Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

Kamasja urocza. Kokornak to bym chciała- ale boję się, że za sucho u mnie, a marzyły by mi się wielkie liście.
Mleczyk to aż szlachetnie się prezentuje i jeszcze kolorystycznie pasuje do niezapominajki :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękny kokornak :D
A co to na obwódkach rabat?
Super wygląda.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu Zielona - u mnie też susza, przecież wiesz, że nasze ogrody na tej samej łasze piasku. Siedzi koło muru i betonowej opaski po północnej stronie. Jakoś sobie radzi. Wrażliwy na przędziorka, jak można się domyślić... Zlewam go po upałach wężem z wodą, zawsze to jakaś namiastka wilgoci :wink:

Anu Różana - bukszpan młodziutki ale dziarski. Za rok już będzie wstęga... chyba :;230
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Mlecz bardzo ładnie prezentuje się na tle liści bodziszka...?Dobrze ,że zaniechałaś plewienia... :lol:
Kosaciec u mnie jak zwykle ,co roku gdy kwitnie ,leje i zazwyczaj gnije...
Absolutnie nie życzę Ci ślimaków ,ale po takich strugach wody mogą znaleźć miejsca dogodne do zwiększania populacji... :lol: Krasawica...,prawdziwą krasawicą :shock:
Octu nie dodaję ...dobrze ...bo bym ciężko zniosła efekty walki z nieproszonymi gośćmi... :roll:
Izka oczko wodne zza mgły daje klimat tajemniczości... ;:204
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nelu - ta mgła tajemnicy to chyba mój oddech na szybie :;230 Zimno i wilgotno w domu, trzeba będzie ogrzewanie włączyć. W połowie maja! Mlecz na tle ostróżki samosiejki, bo zaniechałam plewienia :wink: Kosaciec dwa lata po posadzeniu debiutuje. Dotąd rosły ale nie kwitły. Upływ czasu spowodował, że nie pomnę co kupiłam. Ale z pewnością wszystkie były niezwykłe :;230
A ocet to zostawię tylko na te czarne mszyce na jaśminowcu, kalinie i takich tam. Te czarne mszyce opryskiem z pokrzyw się nie przejęły ale ocet dał im do wiwatu. A krzewom nic się nie działo. No a ślimaki z pewnością mają raj... będę zbierać ślimaki :;230
Kasawica ładne ladaco, ale powściągliwa niezmiernie.
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Piekny fotoreportaż o ważce, ;:63 a mszyce jeżeli nie mamy masy róż to najlepiej :;230 palcami , ocaleją ich wrogowie i nie będzie takiej plagi w przyszłych latach, u mnie jeszcze żadnych nie widzę, ulewne deszcze od 3 tygodni co najmniej im nie sprzyjają.A bodziszek pięknota :)
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bardzo się cieszę MarioTereso, że Cię widzę. Plączą mi się pytania po głowie, ale najpierw zerknę do Ciebie, bo może tam czeka gotowa informacja :D Ta wytrwałość mszyc na deszcz mnie zadziwia. A za pochwały ;:180 dziękuję.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aleb - wspaniała fotka i elementy zdjęcia: psiaki i dalsze tło.

Obrazek

Zwróciłam uwagę na pergolę, którą masz. Miałam w zamiarze kupić taką w ub. roku, ale zrezygnowałam, ponieważ obawiam się, czy nie będzie rdzewiała, a róze nie będą marzły od metalu. Obawiałam się też mocowania do podłoża, ponieważ musiałaby się stykać bezpośredni z podłożem, a to wiadomo - kontakt z wodą i wilgocią :roll: Niby tyle dylematów, a wciąż za mną chodzi ;:65 ;:65 Jak się sprawuje to cudo? Jak długo ją masz?
Jestem u Ciebie pierwszy raz, ale zachwyciłam się pięknem ogrodu i detali :)
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Monia - a ja troszkę kibicowałam Twojemu ogrodowi, muszę kuknąć co nowego. Za komplementa dziękuję.
Bramko-pergola jest od wiosny ubiegłego roku. Rdza chwyciła śruby, elementy pergoli wyglądają zdrowo. Róże nie obmarzły. Mocowanie wbite w piach, więc szybko obsycha. Reklamować nie będę, ale w użytkowaniu i wyglądzie jest zadowalająca.
No to - zapraszamy do ogródka :D
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Właśnie z powodu podobieństwa naszych warunków glebowych, śledzę z ciekawością wszystkie nasadzenia -mogę skorzystać z Twoich doświadczeń :D . Ja nieraz rezygnuję z uprawy, jak się dowiaduję że roślina potrzebuje zwiększonej wilgotności podłoża, a pewnie można by się dochować czegoś może i mniej okazałego, ale wciąż ciekawego.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To Ty, widzę jak ja z mszycami wojujesz. Palcami, palcami. Tylko to syzyfowa praca.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Jakie Ty masz ładne widoki .. mimo deszczu ....
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
magdala

Post »

Witaj Izo :wit

Jak u Was z tym deszczem? To ,co mówią w radio jest nieco przerażające....
U nas sucho ,choć pochmurnie,wczoraj to nawet słońce było.

Monia-Vertigo :wit Widzę , że dworskie skojarzenia i Tobie nasunęły się na myśl -
patrząc na zdjęcia Izowego tarasu z psami :D No ,ale cóż się dziwić -w końcu To u Ciebie prawdziwy dwór :D
:D
Izo
- czyli Kamasja to jednak nie Cebulica?? Ale bardzo ładna ,a ja popatrz już obstawiłam Twoje szafiry :D

Ale moja Cebulica nie jest już zagadką ! Ja dotarłam to zdjęć i nazw -ma imię i nazwisko oraz kraj pochodzenia :wink:
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

A u nas leje i leje .. szkołę nam zamkneli. Dzieci mówiły , że mają wodę do połowy garażu... u mnie na razie podtapia droge i ogród .. piwnice jeszcze w miarę suche. Ale rzeka podmyła koryto, most zerwany i woda stoi na polach i łąkach .
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ło matko, Miiriam... współczuję... też mam już dosyć tego deszczu... u mnie na łące tez chlupie... mam nadzieję, że rzeczka nie wyleje...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”