Majka 411 - róże 2011 cz.2
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majka 411 - róże 2011 cz.2
Maja nie wielkosc robi efekt a ilosc
Dobra, dobra wiem o co Ci chodzi - wielka zarowa jest tam potrzebna
Fiolet - nie trupi fiolet, tylko lawendowy fiolet 
szalejecie dzięwczęta
trupi fiolet, no nie mogę
ja fioletowe i nakrapiane różyce lubię najmniej; może niesłusznie? ;)
ostatnio bierze mnie wszystko co ciemne.... Falstaff, Munstead Wood - te kolorki mnie kręcą
ostatnio bierze mnie wszystko co ciemne.... Falstaff, Munstead Wood - te kolorki mnie kręcą
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aguś czyli dobre wino Cię kręci
a nie trupi fiolet
Też nie lubię trupiego fioletu ale wszystkie odcienie czerwieni jak najbardziej. 
Maju, czytasz we mnie jak w otwartej księdze ;) chcę w tych kolorach zrobić taras... może będzie ładnie ;)
PS. Swoją drogą, kiepskiej jakości czerwone wino może wywołać trupi fiolet następnego po spożyciu dnia
PS. Swoją drogą, kiepskiej jakości czerwone wino może wywołać trupi fiolet następnego po spożyciu dnia
- Jule

Czerwienie, to tylko malinowe i amarantowe mi podchodza
Nakrapiane tez jakos mi nie za bardzo, chociaz ostatnio jak sie na Papageno patrze, to mnie sie zwyczajnie podoba z tymi kreskami na tym bordo aksamicie.
A taki fiolet sobie jeszcze kupie - Mainzer Fastnacht do Mount Shasta by mi sie widzial - jedno i drugie ma kanciaste platki a jaka przepasc kolorystyczna
A taki fiolet sobie jeszcze kupie - Mainzer Fastnacht do Mount Shasta by mi sie widzial - jedno i drugie ma kanciaste platki a jaka przepasc kolorystyczna
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ten fiolet mnie przeraża
Nie posadzę Maizner z własnej woli, chyba, że okoliczności do tego mnie zmuszą
Rhapsody in Blue to coś zupełnie innego. A czerwone dosadzam, bo ładne 
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Maja nie wielkosc robi efekt a iloscDobra, dobra wiem o co Ci chodzi - wielka zarowa jest tam potrzebna
Fiolet - nie trupi fiolet, tylko lawendowy fiolet
Julcia,
Druga wersja z czerwonym winem też jest git, ale warunki te same co wyżej , a dodatkowo musi w miarę trzymać kolor
kwiatów Hihi.hi
Ten fiolet mnie przeraża Nie posadzę Maizner z własnej woli, chyba, że okoliczności do tego mnie zmuszą Rhapsody in Blue to coś zupełnie innego. A czerwone dosadzam, bo ładne
Ewciu,
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Majka - ja Ci nie pomogę - gdzieś mi się zapodziały katalogi -
- oczywiście wyniosłam do cioci.
Jak chcesz długo kwitnące to szukaj wśród okrywowych.
- Jule

Ale masz wymagania
Nie ma ... albo nie wpada mi nic do glowy z takich wiekszych - jest troche ale mniejszych wielkokwiatowych i rabatowek.
ps duza - niby na okraglo kwitnaca ale nie Twoj kwiat - La Rose du Petit Prince (Delbard) jasny lila i jeszcze jest jedna Austinka pamietam ale musze poszukac.
edit Charles R. Mackintosh - liliowo-rozowa przechodzaca w fiolet.
ps duza - niby na okraglo kwitnaca ale nie Twoj kwiat - La Rose du Petit Prince (Delbard) jasny lila i jeszcze jest jedna Austinka pamietam ale musze poszukac.
edit Charles R. Mackintosh - liliowo-rozowa przechodzaca w fiolet.
Załamię się czytając dalej wasze wpisy. Może jednak za to i ja się nauczę rozróżniania odmian. Chciałabym Was prosić o doradztwo w dalszych różanych zakupach, ale jak wie ten co do mnie zajrzał, konkretne nasadzenia i duża ilość róż - wsadziłam dopiero tej jesieni, więc sama nie wiem czy mi zakwitną takie jakie zamówiłam, i czy co nieco nie będzie się mieniać miejscami, sama nie wiem, czy dobrze dobrałam kolorystycznie róże pnące... pytań jeszcze masa. Ale jak tylko pokażą swoje buźki....
ale za jakąś pięknością z Niemiec czy Francji rozejrzę się jeśli któraś z Was coś postanowi zamówić.
ale za jakąś pięknością z Niemiec czy Francji rozejrzę się jeśli któraś z Was coś postanowi zamówić.
Majeczko, a czy Concerto się u Ciebie ostał, czy też poddany eliminacji? Bo to tak piękna róża, moim zdaniem...I w dodatku ją mam! Co o niej sądzisz? Pytam licząc na łagodny wyrok
, ale co byś nie powiedziała i tak jej nie wyrzucę!
Ale byłoby miło, gdybyś była dla niej miła...
Twoje pewnie słuszne, bo podparte doświadczeniem, ale jednak okrutne
podejście do róż na razie dla nie niepojęte! Ja się będę uczyć na własnych błędach, zamiast mądrzejszych od razu posłuchać!
I jeszcze mam pytanie o Bernstein Rose...Ona w moich kanonach pomarańczowości się mieści, ale widziałam ją w doniczce i juz miałam kupić, tylko ten kwiat...Ten kwiat nie był taki pełny, jak te widywane w necie...Czy to jest możliwe, żeby róża rosnąca w doniczce nie wykształcała właściwego kwiatu?
Twoje pewnie słuszne, bo podparte doświadczeniem, ale jednak okrutne
I jeszcze mam pytanie o Bernstein Rose...Ona w moich kanonach pomarańczowości się mieści, ale widziałam ją w doniczce i juz miałam kupić, tylko ten kwiat...Ten kwiat nie był taki pełny, jak te widywane w necie...Czy to jest możliwe, żeby róża rosnąca w doniczce nie wykształcała właściwego kwiatu?
- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Majka-róże też ale już bez szaleństw.Jak już się wszystko uspokoi ,będzie po świętach,będziecie robiły podsumowania wtedy pewnie zachoruję na kilka.A bezobsługowe-mam na myśli drzewa i krzewy [hortensje].Berberysy pięknie wyglądały jesienią 
- majka411

Deirde pisze:Majka - ja Ci nie pomogę - gdzieś mi się zapodziały katalogi -- oczywiście wyniosłam do cioci.
Gosiu,
Ale masz wymagania Nie ma ... albo nie wpada mi nic do glowy z takich wiekszych - jest troche ale mniejszych wielkokwiatowych i rabatowek.
Julcia,
Popatrzę na te , które mi podałaś
Majeczko, a czy Concerto się u Ciebie ostał, czy też poddany eliminacji? Bo to tak piękna róża, moim zdaniem...I w dodatku ją mam! Co o niej sądzisz? Pytam licząc na łagodny wyrok , ale co byś nie powiedziała i tak jej nie wyrzucę! Ale byłoby miło, gdybyś była dla niej miła...
Marto ,
Według mnie obydwie będą się świetnie łączyć z kolorami twoich róż, szczególnie z tymi, które pokazałaś w nowym wątku.
Jednak o pomarańczu jak Pat Ausinn , to nie myśl.
Marta, nie pisz, że mam okrutne podejście do róż, bo ja tylko szukam tych doskonałych, i nie zawsze mam się u kogo podpytać.
Aszko,Majka-róże też ale już bez szaleństw.Jak już się wszystko uspokoi ,będzie po świętach,będziecie robiły podsumowania wtedy pewnie zachoruję na kilka.A bezobsługowe-mam na myśli drzewa i krzewy [hortensje].Berberysy pięknie wyglądały jesienią
Concertto 84,

Bernstein Rose,

- Jule

To dwie Kordes-owki Blue Bajou i Novalis - ta pierwsza kwitnie podobno prawie non stoper a ta druga, jak kwitnie nie wiem, bo info za malo ale jest och i ach - przynajmniej dla mnie
A masz Ty moze Pomponele? na pewno masz
jak dlugo kwitnie, to ja bym sobie tam ja zapodala do kompletu. Jest ciemna, przecudnej urody a taka inna.
A masz Ty moze Pomponele? na pewno masz
- majka411

Julcia,
zacznę od Pomponeli, a tu zonk. Nie lubię takiego kształtu kwiatów. Kolorem może być
Popatrzyłam na te dwie Kordeski, one jednak trochę wpadają w trupi fiolecik. Chyba nie, mało eleganckie kolorki.
Austinka John Clare - ciemny amarantowy róż, wydaje się niezła. Cały czas szukam jeszcze czegoś w kolorze dojrzałego wina.
Popatrzyłam na te dwie Kordeski, one jednak trochę wpadają w trupi fiolecik. Chyba nie, mało eleganckie kolorki.
Austinka John Clare - ciemny amarantowy róż, wydaje się niezła. Cały czas szukam jeszcze czegoś w kolorze dojrzałego wina.