Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.3
- raistand
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.3
War Paint są po 18...
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Oleander chyba będzie kwitł

mój perukowiec

Geniu - 45zł w porównaniu do 55euro (tyle 'Yellow Polka' kosztowała jak się pokazała na rynku) to już pikuś

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Geniu , HOSTY jakieś mam , ale nie jestem jakimś fanem. Natomiast uwielbiam ORLIKI. Twoje - śliczne. U mnie jeszcze potrzebują kilku dni 

- e-genia
Piotr jeżeli porównasz do euro to na pewno .
Ewelinko u mnie dopiero kilka orlików zaczyna kwitnąć jest za zimno .
Ewelinko u mnie dopiero kilka orlików zaczyna kwitnąć jest za zimno .
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Geniu...
Zaobserwowałem u Ciebie perukowca podolskiego, czy ty go przyciełaś tak radykalnie, że taki malutki jest, bo widziałem jakieś 2-ie gróbsze gałązki i z nich dopiero odrosty...
Ja mam też ale boję się go przyciąć, bo czytałem, że nie za bardzo znosi przycinanie i cały czas się boję go uszczyknąć, a w tamtym roku wybił go góry z jakieś 2 metry i dopiero na samym czubku ma listki, od spodu ma małą kępkę i całkiem ładnie to wygląda i nie wiem jak z nim postąpić ...
Zaobserwowałem u Ciebie perukowca podolskiego, czy ty go przyciełaś tak radykalnie, że taki malutki jest, bo widziałem jakieś 2-ie gróbsze gałązki i z nich dopiero odrosty...
Ja mam też ale boję się go przyciąć, bo czytałem, że nie za bardzo znosi przycinanie i cały czas się boję go uszczyknąć, a w tamtym roku wybił go góry z jakieś 2 metry i dopiero na samym czubku ma listki, od spodu ma małą kępkę i całkiem ładnie to wygląda i nie wiem jak z nim postąpić ...

A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
Geniu, u Ciebie orliki w pełni kwitnienia
a u mnie jeszcze w pąkach
Widzę, że masz białego floksa szydlastego, też się wzbogaciłem o taką roślinkę 

- e-genia

te iryski mam bardzo malutkie kępki , mam je pierwszy rok

- e-genia
Michał nie wiem co Ci poradzić , mój perukowiec i tak nie zawiązuje peruczek a w zeszłym roku chorował , więc postanowiłam coś z nim zrobić ,jak znajdę zdjęcia to wkleję przed obcięciem jak wyglądał , drogi też obcięłam bo był chory zobaczymy jaki będzie .muszu852 pisze:Witam Geniu...

tak wyglądał przed obcięciem

a po obcięciu tak
Grzesiu floksy uwielbiam , część mi nie przezimowała , ale kilka mam .Orliki tylko co nie które zaczynają kwitnąć jak wyjdzie słoneczko to będzie więcej .
Genia
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale widzę, że ładnie się zagęścił i ma fajny pokrój, chyba i ja zaryzykuję...
Na moim w tym roku to mnustwo peruek się szykuje ale muszę jednak coś z nim zrobić aby nie był taki pusty
pozdrawiam Michał...
Na moim w tym roku to mnustwo peruek się szykuje ale muszę jednak coś z nim zrobić aby nie był taki pusty

pozdrawiam Michał...
A oto mój azyl (link poniżej)
Geniu irysy pięknie Ci kwitną, u mnie jeszcze nie, wegetacja opóźniona
Mój perukowiec, też jeszcze nie miał peruk, ale co wiosnę muszę go ciąć bo przemarza, tak więc jest cięty o jedną trzecią. Takie ma paskudne warunki 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Nowe irysy cudne! Zwłaszcza ten brązowy z niebieską bródką - zjawiskowy
Geniu, czy chciałabyś nasiona trojeści bulwiastej (pomarańczowej)? Mi też nie wyszły ubiegłoroczne ale zostało trochę nasion

Geniu, czy chciałabyś nasiona trojeści bulwiastej (pomarańczowej)? Mi też nie wyszły ubiegłoroczne ale zostało trochę nasion

- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Geniu, właśnie na przebudzenie oglądam i czytam sobie ostatnie kilka stron Twojego wątku. Pokazujesz śliczne hosty, właściwie to tylko ta z intensywnym białym brzegiem, którą mam jest inna niż Twoje tak zdecydowanie. Jak tylko zrobi się cieplej wyjdę ją podzielić i na piątek przygotuję. I tamte dwie, co wydaje mi się, że też Ci się spodobają też przygotuję, najwyżej nie weźmiesz
Orliki pięknie już u Ciebie kwitną, u mnie są prawie gotowe, ale jednak trochę słońca i pewnie ciut wyższa temperatura jest niezbędna, by zakwitły. Poza tym ja mam chyba tylko dwa kolory, przywiezione jako gotowe sadzonki z ogrodu Ani - zanny. Te, które siałam od Ciebie, raczej nie zakwitną w tym roku, bo są malutkie na razie, ale ładnie rosną, zdrowo.

Orliki pięknie już u Ciebie kwitną, u mnie są prawie gotowe, ale jednak trochę słońca i pewnie ciut wyższa temperatura jest niezbędna, by zakwitły. Poza tym ja mam chyba tylko dwa kolory, przywiezione jako gotowe sadzonki z ogrodu Ani - zanny. Te, które siałam od Ciebie, raczej nie zakwitną w tym roku, bo są malutkie na razie, ale ładnie rosną, zdrowo.
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Geniu- jakie cudowne irysy! Co za kolory - oj chciałoby się kiedyś zebrać wszystkie, to moje ulubione kwiaty w ogrodzie.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Geniu przepięknie zakwitły Ci orliki, w Twoim ogrodzie nie ma okresu bez barw, jedne roślinki zaczynają przekwitać, a inne już rozkwitają , ciągle królują barwy, od wczesnej wiosny do późnej jesieni
Iryski piękne i jeszcze tak dużo tulipanów Ci kwitnie