Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Pięknie i kolorowo. ;:138 Teraz roślinki skalne mają swoje pięć minut. Piękna szchownica kostkowata. u mnie zginęła :(
Niestety nie wiem jak nazywa się odmiana niskich dwubarwnych tulipanów o którą u mnie pytasz. Dostałam w prezencie od dobrej duszy. Jak Ci się tak bardzo podobają mogę Ci po sezonie wykopać i przesłać daj znać na PW.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga, ja z e świątecznymi porządkami jestem daleko w lesie i tak może zostać, bo przeziębienie mnie zmogło ;:145 .
Bardzo podobają mi się te kolorowe poduch na skalniaku.
Chyba się rozejrzę za skalniaczkami pomiędzy kamyki.
Podagrycznik też jakoś u mnie się w tym roku rozszalał ;:223 .
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Agnieszko byłam widziałam sasanki, tulipanki, gęsiówki a swoją drogą też miałam gęsiówkę na działce ale nie wiedziałam jak się to nazywa,teraz wiem :wink:

wątek za niedługo ruszy..wprawdzie na początku będzie więcej ziemi niż kwiatków ale postaram się też jakieś zielone przyrosty wstawiać :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Aguś, śliczne te różowe gęsiówki (chyba dobrze doczytałam), a raczej to zdjęcie...zachwycające.....
Awatar użytkownika
ulakonie
500p
500p
Od: 10 kwie 2012, o 07:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ileż u Ciebie tulipanów???????????????????

A sasanki marzenie. Ja mam tylko 2 odmiany:) białą od niedawna i kolor którego nigdy nie pamiętam czy bardziej fiolet czy róż:)
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Agniesiu widzę u Ciebie psiząb. W jakich warunkach rośnie u Ciebie. Ja właśnie dziś sobie kupiłam. Już drugi raz podchodzę do niego i nie chciała bym stracić.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Kwitnące, kolorowe poduchy wśród kamieni są zachwycające. Dopieszczone, że aż miło patrzeć ;:196
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko dobry pomysł z sasanką na skalniaku, muszę moją jedyną tam wyekspediować może jej się spodoba.
A Twoje pięknie rosną i tulipanki....moje niektóre niskie zniknęły :oops:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Agnisiu ach te Twoje sasanki :shock: te widoki powodują szybsze bicie serca i nadzieję że za parę lat u mnie też będą podobne kępki ;:215
A tulipanki botaniczne wpisane na listę jesiennych a właściwie letnich jeszcze zakupów :uszy
Dzisiaj jest zimno i popaduje a mogłoby być jeszcze parę dni ciepło, żeby do świąt posprzątać jeszcze trochę w ogrodzie i na podwórku ;:218
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aguś skalniak... oj pięknie wszystko kwitnie...na mniejszej powierzchni to lepiej widać ... :) na moich ugorach gdzieś wszystko niknie... ;:306a tulipanki niskie nie pokazały się chyba coś je zżarło... :(
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Agnieszko :) cudna ta szachownica kostkowana. ;:oj
Jesienią posadziłam sobie kilka sztuk ale już nie pamiętam dokładnie , gdzie i czekam, może jeszcze się pokaże.
Wiosnę mam wprawdzie wcześniej ale i tak wszystko zakwita później niż u Was na południu.
:wit
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Piękne roślinki, wiosna zagościła na dobre. :wit
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

I ja też wzdycham widząc te przecudne obrazki. wiosna jest cudowna, tyle kolorków, zapachy, można siedzieć całymi dniami w Twoim ogrodzie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu jesteś bardzo miła ;:196 ciesze się , że podoba Ci się w moim ogródku, ale Twój wcale mu nie ustępuje :D Z czasem roślinki się rozrosną i zrobi się zielony busz :D
Ja też ostatnio nie mam wcale czasu na internet..... porobiły mi się ogromne zaległości w zaprzyjaźnionych wątkach, ale ostatnio tak zimno na dworze, ogródek poszedł w odstawkę na rzecz porządków domowych, więc udało mi się troszkę nadrobić :D
Masz całkowitą rację co do pasji..... to wzbogaca człowieka niesamowicie :D

Kasiu ;:196 Wspaniała jesteś.... bardzo miło mi czytać takie słowa.... wprawdzie teleportować, ani sklonować ogródka nie możemy, ale zapraszam bardzo Ciebie do mojego ogródka, to znacznie łatwiejsze i całkowicie realne :D

Jadziu bardzo dziękuję ..... miłego wieczoru ;:196

Aniu faktycznie skalniaczki wiosną są najpiękniejsze , to zdecydowanie ich czas :D
Drobne szachowniczki uwielbiam.... kupiłam mieszankę, powinny być białe i bordowe, pokazały się tylko bordowe, na białe muszę zapolować :D
Dziękuję za propozycję podzielenia się tulipankami, kochana jesteś ;:196 Ale nie będę Ci zabierała cebulek, one najpiękniej wyglądają w większej kępie, więc szkoda, żebyś dzieliła taką piękną gromadkę. Może uda mi się kupić, jeśli nie takie same, to chociaż podobne :D

Justynko współczuję przeziębienia, mam nadzieję, że szybciutko minie i poczujesz się lepiej ;:196
Skalne roślinki bardzo lubię, to takie maleństwa, że często trzeba się nad nimi pochylić, żeby dostrzec ich urodę :D
Podagrycznik to prawdziwe paskudztwo....... trudno się go pozbyć ....

Dario bardzo się cieszę, że planujesz założenie wątku.... nawet jeśli na początku będzie więcej ziemi niż kwiatków, to nic nie szkodzi.... z wielką ciekawością będziemy obserwowali to przybywanie roślinności :D

Gabiś ciesze się bardzo, że fotka z gęsiówką podoba Ci się , to taka wdzięczna, delikatna roślinka :D

Ulcia ja dla odmiany nie mam białej sasanki, same ciemne... ale mam nadzieję, że uda mi się w końcu upolować :D

Wiolu Psiząb lubi półcieniste miejsca, przepuszczalną , bogatą w składniki odżywcze glebę.... U mnie rośnie na rabatce wysypanej korą. W tym roku wydaje mi się, że nie będzie miał zbyt wielu kwiatuszków...W zeszłym roku przerabiałam całkowicie rabatkę... on po kwitnieniu całkowicie ginie z powierzchni ziemi, podobnie jak inne cebulowe i nie pamiętałam gdzie rośnie... bałam się, że zmasakrowałam go.... na szczęście pojawił się i kwitnie, więc jest ok :D
Mam nadzieję, ze powiedzie Ci się z jego uprawą :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko dziękuję ;:167 Bardzo lubię skalne maluszki i teraz wiosną to ich czas :D

Marysiu sasaneczki świetnie się czują na skalniaku, szczególnie wtedy, gdy ziemia w ogródku jest słabo przepuszczalna, ciężka i gliniasta... na skalniaczku mają zawsze lepsze dla nich warunki.... lżejszą glebę , mniej składników odżywczych i będą pięknie rosły :D
Szkoda Twoich tulipanków.... jakieś zębate paskudy się do nich dobrały ???

Majeczko sasanki szybko się rozrastają, więc za chwilę będziesz miała śliczne dorodne kępy :D
Ja też będę jeszcze dosadzała botaniczne tulipanki.... uwielbiam je :D W ogóle stwierdzam kolejny raz ( jak zawsze wiosną :roll: ) że mam stanowczo zbyt mało wcześnie kwitnących roślinek i muszę zainwestować w cebulki :D
U mnie ostatnio cały czas zimno, ale niestety deszczu jak na lekarstwo.... jednej nocy troszkę popadało i dalej nic ... nawet wierzchniej warstwy gleby nie zmoczyło....

Misiu szkoda Twoich tulipanków, prawdziwe utrapienie z tymi zębatymi paskudami....
Nie przejmuj się tym, że roślinki u Ciebie słabo widoczne.... niedługo się rozrosną w piękne, duże kępy i będą przyciągały wzrok aż miło :D

Krysiu bardzo lubię te drobne szachowniczki..... mam tylko bordowe, koniecznie muszę dokupić białe, też są cudne :D
Mam nadzieję, ze Twoje się pokażą :D
U mnie z wiosną jest odwrotnie..... przychodzi później niż gdziekolwiek, ale jak już przyjdzie, to pędzi niesamowicie :lol:

Kasiu faktycznie wiosna już w pełni , ciesze się , że moje roślinki podobają Ci się ;:196

Dorotko dziękuję kochana, bardzo mi miło, że podoba Ci się w moim ogródku ;:196
Z dnia na dzień jest więcej kolorków, kwiatuszki pędzą , oby tylko troszkę cieplej było ....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”