Szymku na balkonie to tylko część hibiscusowego buszu

i kilka innych roślinek. A czemu padł Ci klonik?? Przelałeś??
Kasiu -Kubasiu dzięki za rozpoznanie kaktusika

.U mnie pięknie i oryginalnie??? I kto to mówi??? Twoje rośliny a w szczególności hoje pobijają na łeb moje badylki
Ewuś nie uchwyciłam jej tak jak powinnam i nie widać jak jej długie "odnogi" wywijają się do góry jak macki meduzy
Perla bardzo dziękuję za miłe słowa i jak tylko masz jakieś pytania pisz ,chętnie odpowiem-jak oczywiście będę wiedzieć :wink
Kinga a to jajo złote????

,bo jak co to będzie na niezły pakiet hibków
Natalio dziękuję, to Fifth Dimension, często kwitnie na różne kolory-znaczy albo zółto-popielaty albo różowo/koralowo-popielaty
Rozalka_74 to żyworódka rurkowa bądź kalanchoe tubiflora jak kto woli
Aniu tak to taka inna odmiana,mówia na niego też hibiscus z wyspy Norfolk
Jadziu mi tez bardzo podoba się ta rózowa jacobinia, od tamtego roku mam jeszcze biała i żółtą. Żółta niestety nie kwitła jeszcze ,a biała owszem i powiem ,że stałam się fanka tych roślin. Bezproblemowe ,pięknie kwitnące, dobrze zimujące-czegóż chcieć więcej???
Paulinko ja za wiosną wyglądam już od ...Świąt Bożego Narodzenia

. Nie znoszę zimy, a moje rośliny jeszcze bardziej chyba niż ja. Najchętniej zapadłabym w sen zimowy i obudziła się jak już będzie cieplutko i słonecznie. Echhh marzenia
Iwonko no nie żartuj

,mam nadzieję ,że ktoś Cię odratował
Uwierz mi teraz one wcale takie ładne nie są .Ale później,wiosną, w lecie.....
Karolinko ale połechtałaś moją próżność

, bardzo dziękuję za tak miłe słowa, szczególnie ,że pochodzą od osoby ,której ogród powalił mnie na kolana

.
W moim ogrodzie jest sporo roślin z nasion, sporo tez ukatrupiłam zanim osiągnęły "wiek dojrzały" ,bo za bardzo brałam sobie do serca to co pisało w niektórych poradnikach ogrodniczych . Po tylu latach nauczyłam się jednego--- roślinę trzeba wyczuć, nie można poddawać się sztywno stereotypom.
Lilaka amurskiego
jeszcze nie mam

,a perełkowca podobno tak--podobno ,bo tez z nasionka,pokrojem i wyglądem przypomina perełkowca ale jeszcze nie kwitł ,więc głowy urwać sobie nie dam ,że to on. A drzewo wielkie już zrosło, ma bodajże 8 lat.
Dawidię zostawiłam w tym roku nie owiniętą ,pierwszy raz i wygląda bardzo ładnie,nie widać oznak przemarznięcia .
W nieogrzewanym tunelu zostawiłam edgeworthię ,albicję ,lagerstroemię i trzmielinę japońską--też wygladaja na zdrowe i nie uszkodzone.
Karolinko zaglądaj kiedy tylko zechcesz ,bo i ja do Ciebie "lukam" ,chociaż nic nie piszę
Anetuś śliniaczek może Ci podrzucę hę??? hahahaha , ja sobie taki śliczny zawiązuje jak zaglądam do Twoich piękności hahaha
Moja siostra ma "super pomocnicę", po jej "ciężkiej " pracy nagrabia kwitnie jak szalona
A to jej drugi pomocnik
A to już moja aukuba wygląda spod śniegu