzenia czasu na działeczce ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, ja też nie jestem miłośniczką róż, jestem miłośniczką lilii, ;:108 ale kilka królowych ogrodów też mam, choć nie przywiązuję wagi do ich nazw odmianowych.
Jutro wybieramy się na działeczki, niech więc słoneczko nam zaświeci i pozwoli odwiedzić nasze wczesnowiosenne podopieczne. ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
Zdrówka. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”