W.o... Kotach 4cz. (07.2008 - 12.2010)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W.o... Kotach 4cz. (08.07-...)

Post »

Oj potrafią te koteczki - potrafią :) Moje teraz - jak to zawsze wiosną - są na etapie przynoszenia do domu żywych jaszczurek... A Pańcia musi je potem wyłapywać zza szafek :evil:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No właśnie tak w temacie jaszczurek... Wiem, że potrafi złapać. Wiem, że i myszy łapie i ptaszki i motylki - sama widziałam, zjada je. Ale żeby zaczął łapać to musi mieć dwa dni w misce same chrupki i panią głuchą. Bo u nas idzie tak: najlepsza jest surowa ryba, potem surowe mięsko (kupione, nie upolowane), potem są paszteciki kocie, upolowane mięsko i na szarym końcu, jak już kot chudnie, to chrupki.
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
Awatar użytkownika
Izula
200p
200p
Od: 12 cze 2008, o 18:45

Post »

Treissi bardzo dziękuję w imieniu kotka :wink: ale tak na poważnie .... to chciejstwo mojego M. :wink: Ja byłam na etapie dojrzewania do podjecia decyzji o nowym "członku rodziny" :wink: Następny etap to - CHCIEĆ TERAZ.... obojętnie jakiego kocurka ....było tylko.... CHCIEĆ!CHCIEĆ!CHCIEĆ! :oops: Jak dziecko :oops:

Co do łapania różnych "potworów" .... ech złapałyśmy ostatnio kleszcza albo to on złapał nas :evil: Nasza kotka nie ma takiego komfortu by korzystać z uroków natury :( mieszkamy w bloku.... nasze spacery ograniczają się do pobytu na działce - widocznie to wystarczyło żeby przytargać tego potwora :twisted: :?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj niestety o kleszcze nie trudno :( My mieszkamy na wsi, blisko lasu, więc muszę zabezpieczać kociaki i psa.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Meva
200p
200p
Od: 11 lut 2010, o 14:21

Post »

Kota Agata uważa, że drzewa, a szczególnie bzy są po to by na nich ostrzyć pazurki ;)

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo ciesz się, że bzy, bo moje upodobały sobie pień od difenbachii :evil:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Meva
200p
200p

Post »

Ja nie pozwalam kotu na wiele rzeczy- jak robi co źle to mowie nie i przeganiam, albo rzucam w kota szmatką. I po kilku takich akcjach rozumie i tego nie robi. A w ogrodzie wystawiłam sporo starych pni i kawałków ściętego drzewa - ona bardzo lubi w to wpić pazurki- ale widać zapomniałam o miejscu gdzie są bzy ;) Muszę i tam jakiś pieniek postawić :wink:
A co do roślin które są drapane lub zjadane- na drapanie pomaga prysnąć z dalszej odległości na kwiatek jakieś intensywne perfumy- kot nie lubi się "upaprać" w takich sztucznych zapachach ;) ja w ten sposób uchroniłam jednego takiego dużego kwiata (nie pamiętam nazwy), kanapę skórzaną i głośniki.
A przed zjadaniem przez koty czy psy roślin - oprysk- rozcieńczonym , kupionym w aptece "gorzkim paluszkiem" - baaardzo skuteczna terapia wstrząsowa. Kot mi jeszcze roślin nie ruszał ale psa w bardzo szybkim tempie w ten sposób oduczyłam zjadania roślin.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo dzięki za informację. Na pewno się przydadzą, bo mój psiak lubi mi podjadać monsterę jak zostaje sam w domu.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Dobry patent z tym gorzkim paluszkiem, może uda mi się bambusy utrzymać, bo wyrosły z nasion do 20 cm i kicia obżarła. Co prawda jeden się przy tym rozkrzewił...
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
Meva
200p
200p

Post »

ja swego czasu pól ogrodu musiałam tym paluszkiem opryskać a nawet wysmarować - moja psia "lelija" jak była mała - była typowym psem ogrodnika- uwielbiała wysadzać wszystko co ja sadziłam i jeszcze z tym w zębach biegała po całym terenie :roll:

No i radośnie gryzła gałązki i pnie - straciłam dwie magnolie, szczepioną brzozę, obcięła nawet głoga...
kilka bzów tez - nawet nie pamiętam już ale dużo tego było - więc szybko musiałam wygłówkować co jest ohydne w smaku a nie szkodzi ;)
Pozdrawiam.
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Psa nie mam, więc zastosuję to w domu. Koty zabrane na działkę siedzą w krzakach, albo tarzają się pod piennym agrestem w piachu (tzn na ugorze). Muszę przyznać, że są kulturalne, w zeszłym roku Mamba grzecznie leżał pod tawułkami i knuł, nie deptał nic i nie sikał na grządki. Kicia była na działce dopiero 2 razy i skoncentrowała się na domku, wiadomo, babeczka.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
ppepina
100p
100p
Od: 12 sie 2009, o 21:39

Post »

:wit
30.04 na świat przyszły długo oczekiwane maleństwa,cała zdrowa 6 :heja
brawo dla młodej mamusi"keyti"
Jej siostrzyczka "łacia" jeszcze chodzi z brzuszkiem,ale myślę,ze już nie długo.. :lol:
poszukujemy "chrzestnych" :;230
pozdrawiam
Grażyna
mamba9991
1000p
1000p

Post »

ppepina pisze::wit
30.04 na świat przyszły długo oczekiwane maleństwa,cała zdrowa 6 :heja
brawo dla młodej mamusi"keyti"
Jej siostrzyczka "łacia" jeszcze chodzi z brzuszkiem,ale myślę,ze już nie długo.. :lol:
poszukujemy "chrzestnych" :;230
Gratulacje ;:138

Tu Mamba jako jaguar Obrazek i jako.... jamnik na drzewie? Obrazek
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
Meva
200p
200p

Post »

O!o!
Maleństwa :D gratulacje dla mamusi i jej opiekunów :)
mamba9991 pisze:Psa nie mam, więc zastosuję to w domu. Koty zabrane na działkę siedzą w krzakach, albo tarzają się pod piennym agrestem w piachu (tzn na ugorze). Muszę przyznać, że są kulturalne, w zeszłym roku Mamba grzecznie leżał pod tawułkami i knuł, nie deptał nic i nie sikał na grządki. Kicia była na działce dopiero 2 razy i skoncentrowała się na domku, wiadomo, babeczka.

ja tylko podpowiem- ze jakby sobie piaskownice do załatwiania zrobiły w złym miejscu- to zawsze można zebrać parę granulek z kuwety- i rozsypać w miejscu , w którym wolimy by się załatwiały.
A w miejscach - gdzie sie załatwiaja, a niekoniecznie "wolimy" można - pojechać glebę jakąś perfumą za 5 zł - wystarczy do większego deszcza ;)
Pozdrawiam.
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Meva, myśmy im piaskownicę na kuwetę zbudowali, małą i ukrytą, no i przekopaliśmy metr do tarzania, no ilipa, jest na odwrót:) ale dobrze, że kojarzą miejsca, gdzie można, to jednak trzymanie kota w domu ma dobre strony!!!!!!!!!!! Kumają, co NIE WOLNO. Od razu polubiły zabawki. I mi to pasuje.
Esteci i łakomczuchy
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”