Niestety nie wiem jak nazywa się odmiana niskich dwubarwnych tulipanów o którą u mnie pytasz. Dostałam w prezencie od dobrej duszy. Jak Ci się tak bardzo podobają mogę Ci po sezonie wykopać i przesłać daj znać na PW.
Ogródek AGNESS
- a_nie
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Pięknie i kolorowo.
Teraz roślinki skalne mają swoje pięć minut. Piękna szchownica kostkowata. u mnie zginęła
Niestety nie wiem jak nazywa się odmiana niskich dwubarwnych tulipanów o którą u mnie pytasz. Dostałam w prezencie od dobrej duszy. Jak Ci się tak bardzo podobają mogę Ci po sezonie wykopać i przesłać daj znać na PW.
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga, ja z e świątecznymi porządkami jestem daleko w lesie i tak może zostać, bo przeziębienie mnie zmogło
.
Bardzo podobają mi się te kolorowe poduch na skalniaku.
Chyba się rozejrzę za skalniaczkami pomiędzy kamyki.
Podagrycznik też jakoś u mnie się w tym roku rozszalał
.
Bardzo podobają mi się te kolorowe poduch na skalniaku.
Chyba się rozejrzę za skalniaczkami pomiędzy kamyki.
Podagrycznik też jakoś u mnie się w tym roku rozszalał
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Agnieszko byłam widziałam sasanki, tulipanki, gęsiówki a swoją drogą też miałam gęsiówkę na działce ale nie wiedziałam jak się to nazywa,teraz wiem 
wątek za niedługo ruszy..wprawdzie na początku będzie więcej ziemi niż kwiatków ale postaram się też jakieś zielone przyrosty wstawiać
wątek za niedługo ruszy..wprawdzie na początku będzie więcej ziemi niż kwiatków ale postaram się też jakieś zielone przyrosty wstawiać
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Aguś, śliczne te różowe gęsiówki (chyba dobrze doczytałam), a raczej to zdjęcie...zachwycające.....
Ileż u Ciebie tulipanów???????????????????
A sasanki marzenie. Ja mam tylko 2 odmiany:) białą od niedawna i kolor którego nigdy nie pamiętam czy bardziej fiolet czy róż:)
A sasanki marzenie. Ja mam tylko 2 odmiany:) białą od niedawna i kolor którego nigdy nie pamiętam czy bardziej fiolet czy róż:)
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Agniesiu widzę u Ciebie psiząb. W jakich warunkach rośnie u Ciebie. Ja właśnie dziś sobie kupiłam. Już drugi raz podchodzę do niego i nie chciała bym stracić.
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Kwitnące, kolorowe poduchy wśród kamieni są zachwycające. Dopieszczone, że aż miło patrzeć 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko dobry pomysł z sasanką na skalniaku, muszę moją jedyną tam wyekspediować może jej się spodoba.
A Twoje pięknie rosną i tulipanki....moje niektóre niskie zniknęły
A Twoje pięknie rosną i tulipanki....moje niektóre niskie zniknęły
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnisiu ach te Twoje sasanki
te widoki powodują szybsze bicie serca i nadzieję że za parę lat u mnie też będą podobne kępki
A tulipanki botaniczne wpisane na listę jesiennych a właściwie letnich jeszcze zakupów
Dzisiaj jest zimno i popaduje a mogłoby być jeszcze parę dni ciepło, żeby do świąt posprzątać jeszcze trochę w ogrodzie i na podwórku
A tulipanki botaniczne wpisane na listę jesiennych a właściwie letnich jeszcze zakupów
Dzisiaj jest zimno i popaduje a mogłoby być jeszcze parę dni ciepło, żeby do świąt posprzątać jeszcze trochę w ogrodzie i na podwórku
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Aguś skalniak... oj pięknie wszystko kwitnie...na mniejszej powierzchni to lepiej widać ...
na moich ugorach gdzieś wszystko niknie... ;:306a tulipanki niskie nie pokazały się chyba coś je zżarło... 
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Agnieszko
cudna ta szachownica kostkowana.
Jesienią posadziłam sobie kilka sztuk ale już nie pamiętam dokładnie , gdzie i czekam, może jeszcze się pokaże.
Wiosnę mam wprawdzie wcześniej ale i tak wszystko zakwita później niż u Was na południu.

Jesienią posadziłam sobie kilka sztuk ale już nie pamiętam dokładnie , gdzie i czekam, może jeszcze się pokaże.
Wiosnę mam wprawdzie wcześniej ale i tak wszystko zakwita później niż u Was na południu.
-
123katex
- 1000p

- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Piękne roślinki, wiosna zagościła na dobre. 
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I ja też wzdycham widząc te przecudne obrazki. wiosna jest cudowna, tyle kolorków, zapachy, można siedzieć całymi dniami w Twoim ogrodzie.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gosiu jesteś bardzo miła
ciesze się , że podoba Ci się w moim ogródku, ale Twój wcale mu nie ustępuje
Z czasem roślinki się rozrosną i zrobi się zielony busz
Ja też ostatnio nie mam wcale czasu na internet..... porobiły mi się ogromne zaległości w zaprzyjaźnionych wątkach, ale ostatnio tak zimno na dworze, ogródek poszedł w odstawkę na rzecz porządków domowych, więc udało mi się troszkę nadrobić
Masz całkowitą rację co do pasji..... to wzbogaca człowieka niesamowicie
Kasiu
Wspaniała jesteś.... bardzo miło mi czytać takie słowa.... wprawdzie teleportować, ani sklonować ogródka nie możemy, ale zapraszam bardzo Ciebie do mojego ogródka, to znacznie łatwiejsze i całkowicie realne
Jadziu bardzo dziękuję ..... miłego wieczoru
Aniu faktycznie skalniaczki wiosną są najpiękniejsze , to zdecydowanie ich czas
Drobne szachowniczki uwielbiam.... kupiłam mieszankę, powinny być białe i bordowe, pokazały się tylko bordowe, na białe muszę zapolować
Dziękuję za propozycję podzielenia się tulipankami, kochana jesteś
Ale nie będę Ci zabierała cebulek, one najpiękniej wyglądają w większej kępie, więc szkoda, żebyś dzieliła taką piękną gromadkę. Może uda mi się kupić, jeśli nie takie same, to chociaż podobne
Justynko współczuję przeziębienia, mam nadzieję, że szybciutko minie i poczujesz się lepiej
Skalne roślinki bardzo lubię, to takie maleństwa, że często trzeba się nad nimi pochylić, żeby dostrzec ich urodę
Podagrycznik to prawdziwe paskudztwo....... trudno się go pozbyć ....
Dario bardzo się cieszę, że planujesz założenie wątku.... nawet jeśli na początku będzie więcej ziemi niż kwiatków, to nic nie szkodzi.... z wielką ciekawością będziemy obserwowali to przybywanie roślinności
Gabiś ciesze się bardzo, że fotka z gęsiówką podoba Ci się , to taka wdzięczna, delikatna roślinka
Ulcia ja dla odmiany nie mam białej sasanki, same ciemne... ale mam nadzieję, że uda mi się w końcu upolować
Wiolu Psiząb lubi półcieniste miejsca, przepuszczalną , bogatą w składniki odżywcze glebę.... U mnie rośnie na rabatce wysypanej korą. W tym roku wydaje mi się, że nie będzie miał zbyt wielu kwiatuszków...W zeszłym roku przerabiałam całkowicie rabatkę... on po kwitnieniu całkowicie ginie z powierzchni ziemi, podobnie jak inne cebulowe i nie pamiętałam gdzie rośnie... bałam się, że zmasakrowałam go.... na szczęście pojawił się i kwitnie, więc jest ok
Mam nadzieję, ze powiedzie Ci się z jego uprawą
Ja też ostatnio nie mam wcale czasu na internet..... porobiły mi się ogromne zaległości w zaprzyjaźnionych wątkach, ale ostatnio tak zimno na dworze, ogródek poszedł w odstawkę na rzecz porządków domowych, więc udało mi się troszkę nadrobić
Masz całkowitą rację co do pasji..... to wzbogaca człowieka niesamowicie
Kasiu
Jadziu bardzo dziękuję ..... miłego wieczoru
Aniu faktycznie skalniaczki wiosną są najpiękniejsze , to zdecydowanie ich czas
Drobne szachowniczki uwielbiam.... kupiłam mieszankę, powinny być białe i bordowe, pokazały się tylko bordowe, na białe muszę zapolować
Dziękuję za propozycję podzielenia się tulipankami, kochana jesteś
Justynko współczuję przeziębienia, mam nadzieję, że szybciutko minie i poczujesz się lepiej
Skalne roślinki bardzo lubię, to takie maleństwa, że często trzeba się nad nimi pochylić, żeby dostrzec ich urodę
Podagrycznik to prawdziwe paskudztwo....... trudno się go pozbyć ....
Dario bardzo się cieszę, że planujesz założenie wątku.... nawet jeśli na początku będzie więcej ziemi niż kwiatków, to nic nie szkodzi.... z wielką ciekawością będziemy obserwowali to przybywanie roślinności
Gabiś ciesze się bardzo, że fotka z gęsiówką podoba Ci się , to taka wdzięczna, delikatna roślinka
Ulcia ja dla odmiany nie mam białej sasanki, same ciemne... ale mam nadzieję, że uda mi się w końcu upolować
Wiolu Psiząb lubi półcieniste miejsca, przepuszczalną , bogatą w składniki odżywcze glebę.... U mnie rośnie na rabatce wysypanej korą. W tym roku wydaje mi się, że nie będzie miał zbyt wielu kwiatuszków...W zeszłym roku przerabiałam całkowicie rabatkę... on po kwitnieniu całkowicie ginie z powierzchni ziemi, podobnie jak inne cebulowe i nie pamiętałam gdzie rośnie... bałam się, że zmasakrowałam go.... na szczęście pojawił się i kwitnie, więc jest ok
Mam nadzieję, ze powiedzie Ci się z jego uprawą
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko dziękuję
Bardzo lubię skalne maluszki i teraz wiosną to ich czas
Marysiu sasaneczki świetnie się czują na skalniaku, szczególnie wtedy, gdy ziemia w ogródku jest słabo przepuszczalna, ciężka i gliniasta... na skalniaczku mają zawsze lepsze dla nich warunki.... lżejszą glebę , mniej składników odżywczych i będą pięknie rosły
Szkoda Twoich tulipanków.... jakieś zębate paskudy się do nich dobrały ???
Majeczko sasanki szybko się rozrastają, więc za chwilę będziesz miała śliczne dorodne kępy
Ja też będę jeszcze dosadzała botaniczne tulipanki.... uwielbiam je
W ogóle stwierdzam kolejny raz ( jak zawsze wiosną
) że mam stanowczo zbyt mało wcześnie kwitnących roślinek i muszę zainwestować w cebulki
U mnie ostatnio cały czas zimno, ale niestety deszczu jak na lekarstwo.... jednej nocy troszkę popadało i dalej nic ... nawet wierzchniej warstwy gleby nie zmoczyło....
Misiu szkoda Twoich tulipanków, prawdziwe utrapienie z tymi zębatymi paskudami....
Nie przejmuj się tym, że roślinki u Ciebie słabo widoczne.... niedługo się rozrosną w piękne, duże kępy i będą przyciągały wzrok aż miło
Krysiu bardzo lubię te drobne szachowniczki..... mam tylko bordowe, koniecznie muszę dokupić białe, też są cudne
Mam nadzieję, ze Twoje się pokażą
U mnie z wiosną jest odwrotnie..... przychodzi później niż gdziekolwiek, ale jak już przyjdzie, to pędzi niesamowicie
Kasiu faktycznie wiosna już w pełni , ciesze się , że moje roślinki podobają Ci się
Dorotko dziękuję kochana, bardzo mi miło, że podoba Ci się w moim ogródku
Z dnia na dzień jest więcej kolorków, kwiatuszki pędzą , oby tylko troszkę cieplej było ....
Marysiu sasaneczki świetnie się czują na skalniaku, szczególnie wtedy, gdy ziemia w ogródku jest słabo przepuszczalna, ciężka i gliniasta... na skalniaczku mają zawsze lepsze dla nich warunki.... lżejszą glebę , mniej składników odżywczych i będą pięknie rosły
Szkoda Twoich tulipanków.... jakieś zębate paskudy się do nich dobrały ???
Majeczko sasanki szybko się rozrastają, więc za chwilę będziesz miała śliczne dorodne kępy
Ja też będę jeszcze dosadzała botaniczne tulipanki.... uwielbiam je
U mnie ostatnio cały czas zimno, ale niestety deszczu jak na lekarstwo.... jednej nocy troszkę popadało i dalej nic ... nawet wierzchniej warstwy gleby nie zmoczyło....
Misiu szkoda Twoich tulipanków, prawdziwe utrapienie z tymi zębatymi paskudami....
Nie przejmuj się tym, że roślinki u Ciebie słabo widoczne.... niedługo się rozrosną w piękne, duże kępy i będą przyciągały wzrok aż miło
Krysiu bardzo lubię te drobne szachowniczki..... mam tylko bordowe, koniecznie muszę dokupić białe, też są cudne
Mam nadzieję, ze Twoje się pokażą
U mnie z wiosną jest odwrotnie..... przychodzi później niż gdziekolwiek, ale jak już przyjdzie, to pędzi niesamowicie
Kasiu faktycznie wiosna już w pełni , ciesze się , że moje roślinki podobają Ci się
Dorotko dziękuję kochana, bardzo mi miło, że podoba Ci się w moim ogródku
Z dnia na dzień jest więcej kolorków, kwiatuszki pędzą , oby tylko troszkę cieplej było ....