Deirde pisze:Majka - ja Ci nie pomogę - gdzieś mi się zapodziały katalogi -
- oczywiście wyniosłam do cioci.
Jak chcesz długo kwitnące to szukaj wśród okrywowych.
Gosiu, 
i tak Cie podpytam

. Wszystko masz w głowie, z Rosen-Direct mam Cinderelle i Alexandrę Princesse de Luxemborg , nie znalazłam na forum nic na temat tej drugiej, a szkoda. Może coś wiesz o niej ?. Natomiast zastanawiam się, nad Cinderellą może ona, kwitnie jak rabatówka i uzupełni mi brak kwiatów na Edenkach.
Ale masz wymagania Nie ma ... albo nie wpada mi nic do glowy z takich wiekszych - jest troche ale mniejszych wielkokwiatowych i rabatowek.
Julcia,

hihi.hi mam wymagania, sama kazałaś mi fiolety wsadzać. Pisałam do 150 cm, ale przecież rabatówki to najlepiej kwitnące róże. Właśnie zapomniałam dopisać to słowo - rabatówka.
Popatrzę na te , które mi podałaś
Majeczko, a czy Concerto się u Ciebie ostał, czy też poddany eliminacji? Bo to tak piękna róża, moim zdaniem...I w dodatku ją mam! Co o niej sądzisz? Pytam licząc na łagodny wyrok , ale co byś nie powiedziała i tak jej nie wyrzucę! Ale byłoby miło, gdybyś była dla niej miła...
Marto ,

hihihi.hi

, byłam bardzo łaskawa, bo Concerto zachowuje się wręcz koncertowo. Piękna róża, zdrowa, ładne liście i dobrze rosnąca i zimująca. Zaraz wstawię kilka jej zdjęć , a Bernstein Rose też wstawię i sama oceń. Ona nie ma kwiatu pełnego a, zdjęcie no cóż to tylko ułamek sekundy i odpowiedni kąt ustawienia aparaciku.
Według mnie obydwie będą się świetnie łączyć z kolorami twoich róż, szczególnie z tymi, które pokazałaś w nowym wątku.
Jednak o pomarańczu jak Pat Ausinn , to nie myśl.
Marta, nie pisz, że mam okrutne podejście do róż, bo ja tylko szukam tych doskonałych, i nie zawsze mam się u kogo podpytać.
Majka-róże też ale już bez szaleństw.Jak już się wszystko uspokoi ,będzie po świętach,będziecie robiły podsumowania wtedy pewnie zachoruję na kilka.A bezobsługowe-mam na myśli drzewa i krzewy [hortensje].Berberysy pięknie wyglądały jesienią
Aszko,

jak się wszystko uspokoi, a ty odpoczniesz, to o różyczkach sobie przypomniesz

9 ale mi się rymek napisał )
Concertto 84,
Bernstein Rose,

zobacz Marta jak ona wyglada z innymi kolorami.