Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

Mój warzywnik jest z ozdobnymi,sieję między trzema hortensjami,klonem i tamaryszkiem i dodałem lilie.
Także ładnie i pożytecznie ;:170
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Ewelinko :wit
Dzisiaj akurat w Roku w Ogrodzie http://rokwogrodzie.tvp.pl/25100280/30042016 facet opowiadał o chorobie migdałków i pomyślałam o Tobie. Prawie przy końcu programu :wink: Zakupy udane, bo lilak już prawie kwitnący! Takie za płotem to prawie każdy ma ;:224
Miłego weekendu i słoneczka ;:196
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelina jak dobrze że już jesteście w domku ;:138
Widzę że już wpadłaś w wir zakupów i sadzenia :D Piszesz że sadzisz zbyt rzadko i masz luzy na rabatach, ja też sadziłam biorąc pod uwagę docelowe rozmiary roślin i na początku też był luz, a teraz już gęsto. Wypełniaj może np. jednorocznymi, nie będzie łyso, a nie będziesz musiała później przesadzać jak się zagęści.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Witam w klubie koszacych cudze pola dookoła własnego ogrodu. My też musimy kosić i to na 2m szerokości, bo nie mamy ogrodzenia, wiec wszystko wrasta ze zdwojoną siłą w nasze rabaty ;:222
Ewelinko, pociesz się tym, że masz chociaż ogrodzenie - to jednak dużo pomaga, zwłaszcza, jeśli jest podmurówka z betonu ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Ewelinko wspaniałe zakupy. Hortensje, które wybrałaś na pewno Cię nie zawiodą :D
Warzywniczek pierwsza klasa ;:138 Czy jest na podwyższonej rabacie, czy to tylko takie złudzenie ?
Chwastów za płotem nie zazdroszczę :roll:
Jak nie chcesz sadzić powojników przy siatce, to może coś jednorocznego, np kobea ? :D
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ja też koszę, Ewelinko z dwóch stron za płotem, bo inaczej nie dałabym rady w swoim ogrodzie.
Dwie sąsiednie działki stoją sobie samopas... A chwastom i wielkiej trawie - w to graj.
Ale daje to efekty bo z roku na rok, jak widzę, jest tego dziadowskiego mniej za płotem.
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit
Witaj Ewelinko
Przebiegłam się po Twoich włościach ;:oj Stwierdzam że masz pole do popisu ;:oj zmiany ogromne a za kilka sezonów będą nie do poznania. Też zaczynałam od początku i po kilku sezonach widzę różnicę. Bardzo podoba mi się skarpa. Chciałabym ją zobaczyć jak rozrosną się tam roślinki
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

A mój warzywnik co rok mniejszy. ;:131
Najpierw zrezygnowałam z uprawy pietruszki korzeniowej, bo i tak musiałam na ryneczku kupować. Nie chciała rosnąć w korzeń. ;:222
W tym roku odpuszczam sobie marchewkę, bo z nią dzieje się tak samo. ;:174
Cukinie wyprowadziłam na obrzeża, dynie też. Poletko pozostało bez zmian. To będzie więcej pomidorków. :tan
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Dzisiejszy dzień był bardzo ładny chociaż rano było dość chłodno. Po południu wybrałyśmy się z dziewczynkami na spacer po naszym parku i dzisiejsze zdjęcia będą właśnie z tamtego miejsca ;:108 .

Obrazek

Tulap ja nie wątpię, że u Ciebie i warzywnik jest ładny ;:108 .

Obrazek

Marysiu dziękuję Ci bardzo ;:196 . Obejrzałam odcinek i już wiem, że to na pewno ta choroba, poczytałam jeszcze w sieci i nie mam wątpliwości . Jutro wycinam porażone pędy i jeśli pogoda pozwoli muszę opryskać Topsinem. Oby migdałek przeżył ;:131 . Dziękuję i wzajemnie ;:168 .

Obrazek

Zuza musiałam się odstresować od tego szpitala więc zakupy ogrodowe to najlepszy sposób ;:306 . Nie szukałam konkretów po prostu wpadło mi w oko i kupiłam to co było. Wiem, że rośliny potrzebują czasu by osiągnąć swoje rozmiary więc staram się jednak nie przesadzić z gęstością sadzenia no ale sama wiesz, że na początku jest troszkę luzów. Postaram się te luki czymś uzupełnić i plewić chwasty regularnie, żeby nie zagłuszały reszty.

Obrazek

Moniko ale pocieszyłaś mnie z tym koszeniem ;:306 . Widzę, że nie tylko ja tak mam a to dobre ;:306 . Ogrodzenie owszem mam ale takie paskudne ;:222 . Mam nadzieję, że w najbliższych latach uda się postawić nowe ;:224 . Nie wyobrażam sobie wcale nie mieć ogrodzenia . Podziwiam, że tak to znosisz dzielnie ;:168 .

Obrazek

Wiolu to takie złudzenie chociaż marzę właśnie o takim podwyższonym warzywniku ;:173 . Płotek jest z wikliny i może tak na fotce to przekłamało. W domu zawsze najlepiej ;:108 . W tym roku moje jednoroczne to istny niewypał, jestem ciekawa jak wyjdą te co siałam do gruntu. Z pewnością na siatkę coś wymyślę ,no chyba, że sąsiadka zacznie kosić swoje włości ;:224 .

Obrazek

Beatko widzę, że nie tylko ja tak mam. Marne to pocieszenie ale widać kilka osób ma to samo. Szkoda, że nie każdy czuje się w obowiązku zadbać o swoją ziemię. Gdyby każdy starał się robić coś w tym kierunku to pewnie byłoby dużo łatwiej .

Obrazek

Jolu skarpa ma jeszcze sporo luk i muszę dokupić więcej iglaków płożących. Posadziłam ich zdecydowanie za mało. Różnicę już widać chociaż upłynął dopiero rok od obsadzenia skarpy. Pewnie za 2,3 lata będzie już dużo lepiej ;:108 . Staram się aby nasza działka wyglądała z roku na rok coraz piękniej i robię wszystko na ile starcza mi czas . Dziękuję za miłe słowa ;:168 .

Obrazek

Lucynko prawdę mówiąc u mnie też warzywa słabo rosły ;:222 . W poprzednim miejscu miały trochę cienia więc może to była przyczyna . Zobaczymy co pokaże ten sezon bo teraz mają słońce przez bardzo dużą część dnia . Mam nadzieję, że będzie lepiej ;:224 .

Obrazek
p
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i życzę spokojnego wieczoru :wit .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ewelinko piękne miejsce nam pokazałaś. Dojrzałam paprociowy las I cudne , wiekowe drzewa.
Klomb brateczkowy ;:333
Co mieści się w tym budynku który pokazujesz?
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Zamków nie lubię (jak i innych budowli),ale park naprawdę uroczy ;:108
Wierzby są cudne,nie wyglądają na takie ,,stare i w depresji" a na żywe i wesołe ;:108
Zdjęcia naprawdę udane ;:63
Awatar użytkownika
myszaxs
100p
100p
Od: 27 paź 2015, o 22:03

Post »

Piękny masz park w pobliżu jest gdzie pospacerować a te stare drzewa uwielbiam cudne są ;:215
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewelinko uwielbiam takie klimaty. Przy każdym wypadzie zawsze szukam w okolicy podobnych rzeczy do zwiedzania.
Z chwaściorami za siatką miałam podobnie, pokrzywy i inne badziewia sięgały do czubka ogrodzenia. W końcu daliśmy na nie matę i zasłoniliśmy wszystko...
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Ewlinko widać,że i Ciebie kłopoty wiosną nie ominęły a każda z nas wita ja radośnie. Jeśli faktycznie u dziewczynek testy wykażą alergię to każda kolejna wiosna niemile będzie widziana ... Już 30 lat tak boczę się na nią ale co tam... da się żyć :D
Widok tej rabaty wyjątkowo pasuje do Twych klimatów ... stare czerwone cegły mają szczegóły urok.
Obrazek
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko piękne miejsce do spacerowania, z przyjemnością pospacerowałam z Wami!
Trzeba czasem opuścić swój ogród i odpocząć. Pozdrawiam majowo ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”