Ćmówki z PESTKĄ@

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Pestko mam radę, mam nadzieje, że się nie pogniewasz :wink: Jak robisz fotki swoim kwiatuchom to staraja się robić na gładkim tle. Zobacz.... ostrość "złapałaś" na róży a nie na "głównej postaci" :wink: A "główna postać" to przecież cudeńko :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ten Phalaenopsis ma piękne kwiaty, ale rzeczywiście zdjęcia bardzo nieostre. ja robię fotki używając takiego przycisku z tulipanem i zbliżenia, to wtedy rośliny wychodzą ładnie.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

..a ja sie posłużyłam tym co miałam...aparatem telefonicznym :wink: i niewiele tam obcji aby ustawić.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aha... ja mam w komórce aparat, ale nie mogę przerzucać zdjęć do kompa.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Tak czy tak, falek ładniutki i mam nadzieję, że jeszcze wrzucisz Pestko więcej zdjęć jak rozwinie się więcej kwiatków :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

PESTKA@ pisze:..a ja sie posłużyłam tym co miałam...aparatem telefonicznym :wink: i niewiele tam obcji aby ustawić.
tym bardziej rób np.: przy ścianie :lol: wyjdą zdecydowanie lepsze :lol:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OK.postawie je ,,pod ścianą,, :wink: hihi.Czekam z utęsnieniem na chwile kiedy rozwiną sie pąki u dwóch białych phalków z mazami na końcach,takie jak storczykowa lubi i poluje na nie.Sama jestem zaskoczona i żdziwiona tym ,że pęd kwiatowy tak bardzo się rozkrzewia na boki i ma tyle odrostów :shock: Ciekawy jaki bedzie efekt.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PESTKA@ pisze:OK.postawie je ,,pod ścianą,, :wink: hihi.Czekam z utęsnieniem na chwile kiedy rozwiną sie pąki u dwóch białych phalków z mazami na końcach,takie jak storczykowa lubi i poluje na nie.Sama jestem zaskoczona i żdziwiona tym ,że pęd kwiatowy tak bardzo się rozkrzewia na boki i ma tyle odrostów :shock: Ciekawy jaki bedzie efekt.
ja tylko raz widziałam białe z mazami, też były pięknie rozgałęzione (bardzo żałuję, że sobie nie kupiłam, ale kupowałam wtedy inny. to było ponad rok temu i później już nigdy nie spotkałam białych z mazami).
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam dwa takie, a jakiś czas temu oferowałam ,Ci zamianę lub wymianę :wink:
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Śliczny jest. Jakoś tak się składa, że w moich okolicznych kwiaciarniach nigdy ciapkowatych i tych z mazami nie spotkałam. Ale mam jeszcze 4 niespodzianki, więc po cichu liczę, że może któryś z nich taki będzie? Za to całkiem bielusieńkich mam chyba 4. Jeden już przekwitł, jeden kwitnie, a pozostałe tylko patrzeć, jak rozkwitną. Niby niemal identyczne, a jednak każdy z nich jest troszkę inny. Jak nie warżka inna je różni, to wielkość kwiatów lub inny odcień bieli.

ssŚ
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masz rację, też mam kilka białych i każdy jednak jest inny.
Można powiedzieć, że wszystkie mamy "wyjątkowe" storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PESTKA@ pisze:Ja mam dwa takie, a jakiś czas temu oferowałam ,Ci zamianę lub wymianę :wink:
nie mam się na co wymienić...
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sen z powiek spędza mi moj wyjazd do Francji na 3-mce we wrześniu.Boje sie ,ze bez strat sie nie obędzie,a raczej jest już to wpisane w scenariusz.Niby w domu ma sie kto opiekować storczykami,bo zostaje mąż i dzieci ale......czy one ich nie przeleją lub zasuszą.To najgorsza pora,bo zaczyna sie sezon grzewczy..i co z vandami.. :shock: Staram sie wpropwadzać moje dzieci w świat storczyków .ale zawsze zostaje jakieś ALE////
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rozumiem Cię :) Ja ostatnio wyjechałam "tylko" na jakieś 6 dni, a moje storczyki zostawiłam pod opieką
mamy, która też się nimi zajmuje :roll: Efekt był taki, że dwa zastałam trochę mocno przesuszone,
w tym jednemu został w pełni zdrowy tylko jeden korzonek powietrzny :( Niby pilnowała kwiatuszków,
tak jak trzeba, ale może każdy inaczej podchodzi do hodowli i efekt jest taki, jaki jest :roll:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

moje storczyki spokojnie wytrzymałyby 6 dni, a nawet 2 tygodnie bez podlania. normalnie podlewam je co 2 tyg.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”