Pod Jesionem cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Pod Jesionem cz. 3

Post »

Renatko jak chodzi o zdjęcia w Twoim wątku to stale czuję niedosyt :oops: Masz tyle roślin, że chciałabym je stale oglądać :D
Bardzo lubię takie drogi jak pokazałaś, niestety coraz ich mnie, bo drzewa wycinają a drogi poszerzają :wink:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Renatko - pokazałaś na poprzedniej stronie nieco wyżej zdjęcie słonecznika(?) w takiej lodowej kryzie - no piękne po prostu ;:138
Jakie cuda Matka Natura tworzyć potrafi....
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiaczku! Witaj! Lubię lilie i postaram się wstawić kilka innych fotek!
Lucynko! Bardzo się z tej warstewki śniegu ucieszyłam, ale dziś widzę, że zaczyna się to wszystko rozpuszczać...a mrozy na dniach...
Wandziu! Ja te osy dostrzegam teraz na wielu zdjęciach :;230 I nic dziwnego, bo przecież miałam dwa potężne gniazda...
Aniu! Witaj! Niestety moja magnolia odmawia współpracy... jeszcze nigdy nie kwitła... nic na nią nie działa...
Piwonie kocham jako kwiaty mojego dzieciństwa, bo poza smolinosami najbardziej pamiętam je z babcinego ogródka. Jedna z nich ma na 100% ponad 70 lat i zakwitła dopiero kilka lat temu u mnie.
Nigdy nie obcinam liści przed wiosną, a i kwiatów przez kilka lat nie dałam wycinać...
Sabinko! Miałam w ostatnim roku całą masę lilii, ale zobaczymy czy przezimują, bo były sadzone bardzo późno, a to w dodatku orientalne. Tak czy siak było warto! Kupiłam w takiej cenie, że nawet jako jednoroczne było warto! A ile ludzi piękne bukiety dostało od nas! :heja
Marysiu! Postaram się poprawić, ale kiepsko mi wychodzą zdjęcia nowym aparatem... :oops: Drogi to lepiej niech nie poszerzają, bo wystarczyło, że położyli kilka lat temu nowy asfalt i kierowcom odbiło całkowicie... :twisted:
Marysiu! To jeżówka :heja Ormalnie hardkorka! Boję się czy przezimuje, bo jakoś w sen nie planuje zapaść... ;:202
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Renatko, powinny przezimować. Moje były sadzone końcówką września i nawet nie chcę myśleć, że mogłoby je zmrozić ;:202
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko! Ponoć one nie tyle mrozu, co gnicia się boją... ;:131 wrażliwe na nadmiar wody zwłaszcza w okresie zimowym...
W zeszłym roku zakopałam je na warzywniku (podwyższona rabata) i przezimowały super, ale teraz rosną już nisko i zobaczymy co będzie.
Warto jednak dla takich widoków je mieć:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Niestety,u mnie też śnieg prawie zniknął ;:185
Na pocieszenie w telewizorowni coś mówią o ewentualnych opadach nowego białego puchu, więc może nie będzie tak najgorzej. ;:224
Masz śliczne jeżówki. ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

No wreszcie nas uraczyłaś fotkami jeżówek ;:138 ja myślę, że one tę zimę świetnie przetrwają, te mrozy jednak nadaja na pogodach długoterminowych, ale po drodze też i opady śniegu, bo faktycznie u nas się trochę stopiło. :? Czasami człowiek tęskni za śniegiem. :;230 Ja kupiłam w BR języczkę Harlekin i mam zamiar jeszcze dwie takie dokupić jak mi nie zmarzną. :wink: Mam od nich 3 jeżówki, ale co to jest w porównaniu z twoja kolekcją. ;:224
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! Już widziałam i -10 ;:202 , pewnie będzie i gorzej, byle tylko w zimie! Niech kwiecień będzie przyzwoity ;:180 ja już pazerna mocno nie jestem... :;230
Jak odbierałam zamówienie wczesną wiosną z BR to nabrałam szacunku do swojego auta... pakowna bestia. ;:333
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Kwiecień?? Aż tyle chcesz czekać.. Renatko, w tamtym roku końcem lutego już kwitły krokusy. Mam nadzieję, że i w tym roku wiosna przyjdzie szybko i sprawnie przegoni zimę ;:108
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla mnie wiosna może przyjść i jutro, byle zima odeszła zdecydowanie, a nie jak dwa lata temu.. ;:124 Ja mam tyle planów i roboty, że i tak się nie obrobię ze wszystkim... ;:223 ;:223
Przyrzekłam sobie, że zanim przyjadą zamówione roślinki, będę miała plany gdzie którą posadzić... taaaa.... zawsze sobie obiecuję, ba nawet czasem faktycznie coś tam zaplanuję, ale jak przyjeżdżają... to albo mi plan ginie, albo koncepcja mi się radykalnie zmienia...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie najczęściej ta druga opcja. No co ja zrobię że zmienną jestem ;:173
Z prognoz długotermionowych wychodzi, że wiosna przyjdzie wczesniej, bo -10 w lutym to nie mróz, więc nie można narzekać. Gorzej, że zapowiadają kwiecień i maj chłodny. Dopiero w czerwcu ma sie porządnie ocieplić
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Kobieta ma to do siebie że zmienną jest. Ja osobiście lubię zmiany, ale w ogrodzie to chyba przesadzam z przesadzaniem. Tyle że wina leży raczej po stronie mojej nie wiedzy z zakresu ogrodnictwa. Ale obiecuję się poprawić.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No Reniu cuda pokazujesz, ale jestem twarda ;:224 Czy na zdjęciu drugim pstre liście należą do białej jeżówki?
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu! Niech tam będzie i -15 stopni, byle nie więcej i byle nie wiosną. ;:223

Aniu! Muszę Cię zmartwić... jak poczytasz, to nawet doświadczone ogrodniczki nadal szaleją z przesadzaniem roślin! :;230 Bo kobieta zmienną jest, bo ,,roślince cóś nie pasi", bo okazało się, że to nie do końca ta odmiana... ;:333

Marysiu! Pożyjemy, zobaczymy... ;:224 ;:306 A te pstre listki to Wiesioł błękitny Stairway to Heaven. Młody jeszcze, ale już kwitł (fotek brak), bo to też zakup z BR :uszy
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bo tak się zlały że myślałam, że jeżówki już też są variegaty ;:306 coś mi kurę upolowało i w połowie zżarło ;:145
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”