Jeśli chodzi o wzrost - to na zdjęciu zabrakło mi punktu odniesienia

Może ktoś jeszcze się wypowie...

Hi hi, mój mózg też zielenieje, a nawet chyba próbuje kiełkować

Gosia - mi się lasuje czasem.. Stwierdzam to z reguły po fakcie, jak teraz. Kto widział, żeby robotę do domu w piątkowy wieczór do domu zabierać! Wrrrgorzata76 pisze:Hi hi, mój mózg też zielenieje, a nawet chyba próbuje kiełkowaćbo trądzik młodzieńczy w moim wieku?
![]()
![]()
Danusiu - dziękujędamapi pisze:Martuś to jest gailardiainna nazwa dzianwa. Listki miękkie, owłosione, szarozielone, lancetowate. Nie wywalaj, ładne są :P
Ja też... Cieszę się póki są. Chociaż gdyby kwitły do grudnia, może byłyby nudne. A tak? Co nowy pąk rozwinięty, to szał radości ;)AGNESS pisze:Martuś ależ lilie cudouwielbiam je i chciałbym żeby kwitły do grudnia
Tak olbrzymia różnorodność jaka jest wśród lilii to aż niesamowite, i wszystkie piękne i ten cudny zapach u orientów
nic tylko wielbić
![]()
KaRo - miło Cię widziećKaRo pisze:Martonie wiedziałam,że jesteś kolekcjonerką tak pięknych odmian lilii. Przepiękne
Również nie jestem w stanie dotrzeć do wiadomości czy od dawna tak jest czy to Twoje nabytki z ostatnich lat?
Heritage i Bidemaier podpatrzone i będą poszukiwane ...śliczności masz.
Obiecuję sobie dokładne prześledzenie Twojego wątku.
Zapachu lilii zazdroszczę,znam go z dzieciństwa ale jakoś nie zapałałam chęcią by je mieć u siebie.
Tym nie mniej,nie wiem skąd się wzięły u mnie dwie lilie,tygrysia i żółta ale ta jeszcze nie kwitnie.
Jolu - a może to nadmiar wody? Teraz mi przyszło do głowy.. Cotula nie lubi mieć mokrych nóg. Upadek mojej na pewno rozpoczęły mrówki - też ich nie widziałam, ale dziabnęłam cienkim patykiem i wylało się morze mrówek! Kiedy mrówki poszły do nieba, chwilowo przestała zamierać, ale po kilku dniach rozsypała się cała. To było zaraz po deszczach. Skalniak nie jest rewelacyjnie zdrenowany... Karmnik ościsty też dziwnie wygląda, ale na pewno nie przez mrówki. Dlatego obstawiam wilgoć. Przytnę ją, poprawię drenaż i zobaczymy. Trzymam kciuki za reanimację Twojej.JolantaGraj pisze:Moja kotula w podobnym stanie ,jak twoja ,ale u mnie wokół niej nie widać mrówek.Chyba mi padnie całkowicie .Stało się tak praktycznie z dnia na dzień .