Nad rzeczką, opodal krzaczka...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nad rzeczką, opodal krzaczka...

Post »

Od czasu do czasu jak odbieram wnusia z przedszkola, które mieści się w szkole. Spacerujemy sobie wokół ogródków.
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bomba! :tan To koniecznie musicie nas odwiedzić. Moja niunia będzie miała z kim się bawić a my spokojnie pogaduszki będziemy uskuteczniać. :heja
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wierzyłabym w te spokojne pogaduszki przy czterolatku, ;:306
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Spokojnie, moja 7-latka na bank nie jest lepsza :;230 . Rodzinka się śmieje, że ona "pod prądem robiona" :wink: ;:306 :;230 . Także realna jest szansa, iż nasze żywioły zajmą się sobą skutecznie :wink: .
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oby tylko wiosna nadeszła.
Awatar użytkownika
ewka17
200p
200p
Od: 1 gru 2009, o 20:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu :wit Zakochałaś się w rzece tak ja ,piękna sprawa do podlewania.Bukszpanu nie usuwaj ,można go ładnie uformować ,lub przesadzić za rzeczką bo chyba masz miejsce ,tak wygląda ze zdjęcia .
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

U mnie też jeszcze sporo śniegu leży ale ciepło przyjdzie i szybko sie rozpuści :tan
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Witaj Ewciu :wit . O usuwaniu bukszpanu nawet nie myślałam. Chciałam go przesadzić w mniej wyeksponowane miejsce, ale boję się że się nie przyjmie, a szkoda by go było, zostanie więc pewnie tam gdzie jest :roll: . Rzeczkę pokochałam za jej uspokajający szum słyszany na całej dzałeczce ;:167 . Zamierzałam mieć oczko wodne, ale wobec takiego stanu rzeczy to mam więcej miejsca na cwiatki i szum wody gratis :wink: .
Sylwio, ja to już głupawkę, od tej przeciągającej się zimy, złapałam taką że nikt normalny ze mną wytrzymać nie może. Włącznie ze mną :;230 .
Chciałam Wam wrzucić fotkę funkii białej, która pięknie mi się w domu rozszalała, ale niestety fotka jest za duża. Zmniejszyłąm ją w programie picassa najbardziej jak umiałam, a mimo to nie wchodzi :( . Obawiam się, że może być ciężko z fotografiami na moim wątku :cry: .

Obrazek

Udało się przy pomocy M :heja ! Oto powód dla którego wychodzimy za mąż :;230 . Szkoda tylko, że nadal nie rozumiem jak i dlaczego się udało ;:306 .
A w tle widać pleśń, z którą zawzięcie walczę ostatnio ;:134 ,
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

To ja mam taką pleśń w moich fiołkach, wyczytałam u Ciebie ,że pewnie go przelałam , muszę go reanimować. Gorące pozdrowienia Kasieńko. ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Julianno w zimie faktycznie trudno unikać pleśni w doniczkach :( . To wynik zimna i zbyt mokrej ziemi chyba. Ja zastosowałam Previcur i ograniczyłam podlewanie, tzn staram się ograniczać M z podlewaniem :;230 . Martwię się coraz bardziej o roślinki, które sobie kwitną w najlepsze, nieświadome stanu faktycznego aury i tego co je czeka :( . Jak je później tak po prostu z ciepłego domku, rozkwitnięte na działkę przesadzę, czy nie padną? :( Od jutra zaczynam werandowanie na balkonie. I żadnego ataku zimy już sobie tej wiosny nie życzę! :evil:
Również pozdrawiam serdecznie! ;:196
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu,tylko zabieraj roślinki na noc,ale i tak myślę,że za wcześnie na werandowanie poczekaj do +5;+7 wcześniej mogą zginąć.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Grażynko na noc oczywiście do domku. Jak będzie +7 to one już na działce muszą być, bo mieszkanko mam małe i nie mam jak się już obruszyć :oops: . Gdybyś widziała ile przechowuję teraz tego wszystkiego, krzewów, drzewek i bylin ;:oj . Nawet nie pomyślałabym kiedyś, że tyle się tu może zmieścić ;:306 .Muszą sobie niedługo w gruncie poradzić bo ja chcę w końcu normalnie pomieszkać :roll: . Co za oszołom puszcza roślinki ogrodowe w tak nieprzyzwoicie niskich cenach przy takiej pogodzie :evil: ... I co za oszołom z tych promocji tak zachłannie korzysta, znając prognozy pogody :;230 .
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Witaj Kasiu. Pospacerowałam sobie po Twojej działce, pięknie położona nad rzeczką, możecie sobie tam wyczarować co tylko Wam się zamarzy, stworzyć swój azyl. Serduszka już Ci kwitnie, rwą się do życia roślinki, czują wiosnę. Ja też (tylko jesienią zeszłego roku) kupiłam dwie Symphatie, posadziłam przy pergoli, nie zdążyły już pokazać co potrafią, mam nadzieję że w tym sezonie się rozkręcą.
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Będę tu dopiero po świętach dlatego już dziś życzę Ci

Obrazek
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Iwonko witam cię serdecznie u mnie ;:7 , na sympatię bardzo liczę :wink: . Kasiu wzajemnie zdrowych, spokojnych i wesołych ;:196 . No to czekamy dalej na...opady śniegu :twisted: . Psia krew! No wybaczcie ja już nie mogę z tą pogodą w tym roku :cry: . Wzięła się i zawzięła na mnie, wiedząc jak bardzo czekam na pierwszy sezon na działeczce! Może tym razem prognozy się pomyliły i nie będzie tego białego świństwa z nieba już. Pamiętam jeszcze kilka lat temu, w lany poniedziałek byłam opalona jak niejedna mulatka, a dziś co? Sniegiem zasypana :twisted: . Eh, wcale mnie to świątecznie nie nastraja!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”