Jak najbardziej wyciąć przekwitłe badyle,a cebulki ismeny wykopujemy na jesień,nawet,gdy ma jeszcze zielone liście.iwonaxp pisze:Agness , Jagusia , iwa dziękuję wam za wizytę i miłe słowa
Kochani przekwitło mi już kilka juk czy powinnam wyciąć przekwitłe " badyle "?
no i zastanawiam się nad cebulkami przekwitłej ismeny czy powinnam je już wykopać i zacząć przesuszanie ?
Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko śliczna fryzurka
....ja też się obciachałam i jakoś ciągle czuję się nieswojo 
Wierzba jest cudowna
, taka gęściutka ,że aż miło
Kiedy ją ostatni raz ciachasz
Goździki pierzaste masz fajne, jeszcze takich nie widziałam.....i wcale nie są marniutkie ;:78
Miłego dnia

Wierzba jest cudowna

Kiedy ją ostatni raz ciachasz

Goździki pierzaste masz fajne, jeszcze takich nie widziałam.....i wcale nie są marniutkie ;:78
Miłego dnia

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Alionuszka pisze:Widzę ,że pierwsze kroki po przyjeździe kierujesz do ogrodu,no i nie zawiodły Cię kwiaty,w pełni rozwinięte i piękne,Malwa pełna bardzo ładna,ja zrezygnowałam z malw ze względu na rdzę,po prostu grzyb mi je zżerał,
chociaż na pewno rośliny by nie zniszczył,bo straciłby żywiciela.
Znasz może nazwę tej wierzby ,którą przycinałaś ?
Witaj Nelu
Miło mi gościć cię w moim ogrodzie

Zapraszam ponownie do odwiedzin

- iwonaxp
- 1000p
Witaj JadziuJAKUCH pisze:WITAJ kochanie po wakacjach . Ładnie Ci w krótkich włosach może wyglądasz trochę poważniej . Nie wiem tak z boku nie widać . Masz ładne kolorki gladioli no i ten grudnik ,któremu się pomyliły miesiące . Kim jest ta niebieska piekność a malwy zarąbiasty kolor . Ja miałam też takie pełne tylko że białe . Musiałam z nich zrezygnować z powodu rdzy i ślimorów . Miłego powrotu na forum i słoneczka
Moja fryzura na fotce to jakiś busz haha, śmiesznie wyszło:)ale co tam nie o to chodziło

Czy poważniej ? nie wiem

Jadziu jaką niebieską piękność miałaś na myśli ? Malwa faktycznie piękna ale mówią że dwuletnia czyli jak posiałam rok temu w tym zakwitła to już w przyszłym jej nie będzie

- iwonaxp
- 1000p
Siemka BasiuCynthia pisze:Iwonko śliczna fryzurka....ja też się obciachałam i jakoś ciągle czuję się nieswojo
Wierzba jest cudowna, taka gęściutka ,że aż miło
![]()
Kiedy ją ostatni raz ciachasz![]()
Goździki pierzaste masz fajne, jeszcze takich nie widziałam.....i wcale nie są marniutkie
Miłego dnia
Byłam w twoim wątku pospacerowałam nie pamiętam jednak czy zostawiłam po sobie ślad ::)
Wierzby tnę bardzo ale o bardzo często tak ok co dwa tygodnie a kiedy ostatni raz ? hmm na jesień tak by nie zostawały duże przyrosty i zaczynam ciąć przy rozpoczęciu pierwszego kwitnięcia ( czego ponoś nie powinno się robić) ale przecież wyszłoby na to że że całe lato nie powinno się jej ciać bo ona przecież teoretycznie kwitnie cały czas więc nawet sobie nie wyobrażam jakie urosły by jej badyle gdybym miała nie przycinać podczas kwitnienia a co za tym idzie była by bardzo rzadziudka i chyba mało urokliwa. Także ja tnę i tnę efekt ? widoczny na fotce

Goździki Basiu maleńkie to fotka przekłamuje bo jest zrobione zbliżenie
Mam też ostróżki jednoroczne te ze szparagowymi listkami - to dopiero kurduple hahaah
może dzisiaj cyknę fotkę to wam je pokażę:)i co dziwne haha zaczyna kwitnienie

A propos wybryku natury

Mieliśmy wizytę Biskupa w parafii (....) Na koniec błogosławieństwo rodzin i pyta nas :" a wy kochani ile miesięcy po ślubie ?"
Odpowiedziałam " Księże Biskupie nie miesięcy a 14 lat

Popatrzył w wytrzeszczonymi oczami i z ogromnym zdziwieniem po czym powiedział do mnie

- iwonaxp
- 1000p
Witaj EdytkoEdytaB pisze:Iwonko witaj - super ta wierzba super moją jakkieś chorubsko dopadło.
Ten jasny powojnik to może powojnik Brata Franczaka - Jan Paweł II
A co konkretnie dzieje się z twoją wierzbą ?Pewnie masz przyschnięte listki i częściowo ogołocone gałązki zwłaszcza te młode ? a może się mylę ?
Jeśli to to co napisałam to zalecam naprawdę mocne cięcie - ja już to przechodziłam i czasem teraz też tak mają , ale jak tylko to zauważam biorę nożyce elektryczne i tnę mocno by gołocie i suszki obciąć .Po samym cieciu nie wyglądają rewelacyjnie , ale potem się rozrastają i pięknie wyglądają:)
Czekam na info odnośnie tej choroby:(
- aanula
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
Witam małolatę z 14-letnim stażem małżeńskim
Fajne są taki pomyłki, prawda?
Dla mnie też się kiedyś tak zdarzyło, że nie chciała mi ekspedientka w sklepie sprzedać piwa i poprosiła o dowód osobisty
a ja miałam już wtedy pełnoletniego syna ...
Uśmiałam się do łez jak jej ten dowód dawałam ... 
Też kiedyś miałam taką wielgaśną wierzbę, ale pewnego zimnego przedwiośnia mi wymarzła
Do dzisiaj mi jej żal ...
Oczywiście kupiłam nastepną, ale jest jeszcze malutka i chudziutka ...
Z tym zadaszeniem tarasu to masz dobry pomysł
U mnie też kiedyś tak było, że musiałam za każdym razem uciekać przed nawet malutkim deszczykiem, a teraz jak mi moi chłopcy zrobili zadaszenie, siedzę na tarasie podczas deszczu i radochę mam z tego, że pada a ja nie muszę uciekac

Fajne są taki pomyłki, prawda?

Dla mnie też się kiedyś tak zdarzyło, że nie chciała mi ekspedientka w sklepie sprzedać piwa i poprosiła o dowód osobisty

Też kiedyś miałam taką wielgaśną wierzbę, ale pewnego zimnego przedwiośnia mi wymarzła

Do dzisiaj mi jej żal ...

Oczywiście kupiłam nastepną, ale jest jeszcze malutka i chudziutka ...

Z tym zadaszeniem tarasu to masz dobry pomysł

U mnie też kiedyś tak było, że musiałam za każdym razem uciekać przed nawet malutkim deszczykiem, a teraz jak mi moi chłopcy zrobili zadaszenie, siedzę na tarasie podczas deszczu i radochę mam z tego, że pada a ja nie muszę uciekac

- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
Tak tak Iwonko trafiłaś w sedno
Więc będę cieła - ma 2 jedną większą 2 malutką tę właśnie musze teraz przesadzić w nowe miejsce. Rośnie chyba w za dużym cieniu. Choć tam ziemia jest najwilgotniejsza na działce kiepsko sobie radzi.
Patrzyłas na powojnik, przydały by się dokładniejsze fotki doidentyfikacji.
Moja koleżanka iała też historjrę z dowodem przy zakupie papierosow, cieszy się z tego do tej pory
Natomiast inna potraktowana została okropnie w szpitalu ( do którego trafiła ze swoją córeczką) . Mysleli, że trafila się małolata z dzieckiem, którą można traktować per noga - oj byla burza
Zadaszenie to dobry pomysł. Ja tarasu jeszcze nie mam ale może kiedyś...

Więc będę cieła - ma 2 jedną większą 2 malutką tę właśnie musze teraz przesadzić w nowe miejsce. Rośnie chyba w za dużym cieniu. Choć tam ziemia jest najwilgotniejsza na działce kiepsko sobie radzi.
Patrzyłas na powojnik, przydały by się dokładniejsze fotki doidentyfikacji.
Moja koleżanka iała też historjrę z dowodem przy zakupie papierosow, cieszy się z tego do tej pory

Zadaszenie to dobry pomysł. Ja tarasu jeszcze nie mam ale może kiedyś...
- Ania Kropelka
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- grzech77
- 200p
- Od: 29 maja 2008, o 10:39
Witaj Iwonko!!
Co ciekawego słychać u mojej sąsiadki ?
Co ciekawego słychać u mojej sąsiadki ?
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Moje zacisze.
- iwonaxp
- 1000p
Witam wszystkich milutko
Oooo i kogo ja tu mam
Witaj Grześ .Sąsiedzie właśnie wyszłam z Twojego ogrodu - jest naprawdę interesujący
pisałeś tez o kalinie , którą przynosisz z imprezy z parku .Ja też mam dwie- jedną nawet dostałam kwitnąca .u mnie są 2 lata i już nie zakwitły
zastanawiam się dlaczego
Daję im w przyszłym roku ostatnia szansę 
Witam też wszystkie bratnie dusze forum
Dawno mnie tu tak naprawdę nie było ale jakoś czasu brak
zakwitło mi kilka nowych roślin i postaram się dorzucić w najbliższym czasie fotki
Oooo i kogo ja tu mam

Witam też wszystkie bratnie dusze forum

Dawno mnie tu tak naprawdę nie było ale jakoś czasu brak

zakwitło mi kilka nowych roślin i postaram się dorzucić w najbliższym czasie fotki