Park krajobrazowy-minismok cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj smoczku Przyszłam nacieszyć oczęta Twoimi cudnymi różyczkami :lol: , ależ one u Ciebie mają dobrze :roll: rosną pięknie i zdrowo . W oko wpadł mi ciemno/bordowy kwiatuszek , szkoda że jednoroczny :roll: , ciekawe jak zniósłby jesienne przesadzenie do doniczki i zimę w piwnicy .
Pozdrowienia z nizin
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witajcie Córki Ziemi :D

dzisaj ND czyli podstawowa róza pnąca :) porcelanoworózowa matka wielu sportów i "bękartów" :lol: .znajdziecie ją niemal we wszystkich pnacych dobrze rosnacych w polskim klimacie przejsciowym :lol: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

lubi "ogolone nogi" i "natapirowane włosy" :lol: taka elegantka! a smieciiiiiiii :o :lol: :lol: :lol:
ale jak juz zacznie kwitnienie to konczy w grudniu! i to bez przerwy

Babi[nko] jesienia wyslę Ci kopane W:wink: ........GlorioEwo jest racjonalne wytłumaczenie;WIATR

w smoczej ciagle wieje,mniej bardziej albo ze głowe urywa :roll: ........wiatr osusza i to chyba jedyna jego zaleta :lol:.......warunków nikt nie ma lepszych od Ciebie do uprawy róz wiec to jedyne uzasadnienie :? [ulewnych deszczy w smoczej nie wytrzymały;AbrahamD,MaryR,Tuscany,Golden Celebration.wszystkie jesienią sadzone z Rosarium :? ]
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

To ja jeszcze po mały consulting, czy podstawową różę pnącą ND ;-) prowadzisz mocując pędy poziomo? Ona się tak da?
Bo moja pierwszoroczna tak wybujała, że trzebaby ją już czymś podeprzeć, ale czy na boki, czy do góry?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

i pozegnanie KATA AVE :lol: [ na krótko bo powtarza].......dwór zostaje :wink: do ................plewienia! :lol: :lol: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

cmokasy z gór
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Smokini - mnie też ( podobnie jak 100krotkę ) interesuje ND - mam 2 młodziutkie sztuki .
Jedna zadeptana ale jakoś usiłuje żyć, a druga już całkiem-całkiem.
Tylko pędy sztywne jak druty i nie wiem czy wiązać czy poczekać aż się bardziej wiciągną i będą może podatniejsze ?
Już chciałabym by mi choć jedna zakwitła tak obficie jak u ciebie :D
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Zabraniam, mój Kat ma zostać, proszę utrwalić (nie wiem czym) aż zacznie powtarzać ;:111
Ogród bez kata to ogród stracony... :lol: :lol:
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Nie , nie mam Tuscany.
Jakoś mnie na zdjęciach nie wprawiła w zachwyt.
Twoja kwitła w tym roku?

Za to Chopin boski :shock:

Jesienią go sadzę :!:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

100krociu i Comusiu :D ........wszystko zalezy od WYSTAWY.......róze nawet te znoszace półcien jak ND kwitną obficie jedynie na wystawie WSCHODNIEJ w naszej Polskiej Krainie :lol: .......i własnie w tamtą strone [południowo wschodnią]przekierowują kwiaty.......ND na wystawie zach ma kwiatów niewiele i mniejsze ale rosnie :?

nie rozpinam bocznych pedów bo ND kwitnie na ich szczytach a ze sa delikatniejsze od przewodników to pod ciezarem kwiatów ładnie się przewieszaja utrzymując kwiecie

dla ND najlepszą podporą jest moim zdaniem drabinka,do niej przywiazuje się długie grube i sztywne przewodniki......powinno byc ich minimum 3-4 dla efektu bujnosci , młode sadzonki [po 1 roku w gruncie] mozna w tym celu następną wiosną przyciąc na 10 cm[do 5 oczek].......jeśli róza ma juz kilka przewodników to NIE CIAC!........pnących róz sie nie tnie 8)

Ave :D daj szanse innym lalkom :lol: ........no i w koncu KATOM nalezy obciąc głowy :lol: :lol:

dla Ciebie róza Buck'a Preire Heritage Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Ogladałam tę różę Bucka w wątku różanym.
Prześliczna jest :!:
Też kupiłaś może na targu jak czekoladowego onętka :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

No dobra, daję szanse - nikt tak nie umie przekonywać jak Smok w mini :lol:
Piękna... ale ja pozostanę w miłości przy swoim kacie... :lol:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki dzięki Panie grochu.

Zdjęcia Kata - zwalające z nóg (ale i dające nadzieję, wiem co mnie czeka jak się postaram ;-) )

Lili Marleen już nie mieli. Będzie na jesień. Ale mieli Chopina. No to przygarnęłam ;-) No przeciez nie mogłam przejśc obok ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

z Chopina beda Panie zadowolone :lol:.......100krociu jesienne sadzenie róz w naszym klimacie[a zwłaszcza w górach] jest optymalne

Oliwko ......róza Buck'a jest efektem przewagi ciekawosci nad finansowym realizmem :lol: :lol: kupiłam licencjonowana za 50zł! :roll: ale z kwiatem :lol: [wiosna ubiegłego roku]

przezimowała niezle.....chociaz pedy wymarzły do granicy stroiszu i pierwszego sniegu[ 30 cm]nic to bo mimo póznego wiosennego startu rosnie z niesamowitym wigorem

ma wyprostowany pokrój[taki sztywniak] ale sliczne liscie i duzo[ciemne piłkowane na brzegach i długo miedziano-brunatne].....kwitnie ze uchacha! :D mimo iz w południe jest zacieniona daglezja.....wiecej info o niej podam jak sie całkowicie rozbuja :wink:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No. Ja wiem, że to bardzo rozsądne, sadzić róże i w ogóle cokolwiek w połowie lipca przy trzydziestu stopniach. Ale muszę sobie troche żywot urozmaicić czasem.

A do mnie przybłąkał się mikrosmok ;-) Nie zapodział Ci się czasem? ;-)

Obrazek
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

minismok pisze:
w smoczej ciagle wieje,mniej bardziej albo ze głowe urywa :roll: ........wiatr osusza i to chyba jedyna jego zaleta :lol:.......warunków nikt nie ma lepszych od Ciebie do uprawy róz wiec to jedyne uzasadnienie :? [ulewnych deszczy w smoczej nie wytrzymały;AbrahamD,MaryR,Tuscany,Golden Celebration.wszystkie jesienią sadzone z Rosarium :? ]
masz racje! :wink: z tym wiaterkeim!
nasze powietrze miejskie to kiszonka :? , wszystko stoi , że siekiere mozna wieszac!!!
wieje tylko przed burzą ... ale żeby tak po burzy? :roll:
Moje angielki tez poległy , na szczęście zaczeły powtarzać :)

Różą Buck'a powalilaś ;:111
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Smokini, co ja się tu u Ciebie napodziwiam :shock: ... u mnie tłum bezimiennych różanych pięknotek, a może pięknoduchów :lol: ... a ja w tym gąszczu czuję się lekko bezradna :? co, w innych sytuacjach, naprawdę rzadko mi się zdarza ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”