Także ładnie i pożytecznie
Przydomowy ogródek Eweliny .
Re: Przydomowy ogródek Eweliny .
Mój warzywnik jest z ozdobnymi,sieję między trzema hortensjami,klonem i tamaryszkiem i dodałem lilie.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Ewelinko
Dzisiaj akurat w Roku w Ogrodzie http://rokwogrodzie.tvp.pl/25100280/30042016 facet opowiadał o chorobie migdałków i pomyślałam o Tobie. Prawie przy końcu programu
Zakupy udane, bo lilak już prawie kwitnący! Takie za płotem to prawie każdy ma
Miłego weekendu i słoneczka
Dzisiaj akurat w Roku w Ogrodzie http://rokwogrodzie.tvp.pl/25100280/30042016 facet opowiadał o chorobie migdałków i pomyślałam o Tobie. Prawie przy końcu programu
Miłego weekendu i słoneczka
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelina jak dobrze że już jesteście w domku
Widzę że już wpadłaś w wir zakupów i sadzenia
Piszesz że sadzisz zbyt rzadko i masz luzy na rabatach, ja też sadziłam biorąc pod uwagę docelowe rozmiary roślin i na początku też był luz, a teraz już gęsto. Wypełniaj może np. jednorocznymi, nie będzie łyso, a nie będziesz musiała później przesadzać jak się zagęści.
Widzę że już wpadłaś w wir zakupów i sadzenia
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Witam w klubie koszacych cudze pola dookoła własnego ogrodu. My też musimy kosić i to na 2m szerokości, bo nie mamy ogrodzenia, wiec wszystko wrasta ze zdwojoną siłą w nasze rabaty
Ewelinko, pociesz się tym, że masz chociaż ogrodzenie - to jednak dużo pomaga, zwłaszcza, jeśli jest podmurówka z betonu
Ewelinko, pociesz się tym, że masz chociaż ogrodzenie - to jednak dużo pomaga, zwłaszcza, jeśli jest podmurówka z betonu
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Ewelinko wspaniałe zakupy. Hortensje, które wybrałaś na pewno Cię nie zawiodą
Warzywniczek pierwsza klasa
Czy jest na podwyższonej rabacie, czy to tylko takie złudzenie ?
Chwastów za płotem nie zazdroszczę
Jak nie chcesz sadzić powojników przy siatce, to może coś jednorocznego, np kobea ?
Warzywniczek pierwsza klasa
Chwastów za płotem nie zazdroszczę
Jak nie chcesz sadzić powojników przy siatce, to może coś jednorocznego, np kobea ?
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Ja też koszę, Ewelinko z dwóch stron za płotem, bo inaczej nie dałabym rady w swoim ogrodzie.
Dwie sąsiednie działki stoją sobie samopas... A chwastom i wielkiej trawie - w to graj.
Ale daje to efekty bo z roku na rok, jak widzę, jest tego dziadowskiego mniej za płotem.
Dwie sąsiednie działki stoją sobie samopas... A chwastom i wielkiej trawie - w to graj.
Ale daje to efekty bo z roku na rok, jak widzę, jest tego dziadowskiego mniej za płotem.
- jolcia1212
- 500p

- Od: 8 gru 2009, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Ewelinko
Przebiegłam się po Twoich włościach
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A mój warzywnik co rok mniejszy.
Najpierw zrezygnowałam z uprawy pietruszki korzeniowej, bo i tak musiałam na ryneczku kupować. Nie chciała rosnąć w korzeń.
W tym roku odpuszczam sobie marchewkę, bo z nią dzieje się tak samo.
Cukinie wyprowadziłam na obrzeża, dynie też. Poletko pozostało bez zmian. To będzie więcej pomidorków.
Najpierw zrezygnowałam z uprawy pietruszki korzeniowej, bo i tak musiałam na ryneczku kupować. Nie chciała rosnąć w korzeń.
W tym roku odpuszczam sobie marchewkę, bo z nią dzieje się tak samo.
Cukinie wyprowadziłam na obrzeża, dynie też. Poletko pozostało bez zmian. To będzie więcej pomidorków.
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie
.
Dzisiejszy dzień był bardzo ładny chociaż rano było dość chłodno. Po południu wybrałyśmy się z dziewczynkami na spacer po naszym parku i dzisiejsze zdjęcia będą właśnie z tamtego miejsca
.

Tulap ja nie wątpię, że u Ciebie i warzywnik jest ładny
.

Marysiu dziękuję Ci bardzo
. Obejrzałam odcinek i już wiem, że to na pewno ta choroba, poczytałam jeszcze w sieci i nie mam wątpliwości . Jutro wycinam porażone pędy i jeśli pogoda pozwoli muszę opryskać Topsinem. Oby migdałek przeżył
. Dziękuję i wzajemnie
.

Zuza musiałam się odstresować od tego szpitala więc zakupy ogrodowe to najlepszy sposób
. Nie szukałam konkretów po prostu wpadło mi w oko i kupiłam to co było. Wiem, że rośliny potrzebują czasu by osiągnąć swoje rozmiary więc staram się jednak nie przesadzić z gęstością sadzenia no ale sama wiesz, że na początku jest troszkę luzów. Postaram się te luki czymś uzupełnić i plewić chwasty regularnie, żeby nie zagłuszały reszty.

Moniko ale pocieszyłaś mnie z tym koszeniem
. Widzę, że nie tylko ja tak mam a to dobre
. Ogrodzenie owszem mam ale takie paskudne
. Mam nadzieję, że w najbliższych latach uda się postawić nowe
. Nie wyobrażam sobie wcale nie mieć ogrodzenia . Podziwiam, że tak to znosisz dzielnie
.

Wiolu to takie złudzenie chociaż marzę właśnie o takim podwyższonym warzywniku
. Płotek jest z wikliny i może tak na fotce to przekłamało. W domu zawsze najlepiej
. W tym roku moje jednoroczne to istny niewypał, jestem ciekawa jak wyjdą te co siałam do gruntu. Z pewnością na siatkę coś wymyślę ,no chyba, że sąsiadka zacznie kosić swoje włości
.

Beatko widzę, że nie tylko ja tak mam. Marne to pocieszenie ale widać kilka osób ma to samo. Szkoda, że nie każdy czuje się w obowiązku zadbać o swoją ziemię. Gdyby każdy starał się robić coś w tym kierunku to pewnie byłoby dużo łatwiej .

Jolu skarpa ma jeszcze sporo luk i muszę dokupić więcej iglaków płożących. Posadziłam ich zdecydowanie za mało. Różnicę już widać chociaż upłynął dopiero rok od obsadzenia skarpy. Pewnie za 2,3 lata będzie już dużo lepiej
. Staram się aby nasza działka wyglądała z roku na rok coraz piękniej i robię wszystko na ile starcza mi czas . Dziękuję za miłe słowa
.

Lucynko prawdę mówiąc u mnie też warzywa słabo rosły
. W poprzednim miejscu miały trochę cienia więc może to była przyczyna . Zobaczymy co pokaże ten sezon bo teraz mają słońce przez bardzo dużą część dnia . Mam nadzieję, że będzie lepiej
.

p

Pozdrawiam i życzę spokojnego wieczoru
.
Dzisiejszy dzień był bardzo ładny chociaż rano było dość chłodno. Po południu wybrałyśmy się z dziewczynkami na spacer po naszym parku i dzisiejsze zdjęcia będą właśnie z tamtego miejsca

Tulap ja nie wątpię, że u Ciebie i warzywnik jest ładny

Marysiu dziękuję Ci bardzo

Zuza musiałam się odstresować od tego szpitala więc zakupy ogrodowe to najlepszy sposób

Moniko ale pocieszyłaś mnie z tym koszeniem

Wiolu to takie złudzenie chociaż marzę właśnie o takim podwyższonym warzywniku

Beatko widzę, że nie tylko ja tak mam. Marne to pocieszenie ale widać kilka osób ma to samo. Szkoda, że nie każdy czuje się w obowiązku zadbać o swoją ziemię. Gdyby każdy starał się robić coś w tym kierunku to pewnie byłoby dużo łatwiej .

Jolu skarpa ma jeszcze sporo luk i muszę dokupić więcej iglaków płożących. Posadziłam ich zdecydowanie za mało. Różnicę już widać chociaż upłynął dopiero rok od obsadzenia skarpy. Pewnie za 2,3 lata będzie już dużo lepiej

Lucynko prawdę mówiąc u mnie też warzywa słabo rosły

p

Pozdrawiam i życzę spokojnego wieczoru
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Ewelinko piękne miejsce nam pokazałaś. Dojrzałam paprociowy las I cudne , wiekowe drzewa.
Klomb brateczkowy
Co mieści się w tym budynku który pokazujesz?
Klomb brateczkowy
Co mieści się w tym budynku który pokazujesz?
Zamków nie lubię (jak i innych budowli),ale park naprawdę uroczy
Wierzby są cudne,nie wyglądają na takie ,,stare i w depresji" a na żywe i wesołe
Zdjęcia naprawdę udane
Wierzby są cudne,nie wyglądają na takie ,,stare i w depresji" a na żywe i wesołe
Zdjęcia naprawdę udane
- myszaxs
- 100p

- Od: 27 paź 2015, o 22:03
Piękny masz park w pobliżu jest gdzie pospacerować a te stare drzewa uwielbiam cudne są 
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ewelinko uwielbiam takie klimaty. Przy każdym wypadzie zawsze szukam w okolicy podobnych rzeczy do zwiedzania.
Z chwaściorami za siatką miałam podobnie, pokrzywy i inne badziewia sięgały do czubka ogrodzenia. W końcu daliśmy na nie matę i zasłoniliśmy wszystko...
Z chwaściorami za siatką miałam podobnie, pokrzywy i inne badziewia sięgały do czubka ogrodzenia. W końcu daliśmy na nie matę i zasłoniliśmy wszystko...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Ewlinko widać,że i Ciebie kłopoty wiosną nie ominęły a każda z nas wita ja radośnie. Jeśli faktycznie u dziewczynek testy wykażą alergię to każda kolejna wiosna niemile będzie widziana ... Już 30 lat tak boczę się na nią ale co tam... da się żyć
Widok tej rabaty wyjątkowo pasuje do Twych klimatów ... stare czerwone cegły mają szczegóły urok.
Widok tej rabaty wyjątkowo pasuje do Twych klimatów ... stare czerwone cegły mają szczegóły urok.
Pozdrawiam
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewelinko piękne miejsce do spacerowania, z przyjemnością pospacerowałam z Wami!
Trzeba czasem opuścić swój ogród i odpocząć. Pozdrawiam majowo
Trzeba czasem opuścić swój ogród i odpocząć. Pozdrawiam majowo