Domownicy Zgredo

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
esti42
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 14:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Roślinki ekstra mi jakoś tak głupio prosić :oops:
Ale za to odbijam sobie na znajomych i rodzinie :lol: jak mi coś w oko wpadnie to już w torebce zemną do domu wraca :lol: :lol: :lol:
JESTEM JAK MOTYLEK , KIEDY ZNIKNĘ NIKT TEGO NIE ZAUWAŻY
Pozdrowionka ASIA :)
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 1 maja 2008, o 15:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zeberko - jak się kaktusik jakiś podoba, to nie trudno go "zakochać" na śmierć :( Też bym chciała, aby wzeszły i mam nadzieję, że mężczyzna powoli mi je dotykać ;P :wink:

Edytko - no właśnie ja nie będę miała - kupiłam mężczyźnie, bo mu się podobały i jedyne, co mogłam, to mu substrat pomóc przygotować :lol:

Dziękuję Ewelinko (można tak?),

Teresko - zmądrzały jakieś?

Madziu - sama nie wiem, czy bym chciała - musiała bym chyba wtedy podzielić się parapetem :!: :? i doncizkami... :roll: :wink:

Aniu - co dziwne - on to lubi :o W tych dziwnych elektronicznych rzeczach, jakie robi też się czasem trzeba bawić w układanie takich małych elementów i zajęło mu to dosłownie chwilkę. A ja bym wszystkie wysypała po prostu na piasek w zbiorczej donicy... :roll:

Aga - dzięki :)

Madziu - cieszę się, że jeden z forumowych dobrych duszków zaspokoi Twoje pragnienia, gdybyś jednak pozazdraszczała jeszcze czegoś koniecznie napisz - chętnie i ja Cię pozaspakajam :wink:
M. podobają się tylko kamyki tak nieco bardziej niż reszta. Pozostałe są "wszystkie takie same". No... mają łodygę i liście i są mniej-więcej zielone... ;)

Jagódko - mężczyzna mi urósł po takich pochwałach - mam nadzieję, że nie zamierza pękać ;)

Asiu - no nowości mam fantastyczne 8) Nie wiem, co z tą żyworódką, takie małe coś się plątało w ziemi, która wysypała się z pudełeczka, więc sądzę, że przyjechało z Tobą - u siebie też nie mam żyworódek które by się rozmnażały poza wąskolistną, ale ona ma zielone maluchy i to na krzaczorku. To dopiero zagadka :lol: Ciekawa jestem co to wyrośnie :)

Mirku - Jukka stoi pod opieką być-może-teściowej na dole i zamierza wybić sufit. Wciąż nikt nie zmobilizował się morderczego zabiegu :D Może po wykończeniu góry... :?: (walczymy właśnie)

Asiu, Kasiu, Grażynko - Osoba, która ze mną wytrzymuje stosunkowo długo z definicji jest cierpliwa :wink: Trzeba znosić na przykład mojego kwiatkowego fioła. A to nie jedyny 8)

Tak! No ja właśnie z sortowni w Pruszczu "jestem". Chociaż przyznać muszę, że z Tczewa przyszło niesamowicie szybko. Może dla tego, że faktycznie sama bym sobie mogła przynieść z takiej odległości ;)

Asiu - niechaj Ci nie będzie - roślinki są po to, aby cieszyć oczy - i to jak najwięcej. Często zresztą przecież naprawdę zbywa kawałeczków - było by mi bardzo miło, gdyby coś podobało Ci się z mojej kolekcji na tyle, że chciała byś to mieć. Poczytała bym sobie za komplement i myślę, że większość z nas też :)
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Awatar użytkownika
Mama Aguni
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 11:48

Post »

Wyobraź sobie ,że już parę mi zmądrzało i wróciło na łono rodziny Obrazek.Chyba pojęły ,że stanie na podwórku gdzieś w kącie (co by widać nie było ,że brzydkie), podlewanie tylko od wielkiego święta i pajęczyna na liściach to nie jest to co lubią najbardziej , więc jak trafiały z powrotem pod opiekę , wikt i opierunek , to wiedziały jak mają się odwdzięczyć Obrazek
Pozdrawiam Teresa
Agunia i ja
Galeria
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 1 maja 2008, o 15:42

Post »

odrobina terroru :twisted: :?: :lol:

U mnie chyba też podziałało - na mini fiołeczka - dostrzegłam nowe pączusie :D Niestety zupełnie nie wychodzą mi zdjęcia i chyba muszę poczekać, aż obiekt będzie większy :P

A propos pączuszków :> Stapelia chyba będzie miała co pokazać :D
Obrazek
zupełnie się tego nie spodziewałam w tym roku

Kwitnie też ciągle mimoza - dziś już ma piątego kwiatka - niestety są bardzo nietrwałe - żyją tylko jeden dzień :( Udało mi się uchwycić dwa na raz i od razu zabawiłam się w pszczółkę :D Niestety był już wieczór i listki były złożone a kwiatki przekwitały...
Obrazek
dziś już ich nie ma - jest za to inny :)

Dostrzegłam też w końcu młodego papirusa w moim "eksperymencie hydroponicznym" - a już zaczęłam sądzić, że nic z tego nie będzie
Obrazek

Kolejny eksperyment też przynosi owoce - dosłownie jak najbardziej
Obrazek
Obrazek
czerwienią się już pierwsze papryczki i zbliża się okres zbiorów nasion :)

Wzięła się też za siebie zielistka
Obrazek
a wyglądała niegdyś marnie po nie wiadomo jak długim okresie przebywania w graciarni w całkowitym zapomnieniu dla wody i słońca :>
Obrazek

Musiałam za to posiekać disocactusa na kawałki i niestety odrzucić połowę - poczta definitywnie zabiła kwiatucha :(
Obrazek

Spełniam też powoli swoje gruboszowate marzenia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

W akwarium za to wszystko nam się p... ;) W efekcie mamy pełno jaj - tu jaja ślimaka - Helenki - z tych akurat bardzo się cieszymy i roslinka która ma na końcach liści inne małe roślinki :)
Obrazek
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Awatar użytkownika
aguka
1000p
1000p
Od: 16 lut 2009, o 22:35

Post »

Cuda tu nam pokazujesz :!: :!: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Piękne roślineczki :D
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne roślinki pokazujesz.
Bardzo mi się podoba gruboszek z różowymi brzegami,piękniutki jest.
Awatar użytkownika
Kasia.N
1000p
1000p
Od: 10 cze 2009, o 14:23

Post »

Super roślinki! Crassula lycopodioides jest świetna, też chcę ją sobie sprawić :) A ta wcześniejsza to C. arborescens? Ukorzeniałaś sama hobbita? Ja swojego chciałam rozmnożyć, z listka i mi się jeszcze ani razu nie udało :/

Gratuluję udanego eksperymentu hydro :D W hydro (prawie) zawsze wszystko się udaje ;) I koniecznie pokaż stapeliowy kwiat :D

A mimoza rewelacyjna, bardzo podoba mi się ta roślinka :D Jest taka nieśmiała ;)

A zielistka, to jednak również "żelazna dama" ;)
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Masz już całkiem sporą kolekcję sukulentów, co jeden to ładniejszy :D Zielistka ładnie dochodzi do siebie, ja strasznie lubię te rośliny. Mimoza przepiękna, ciekawe czy mojej bidzie się uda zakwitnąć :wink:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
miluck
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2008, o 21:03

Post »

Dominiko
śliczne gruboszki , a przy okazji mogę się pochwalić ,że mam maleństwa wyhodowane z listka hobbita :lol: Bardzo dorodne papryczki ;:8 i przecudny kwiat mimozy :D
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35

Post »

:shock:Ja ta sztuka ci się udała, moje siedzą 4 mc. w ziemi i nic nie widać :twisted:
Awatar użytkownika
Kasia.N
1000p
1000p
Od: 10 cze 2009, o 14:23

Post »

miluck pisze:Dominiko
śliczne gruboszki , a przy okazji mogę się pochwalić ,że mam maleństwa wyhodowane z listka hobbita :lol:
Zdradź tajemnicę proszę :D :D :D Kładziesz listek na ziemi na płasko tak jak to się robi w przypadku grubosza drzewiastego? Bo mi ciągle i ciągle usycha :/
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Awatar użytkownika
miluck
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2008, o 21:03

Post »

Nie wiem jak mi się to udało ,ale oto dowód (w dolnym prawym rogu zdjęcia).
Wsadziłam listka lekko pod skosem i podsypałam leciutko ziemią,zraszałam spryskiwaczem.
Przepraszam za jakość zdjęć,ale aktualnie jestem skazana na komórkę :(
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Gratulacje :D
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
aguka
1000p
1000p
Od: 16 lut 2009, o 22:35

Post »

Ja także wsadziłam listki ogonkami do ziemi podlewałam raz w tyg i bardzo szybko pojawiły się korzonki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”