Roślinki Ani cz.3
- ElzbietaaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- aguka
- 1000p
- Od: 16 lut 2009, o 22:35
Lenko ja już zaczynam zbierać ze swoich, petunii, surfinii nasionka i przy okazji przyłapałam całe chmary, tych, tych mszyc okropnych i paskudnych
Musiałam jedną jasną surfinkę mocno przyciąć, bo brzydziłam się dotknąć bało zielonej masy
fuj normalnie.
A skoczogonki nie są wcale takie złe. Nie wypływają niekorzystnie na roślinę, wystarczy przesuszyć podłoże i powinny zniknąć. Drążąc tule w ziemi poprawiają drenaż o ich odchody służą jako dodatkowy nawóz

A skoczogonki nie są wcale takie złe. Nie wypływają niekorzystnie na roślinę, wystarczy przesuszyć podłoże i powinny zniknąć. Drążąc tule w ziemi poprawiają drenaż o ich odchody służą jako dodatkowy nawóz

- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- Kasia.N
- 1000p
- Od: 10 cze 2009, o 14:23
Oooo, gratuluję rzucenia fajek! nie doczytałam się, że już ani jednego dziennieAndziax007 pisze:U mnie jak na razie spotkałam przędziorki i skoczogonki....z tymi pierwszymi sobie poradziłam a na te drugie wypróbuję czosnek bo o wywar z papierosów będzie trudno (przestałam palić i nie chcę z powrotem zacząć).....już mam dość zmieniania ziemi a i przez to roślinka cierpi

A mi właśnie skoczogonki marnują rośliny, były w skrzydłokwiacie wiec nie było mowy o przesuszeniu. Ponadto stoi on w kuchni i skaczące robaczki przy podlewaniu zdecydowanie mi tu nie odpowiadały ;)
A dziś przy wycinaniu kwiatów gazanii mało nie dostałam zawału - cała oblepiona czarnymi klejącymi robaczkami - paskudne mszyce

Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Moje domowe
- Andziax007
- Kontakt:
- Andziax007
- Kontakt:
- Kasia.N
- 1000p
- Od: 10 cze 2009, o 14:23
Aniu, u mnie domowych też nie atakują mszyce, gazanię mam na balkonie, ale wyniosłam do ogrodu w trosce o inne balkonowe 

Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Moje domowe
- Andziax007
- Kontakt:
- Andziax007
- Kontakt:
No ja tak samo mam. I jak już wracam do domu to się zastanawiam 'no dobra, mam tego kwiatka co chciałam, tylko gdzie ja go postawię?'
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki