Mój ogródek - Dorota T. cz.1 - 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko...skalniak CUDO!! ;:215 Będzie służył mi mi jako wzór do zrobienia u siebie (jeżeli mogę oczywiście :wink: ) u mnie to tylko namiastka skalniaka ... Juka przecudowna :!: Mam do Ciebie pytanie w związku z juką...czy kwitnie co roku? Mam jukę 4 letnią i kwitła tylko raz... czy tak ma być czy coś źle robię, że nie kwitnie? :cry: :
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Ewelina pisze:Nie wiem , Dorotko, naprawdę nie wiem...ogródek masz niby niewielki, a mieścisz w nim tyle pięknych, ciekawych roślin,tyle masz kwiatów ! Teraz skalniak, który też wydaje się dość duży i jest baaaardzo efektowny. Wygląda naturalnie , nie jest przeładowany, a przy tym ma ciekawą " rzeźbę" , uzyskaną przez różną wielkość i odcienie kamieni.Podziwiam pomysł i wykonanie !
;:2 ;:31 ;:12
Ewelinko po takich słowach zapomniałam, że mnie coś boli :lol: (dwie tony kamieni przełożyłem przynajmniej trzy razy :roll: )
No i widać, że nauka w las nie idzie, marzenia+Forum=skalniak :wink:
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewa_888 pisze:Dorotko skalniak jak marzenie. Kamienie prześliczne, że nie wspomnę o roślinach. Dlaczego u kogoś innego zawsze wygląda to ładniej? :oops:
Mam do Ciebie pytanie jak będziesz miała wolną chwilkę to proszę napisz mi coś o tytoniu ozdobnym. Bardzo podobają mi się jego piękne czerwone kwiatki. Czy to bylina czy roślinka jednoroczna, jak długo kwitnie i takie tam.
Pozdrawiam i życzę aby skalniak się rozrastał. Już się nie moge doczekać co jeszcze wykombinujesz.
Dzięki, dzięki, dzięki :D Moje możliwości "kombinatorskie" ogranicza metraż mojego ogródka :roll: :lol:
Tytoń ozdobny mam po raz pierwszy, też wypatrzyłam u kogoś na Forum :wink:
Prawdopodobnie jest to roślina jednoroczna, nie miałam czasu sprawdzić :oops:
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

aanula pisze:Dorotko...skalniak CUDO!! ;:215 Będzie służył mi mi jako wzór do zrobienia u siebie (jeżeli mogę oczywiście :wink: ) u mnie to tylko namiastka skalniaka ... Juka przecudowna :!: Mam do Ciebie pytanie w związku z juką...czy kwitnie co roku? Mam jukę 4 letnią i kwitła tylko raz... czy tak ma być czy coś źle robię, że nie kwitnie? :cry: :
Wielkie dzięki ;:31 , a korzystaj do woli, będzie mi bardzo miło :wink:
Moja Juka kwitnie co roku i co rok ma o jeden pęd kwiatowy więcej. Okropnie dokuczają jej ślimaki :evil: , które zbieram i mrówki :roll: , a jedyna pielęgnacja to podsypanie nawozem.
Myślę, że drenaż jest istotny.Gdy rosła w innym miejscu nie kwitła, po przesadzeniu zakwitła, a jest to miejsce z solidnym drenażem.
Nic więcej nie przychodzi mi do głowy :oops: , może ktoś inny będzie mógł pomóc :?:
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wielkie dzięki za porady ;:168

Ślimaków i mrówek też mam mnóstwo! Ciągle wybieram ślimaczydła i nie mam sumienia mordować to uczę je latać :wink: wyrzucam przez płot :wink: Czym nawozisz jukę? Masz jakiś specjalny nawóz czy uniwersalny?
Z tym drenażem to ćwieka mi nabiłaś :cry: bo nie pamiętam już jak tam pod nią jest :cry: pewnie nie ma ... :oops:
Powiedz mi proszę, co Twoim zdaniem mam teraz z nią zrobić...? przesadzić teraz to nie pora ;:111 podsypać nawozem i czekać a na jesień przesadzić...?? Jak myślisz?
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ja radzę przesadzić skoro nie zakwitła :?: , a ile ma lat ? Może jest młoda ?
Ja pod swoją mam szambo(byłe szambo), a nawóz do róż :roll: , bo tak przy okazji :wink:.
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Motyli krzew Obrazek Obrazek Obrazek

I inne
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12

Post »

Ja też pochwalę twój skalniak wygląda super ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Doroto - jaka roślina stoi na białym pniu brzozowym na przedostatnim zdjęciu?
Czerwonokwitnąca? :D
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Piękne te Twoje kwiatki! A to czerwone to chyba surfinia, nie? Też zwróciłam uwagę, bo wygląda jak szczepiona na brzozowym pniu :lol:
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Anetko
Krysiu
Karolinko
Pięknie dziękuję za odwiedziny i miłe słowa :D
Na pieńku to Surfinia, ale zdjęcia nie oddają jej aksamitnego koloru bordowo-fioletowego. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grzegorz B

Post »

Dorota, ale ty masz u siebie piękniutko. Roślinki naprawdę cudeńka. Moją uwagę zwróciła budleja. Jak u Ciebie już pięknie kwitnie. I te motyle. ;:138 ;:138 ;:138 Ja muszę jeszcze trochę poczekać. Trudno cierpliwość to też przecież zaleta.
A surfinie na pieńku brzozy fantastyczne. Wspaniale sie prezentują na białym tle kory. Ja też chciałem sobie tak zrobić pod domem. Jednak nie miałem możliwości zdobycia takiego bielusieńkiego pieńka brzozy. No cóż, może za rok. :wink:
Awatar użytkownika
justa
100p
100p
Od: 5 cze 2007, o 22:58

Post »

Niestety Dorotko nie dostałam od ciebie zadnej wiadomosci :( moze nie dotarła.justa
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Ja może troche późno, ale wypowiem się na temat yucci.Jedne z nich kwitną co 3 lata, a inne co rok.Nie wiem, które kiedy, ale tak właśnie jest z Yuccami.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

eleka pisze:Ja może troche późno, ale wypowiem się na temat yucci.Jedne z nich kwitną co 3 lata, a inne co rok.Nie wiem, które kiedy, ale tak właśnie jest z Yuccami.

...no to moje pewnie z tych co kwitnie co 3 lata :cry: bo w tym roku znowu nie zakwitła :cry: :cry: :cry: mam nadzieję, że na drugi rok będę miała czy się pochwalić
:wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”