Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

iwonaxp pisze:Agness , Jagusia , iwa dziękuję wam za wizytę i miłe słowa :)

Kochani przekwitło mi już kilka juk czy powinnam wyciąć przekwitłe " badyle "?

no i zastanawiam się nad cebulkami przekwitłej ismeny czy powinnam je już wykopać i zacząć przesuszanie ?
Jak najbardziej wyciąć przekwitłe badyle,a cebulki ismeny wykopujemy na jesień,nawet,gdy ma jeszcze zielone liście.
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko śliczna fryzurka :D ....ja też się obciachałam i jakoś ciągle czuję się nieswojo :lol:
Wierzba jest cudowna ;:138 , taka gęściutka ,że aż miło :D
Kiedy ją ostatni raz ciachasz :?:
Goździki pierzaste masz fajne, jeszcze takich nie widziałam.....i wcale nie są marniutkie ;:78

Miłego dnia :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Iwonko witaj - super ta wierzba super moją jakkieś chorubsko dopadło.

Ten jasny powojnik to może powojnik Brata Franczaka - Jan Paweł II
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30

Post »

Alionuszka pisze:Widzę ,że pierwsze kroki po przyjeździe kierujesz do ogrodu,no i nie zawiodły Cię kwiaty,w pełni rozwinięte i piękne,Malwa pełna bardzo ładna,ja zrezygnowałam z malw ze względu na rdzę,po prostu grzyb mi je zżerał,
chociaż na pewno rośliny by nie zniszczył,bo straciłby żywiciela.
Znasz może nazwę tej wierzby ,którą przycinałaś ?

Witaj Nelu
Miło mi gościć cię w moim ogrodzie :) i dziękuję za rady .Wierzba to -HAKURO :)

Zapraszam ponownie do odwiedzin :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

JAKUCH pisze:WITAJ kochanie po wakacjach . Ładnie Ci w krótkich włosach może wyglądasz trochę poważniej . Nie wiem tak z boku nie widać . Masz ładne kolorki gladioli no i ten grudnik ,któremu się pomyliły miesiące . Kim jest ta niebieska piekność a malwy zarąbiasty kolor . Ja miałam też takie pełne tylko że białe . Musiałam z nich zrezygnować z powodu rdzy i ślimorów . Miłego powrotu na forum i słoneczka
Witaj Jadziu
Moja fryzura na fotce to jakiś busz haha, śmiesznie wyszło:)ale co tam nie o to chodziło :)
Czy poważniej ? nie wiem :) może :) w realu jednak mówią ,że wyglądałam na o wiele lat mniej niż mam a teraz kiedy zcięłam włosy to już w ogóle dziwnie wyglądam przy mojej wyrośniętej córce:) sama nie wiem czy to dobrze :)

Jadziu jaką niebieską piękność miałaś na myśli ? Malwa faktycznie piękna ale mówią że dwuletnia czyli jak posiałam rok temu w tym zakwitła to już w przyszłym jej nie będzie :( czy tak ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Cynthia pisze:Iwonko śliczna fryzurka :D ....ja też się obciachałam i jakoś ciągle czuję się nieswojo :lol:
Wierzba jest cudowna ;:138 , taka gęściutka ,że aż miło :D
Kiedy ją ostatni raz ciachasz :?:
Goździki pierzaste masz fajne, jeszcze takich nie widziałam.....i wcale nie są marniutkie

Miłego dnia :D
Siemka Basiu
Byłam w twoim wątku pospacerowałam nie pamiętam jednak czy zostawiłam po sobie ślad ::)
Wierzby tnę bardzo ale o bardzo często tak ok co dwa tygodnie a kiedy ostatni raz ? hmm na jesień tak by nie zostawały duże przyrosty i zaczynam ciąć przy rozpoczęciu pierwszego kwitnięcia ( czego ponoś nie powinno się robić) ale przecież wyszłoby na to że że całe lato nie powinno się jej ciać bo ona przecież teoretycznie kwitnie cały czas więc nawet sobie nie wyobrażam jakie urosły by jej badyle gdybym miała nie przycinać podczas kwitnienia a co za tym idzie była by bardzo rzadziudka i chyba mało urokliwa. Także ja tnę i tnę efekt ? widoczny na fotce :)

Goździki Basiu maleńkie to fotka przekłamuje bo jest zrobione zbliżenie
Mam też ostróżki jednoroczne te ze szparagowymi listkami - to dopiero kurduple hahaah
może dzisiaj cyknę fotkę to wam je pokażę:)i co dziwne haha zaczyna kwitnienie :) a ma może ok 10-15 cm!!!:)- wybryki natury mi rosną w ogrodzie :)

A propos wybryku natury :) może admini jak i pozostali nie bedą mieć mi za złe , że troszkę odstąpię od tematu :)
Mieliśmy wizytę Biskupa w parafii (....) Na koniec błogosławieństwo rodzin i pyta nas :" a wy kochani ile miesięcy po ślubie ?"
Odpowiedziałam " Księże Biskupie nie miesięcy a 14 lat :)"
Popatrzył w wytrzeszczonymi oczami i z ogromnym zdziwieniem po czym powiedział do mnie :) " To ty chyba jesteś jakiś wybryk natury jesteś !!!! bo wyglądasz na jedyne 19 lat :) " - tu sporo przesadził ale frajdę miałam przez kilka dobrych dni :) komplement mu się udał :) :;230
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

EdytaB pisze:Iwonko witaj - super ta wierzba super moją jakkieś chorubsko dopadło.

Ten jasny powojnik to może powojnik Brata Franczaka - Jan Paweł II
Witaj Edytko

A co konkretnie dzieje się z twoją wierzbą ?Pewnie masz przyschnięte listki i częściowo ogołocone gałązki zwłaszcza te młode ? a może się mylę ?
Jeśli to to co napisałam to zalecam naprawdę mocne cięcie - ja już to przechodziłam i czasem teraz też tak mają , ale jak tylko to zauważam biorę nożyce elektryczne i tnę mocno by gołocie i suszki obciąć .Po samym cieciu nie wyglądają rewelacyjnie , ale potem się rozrastają i pięknie wyglądają:)

Czekam na info odnośnie tej choroby:(
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Witam małolatę z 14-letnim stażem małżeńskim ;:112
Fajne są taki pomyłki, prawda? :D
Dla mnie też się kiedyś tak zdarzyło, że nie chciała mi ekspedientka w sklepie sprzedać piwa i poprosiła o dowód osobisty :;230 :;230 a ja miałam już wtedy pełnoletniego syna ... ;:112 ;:112 Uśmiałam się do łez jak jej ten dowód dawałam ... Obrazek

Też kiedyś miałam taką wielgaśną wierzbę, ale pewnego zimnego przedwiośnia mi wymarzła :cry:
Do dzisiaj mi jej żal ... :(
Oczywiście kupiłam nastepną, ale jest jeszcze malutka i chudziutka ... :roll:

Z tym zadaszeniem tarasu to masz dobry pomysł :D
U mnie też kiedyś tak było, że musiałam za każdym razem uciekać przed nawet malutkim deszczykiem, a teraz jak mi moi chłopcy zrobili zadaszenie, siedzę na tarasie podczas deszczu i radochę mam z tego, że pada a ja nie muszę uciekac :lol: :lol:
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Tak tak Iwonko trafiłaś w sedno :!:
Więc będę cieła - ma 2 jedną większą 2 malutką tę właśnie musze teraz przesadzić w nowe miejsce. Rośnie chyba w za dużym cieniu. Choć tam ziemia jest najwilgotniejsza na działce kiepsko sobie radzi.

Patrzyłas na powojnik, przydały by się dokładniejsze fotki doidentyfikacji.

Moja koleżanka iała też historjrę z dowodem przy zakupie papierosow, cieszy się z tego do tej pory :D Natomiast inna potraktowana została okropnie w szpitalu ( do którego trafiła ze swoją córeczką) . Mysleli, że trafila się małolata z dzieckiem, którą można traktować per noga - oj byla burza :!:

Zadaszenie to dobry pomysł. Ja tarasu jeszcze nie mam ale może kiedyś...
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Edytko nie bardzo mam jak :( bo kwitnie wysoko górą i z dołu fotki nie da się robić a z góry to tak jak widać , ale on właśnie wygląda na Jana Pawła II.Jak kwiaty będą jeszcze wyżej to cyknę fotkę z bliska:)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam wieczorowo- jestem ciekawa cóż to za Galtonia czy to wieloletnia roślina doniczkowa czy ogrodowa ?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IWONKO fajnie jest wiecznie mieć 18 też chciała bym mieć wiecznie naście . . Zresztą wiek nie gra roli gdy ma się młode serce . jak tam warzywniaczek . U mnie większość sałat opanowały ślimaki do fasoli tez sie zabierają . Zreszta obżerają wszystko w koło
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

Słoneczko - co u Ciebie sie dzieje...?

Fryzurka śliczna.... :-)
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p
Od: 29 maja 2008, o 10:39

Post »

Witaj Iwonko!!
Co ciekawego słychać u mojej sąsiadki ?
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Witam wszystkich milutko

Oooo i kogo ja tu mam :) Witaj Grześ .Sąsiedzie właśnie wyszłam z Twojego ogrodu - jest naprawdę interesujący :) pisałeś tez o kalinie , którą przynosisz z imprezy z parku .Ja też mam dwie- jedną nawet dostałam kwitnąca .u mnie są 2 lata i już nie zakwitły :( zastanawiam się dlaczego :( Daję im w przyszłym roku ostatnia szansę :)

Witam też wszystkie bratnie dusze forum :)
Dawno mnie tu tak naprawdę nie było ale jakoś czasu brak :(
zakwitło mi kilka nowych roślin i postaram się dorzucić w najbliższym czasie fotki
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”