Majka 411 - róże 2011 cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majka 411 - róże 2011 cz.2

Post »

Maja nie wielkosc robi efekt a ilosc :;230 Dobra, dobra wiem o co Ci chodzi - wielka zarowa jest tam potrzebna :wink: Fiolet - nie trupi fiolet, tylko lawendowy fiolet ;:138
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

szalejecie dzięwczęta :D trupi fiolet, no nie mogę :;230 ja fioletowe i nakrapiane różyce lubię najmniej; może niesłusznie? ;)
ostatnio bierze mnie wszystko co ciemne.... Falstaff, Munstead Wood - te kolorki mnie kręcą :)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś czyli dobre wino Cię kręci :;230 a nie trupi fiolet :;230 Też nie lubię trupiego fioletu ale wszystkie odcienie czerwieni jak najbardziej. :;230
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Maju, czytasz we mnie jak w otwartej księdze ;) chcę w tych kolorach zrobić taras... może będzie ładnie ;)

PS. Swoją drogą, kiepskiej jakości czerwone wino może wywołać trupi fiolet następnego po spożyciu dnia :D
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czerwienie, to tylko malinowe i amarantowe mi podchodza ;:108 Nakrapiane tez jakos mi nie za bardzo, chociaz ostatnio jak sie na Papageno patrze, to mnie sie zwyczajnie podoba z tymi kreskami na tym bordo aksamicie.
A taki fiolet sobie jeszcze kupie - Mainzer Fastnacht do Mount Shasta by mi sie widzial - jedno i drugie ma kanciaste platki a jaka przepasc kolorystyczna :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ten fiolet mnie przeraża :shock: Nie posadzę Maizner z własnej woli, chyba, że okoliczności do tego mnie zmuszą :D Rhapsody in Blue to coś zupełnie innego. A czerwone dosadzam, bo ładne :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Maja nie wielkosc robi efekt a ilosc :;230 Dobra, dobra wiem o co Ci chodzi - wielka zarowa jest tam potrzebna :wink: Fiolet - nie trupi fiolet, tylko lawendowy fiolet ;:138

Julcia, :D Aguś, :D Majeczko, :D poczytałam i stawiam na lawendowy fiolet Hihihi..hi :;230 Warunek , róża ma być zdrowa do 150 wysoka, kwitnąca całe lato aż do jesieni. Kwiaty ma mieć piękne, tylko nie maluśkie , żebym je widziała. ;:109 ;:111 ;:113
Druga wersja z czerwonym winem też jest git, ale warunki te same co wyżej , a dodatkowo musi w miarę trzymać kolor
kwiatów Hihi.hi ;:109 ;:111 ;:113

Ten fiolet mnie przeraża Nie posadzę Maizner z własnej woli, chyba, że okoliczności do tego mnie zmuszą Rhapsody in Blue to coś zupełnie innego. A czerwone dosadzam, bo ładne

Ewciu, :D jestem za , a nawet przeciw. :;230
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Majka - ja Ci nie pomogę - gdzieś mi się zapodziały katalogi - :wink: - oczywiście wyniosłam do cioci.
Jak chcesz długo kwitnące to szukaj wśród okrywowych.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale masz wymagania :twisted: Nie ma ... albo nie wpada mi nic do glowy z takich wiekszych - jest troche ale mniejszych wielkokwiatowych i rabatowek.

ps duza - niby na okraglo kwitnaca ale nie Twoj kwiat - La Rose du Petit Prince (Delbard) jasny lila i jeszcze jest jedna Austinka pamietam ale musze poszukac.

edit Charles R. Mackintosh - liliowo-rozowa przechodzaca w fiolet.
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Załamię się czytając dalej wasze wpisy. Może jednak za to i ja się nauczę rozróżniania odmian. Chciałabym Was prosić o doradztwo w dalszych różanych zakupach, ale jak wie ten co do mnie zajrzał, konkretne nasadzenia i duża ilość róż - wsadziłam dopiero tej jesieni, więc sama nie wiem czy mi zakwitną takie jakie zamówiłam, i czy co nieco nie będzie się mieniać miejscami, sama nie wiem, czy dobrze dobrałam kolorystycznie róże pnące... pytań jeszcze masa. Ale jak tylko pokażą swoje buźki....
ale za jakąś pięknością z Niemiec czy Francji rozejrzę się jeśli któraś z Was coś postanowi zamówić.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko, a czy Concerto się u Ciebie ostał, czy też poddany eliminacji? Bo to tak piękna róża, moim zdaniem...I w dodatku ją mam! Co o niej sądzisz? Pytam licząc na łagodny wyrok :wink: , ale co byś nie powiedziała i tak jej nie wyrzucę! :) Ale byłoby miło, gdybyś była dla niej miła... :)
Twoje pewnie słuszne, bo podparte doświadczeniem, ale jednak okrutne :wink: podejście do róż na razie dla nie niepojęte! Ja się będę uczyć na własnych błędach, zamiast mądrzejszych od razu posłuchać! :;230
I jeszcze mam pytanie o Bernstein Rose...Ona w moich kanonach pomarańczowości się mieści, ale widziałam ją w doniczce i juz miałam kupić, tylko ten kwiat...Ten kwiat nie był taki pełny, jak te widywane w necie...Czy to jest możliwe, żeby róża rosnąca w doniczce nie wykształcała właściwego kwiatu?
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Majka-róże też ale już bez szaleństw.Jak już się wszystko uspokoi ,będzie po świętach,będziecie robiły podsumowania wtedy pewnie zachoruję na kilka.A bezobsługowe-mam na myśli drzewa i krzewy [hortensje].Berberysy pięknie wyglądały jesienią ;:3
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Deirde pisze:Majka - ja Ci nie pomogę - gdzieś mi się zapodziały katalogi - :wink: - oczywiście wyniosłam do cioci.
Jak chcesz długo kwitnące to szukaj wśród okrywowych.

Gosiu, :D i tak Cie podpytam :;230 . Wszystko masz w głowie, z Rosen-Direct mam Cinderelle i Alexandrę Princesse de Luxemborg , nie znalazłam na forum nic na temat tej drugiej, a szkoda. Może coś wiesz o niej ?. Natomiast zastanawiam się, nad Cinderellą może ona, kwitnie jak rabatówka i uzupełni mi brak kwiatów na Edenkach.

Ale masz wymagania Nie ma ... albo nie wpada mi nic do glowy z takich wiekszych - jest troche ale mniejszych wielkokwiatowych i rabatowek.

Julcia, :D hihi.hi mam wymagania, sama kazałaś mi fiolety wsadzać. Pisałam do 150 cm, ale przecież rabatówki to najlepiej kwitnące róże. Właśnie zapomniałam dopisać to słowo - rabatówka.
Popatrzę na te , które mi podałaś ;:196

Majeczko, a czy Concerto się u Ciebie ostał, czy też poddany eliminacji? Bo to tak piękna róża, moim zdaniem...I w dodatku ją mam! Co o niej sądzisz? Pytam licząc na łagodny wyrok , ale co byś nie powiedziała i tak jej nie wyrzucę! Ale byłoby miło, gdybyś była dla niej miła...

Marto , :D hihihi.hi :;230 , byłam bardzo łaskawa, bo Concerto zachowuje się wręcz koncertowo. Piękna róża, zdrowa, ładne liście i dobrze rosnąca i zimująca. Zaraz wstawię kilka jej zdjęć , a Bernstein Rose też wstawię i sama oceń. Ona nie ma kwiatu pełnego a, zdjęcie no cóż to tylko ułamek sekundy i odpowiedni kąt ustawienia aparaciku.
Według mnie obydwie będą się świetnie łączyć z kolorami twoich róż, szczególnie z tymi, które pokazałaś w nowym wątku.
Jednak o pomarańczu jak Pat Ausinn , to nie myśl.
Marta, nie pisz, że mam okrutne podejście do róż, bo ja tylko szukam tych doskonałych, i nie zawsze mam się u kogo podpytać.
Majka-róże też ale już bez szaleństw.Jak już się wszystko uspokoi ,będzie po świętach,będziecie robiły podsumowania wtedy pewnie zachoruję na kilka.A bezobsługowe-mam na myśli drzewa i krzewy [hortensje].Berberysy pięknie wyglądały jesienią
Aszko, :D jak się wszystko uspokoi, a ty odpoczniesz, to o różyczkach sobie przypomniesz :;230 9 ale mi się rymek napisał ) ;:196

Concertto 84, :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bernstein Rose, :D zobacz Marta jak ona wyglada z innymi kolorami.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To dwie Kordes-owki Blue Bajou i Novalis - ta pierwsza kwitnie podobno prawie non stoper a ta druga, jak kwitnie nie wiem, bo info za malo ale jest och i ach - przynajmniej dla mnie ;:167
A masz Ty moze Pomponele? na pewno masz :wink: jak dlugo kwitnie, to ja bym sobie tam ja zapodala do kompletu. Jest ciemna, przecudnej urody a taka inna.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julcia, :D zacznę od Pomponeli, a tu zonk. Nie lubię takiego kształtu kwiatów. Kolorem może być ;:109
Popatrzyłam na te dwie Kordeski, one jednak trochę wpadają w trupi fiolecik. Chyba nie, mało eleganckie kolorki.

Austinka John Clare - ciemny amarantowy róż, wydaje się niezła. Cały czas szukam jeszcze czegoś w kolorze dojrzałego wina.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”