Moja familokowa oaza spokoju cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie 16 stopni i kapuśniaczek pada :roll: ,ale chyba się przejaśni :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Witam poniedziałkowo Jadziu, u mnie od rana padało, teraz nieśmiało wychodzi słoneczko.
Fajnie tak obserwować zwierzątka, one są takie śmieszne, jeże szczególnie.
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam wszystkich poniedzialkowo i nie wesoło . Zpomidorami coraz gożej nie wiem czy da się je jeszcze uratować . Dzisiaj kupiłam RIDOMIL -MZ i TOPSIN . Zrobiłam oprysk i podlałam . Mam jeszcze w innym miejscu pomidory więc może jednak da się coś uratować . Od połowy są zdrowe tylko od dołu je bierze . Zaraza idzie od gleby czyli za mokro . Pierwszy słoik ogórków już jest przy okazji podlałam też ogórki . Pisze ,że na ogórki 3 dni karencja ,a na pomidor 1 tydzień . Zobaczymy czy to coś pomoże . Trochę dzisiaj pogrzmiało i pokropiło . Było bardzo duszno .
OLU ,ASIU ,HALINKO, ELŻBIETKO dziękuję Wam za odwiedzinki . Dzisiaj pozbierałam nasionka gożdzików ,ale jakoś bardzo mało . Może się już zdążyły rozsiać . No nie wiem . Gladiole już niedługo pokażą swoje kwiaty astry tak samo i cynie . Nie mam ich za dużo ,bo połowę cynii zeżarły ślimory . Tak samo mi zrobiły ze słonecznikami .
Wszystkim odwiedzającym moją oazę życzę miłego wieczoru a jutro słoneczka .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu widzę że masz ładny zbiór warzyw. Jeżyki u nas też są na działce.
One po prostu tam mieszkają.Gdzie są jeże nie ma podobno kretów niestety nie
można ich zadomowić.Muszą mieć własny wybór.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DANUSIU to wolne strzelce przychodzą i odchodzą . Za płotem mają masę zieleni gdyż tam są nieużytki i jedzenia w bród. Miło Cię gościć w mojej oazie
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jadziu - przyszlam z rezwizytą, widzę, ze Ty masz się czym pochwalić, róże piękne a i mi ten paskudny opurchlak podjada liżcie azalii :twisted:
Więcej ogólnych widoków poproszę.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Jadziu aleś piękne ferezje wyhodowała :roll: oczom nie wierzę masz talent . :lol: Mój lincoln jeszcze w pączku , ciekawi mnie jak będzie wyglądał po rozkwitnięciu :) Masz piękne i dorodne warzywa u mnie w tym roku jest kiepsko :?
Miłego dnia :lol:
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Daj może zdjęcia pomidorów to może coś poradzimy .Jak obrywasz listki to pryskaj rany wodą z mlekiem 1-10 .Obrywaj trzy listki dziennie .Chorobę można zatrzymać,opryski naprzemiennie i curzate -oprysk można dać.
Życzę mimo wszystko żniw pomidorowych. ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich słonecznie .

IDUŚ dzisiaj znowu oberwałam liście i zaraz w te miejsce popryskałam TOPSINEM . Nie wiem czy to coś pomoże . Parę owoców też wyrzucilam . To zaraza ziemniaczana miałam już parę razy i zawsze się łudziłam ,że coś uratuję . Leje mlekiem co tydzień ogórki i pomidory . Jak na razie ogórki OK tylko te pomidory . Miedzy agrestami też mam pomidory tam jakoś mniej je bierze może dlatego ,że na jesień podlałam miedzianem gdyż miałam mączniaka na agreście . W tym roku jak na razie mam Z NIM SPOKÓJ . Pomidory mają po parę listków zdrowych ,ale nowe wypuszczają mam nadzieję ,że ta zaraza przystopuje .

JADZIU nasionka mam zebrane z naparstnic jak chcesz to Ci je wyślę . Nie wiem czy to naprawdę LINCOLN kwiat trzyma się 3 dni a potem jest tak brzydki ,że go obcięłam . Zapach ma zniewalający ale cóż z tego jak nie mogę się nim długo cieszyć .

EDYTKO zerknij parę stron wcześniej tam są takie zdjęcia . Nie ma zbytnio czego pokazywać .

Dzisiaj powyciągałam czosnki nawet fajne porosły ,ale nie wszystkie ,gdyż ogóry sobie z nich zrobiły podpórki . Teraz idę do ogródka ,gdyż szkoda marnować czasu jak świeci słoneczko
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EDYTKA chciala fotki całości . Więc zrobiłam chociaż denerwuje mnie ten płot ,ale już niedługo . po południu malowałam słupki do nowego płotu . Nie jest to ten wymarzony ,ale taki na jaki mnie stać Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Jadziu fajne takie coś :D .Ta róża ostatnia świetna,dzisiaj odkryłam,że moja Sissi tak pachnie jak żadna ,tak intensywnie :shock: .Do tej pory tego nie zauważałam,że aż tak mocno i pięknie pachnie :shock:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Jadziu - wielkie dzięki za zdjecie de Gaul'a :D
On jest obowiązkowym moim jesiennym zakupem !
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Jadziu masz rację Lincoln ma piękny...... zapach :lol: nie wiem jak długo utrzyma się kwiat bo dopiero rozkwitł , Adres podam na Pw :lol:
Takie cośki bardzo dorodne :lol:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Wpadłam zobaczyć co nowego Jadziu pokazujesz. Piękne czosnki. Też niedawno wyciągnęłam teraz się suszą w budce. Przepiękne róże pokazujesz. Oj moja lista się wydłuża bo wszystkie chciałoby się mieć. Zaraz się zbieram aby pojechać na działkę, ale duchota we Wrocławiu straszna. Wczoraj burze krążyły w okolicy ale do miasta nie dotarły. Miłego dnia życzę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAM WSZYSTKCH ODWIEDZAJĄCYCH

MARIOLKO kwiat generała jest taki w realu . Teraz dopiero widzę różnicę między jednym ,a drugim . Różnią się tylko pierwszymi płatkami . Może to też kwestia wieku . Ta druga niebieska ma takie same listki ,wielkość kwiatu i kolor taki sam . na razie obie zdrowiutkie .

ADUSIU czosnki są dużo większe na zdjęciu wyglądają takie marnoty

HALINKO ja muszę obowiązkowo każdy kwiat powąchac . SISI to też dostojna niebieska dama . Musze zrobić odpowiednie zdjęcia do kolażu . Cały czs zastanawiałam się jak się nazywa ta biało -kremowa róża . Wczoraj robiłam porządki i znalazłam kartonik . Może DANUSIA ma taką samą białą do której szuka nazwy . Zielony pączek po rozbiciu żółta ,a póżniej biała z leciutko żółto -kremowym środkiem . Rośnie do 1,20 .

JADZIU jestem ciekawa Twojego LINCOLNA . Czytałam wczoraj u ROSE MARKA ,że rozkwita malinową czerwienią ,a kończy kwitnienie w kolorze lila . Nie wiem właśnie czy to LINCOLN . Moja zmienia barwy ,ale chyba jej coś nie pasuje ,że tak szybko marnieje i nie daje nacieszyć się swoim widokiem . Musze się jeszcze dużo o nich nauczyć . Takie kwiaty na słoneczny poranek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”