Ogródek Marty cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co do kolorków - są i jednolicie żółte z ciemnym środeczkiem...
Jeśli chodzi o wzrost - to na zdjęciu zabrakło mi punktu odniesienia :wink:
Może ktoś jeszcze się wypowie... :roll:

Hi hi, mój mózg też zielenieje, a nawet chyba próbuje kiełkować :roll: bo trądzik młodzieńczy w moim wieku? :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13

Post »

Martuś to jest gailardia :) inna nazwa dzianwa. Są różnie ubarwione, na pewno nie raz widziałaś, są też z z płatkami czerwonymi albo pomarańczowo-czerwonymi z żółtymi brzegami.
Listki miękkie, owłosione, szarozielone, lancetowate. Nie wywalaj, ładne są :P
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś ależ lilie cudo :shock: uwielbiam je i chciałbym żeby kwitły do grudnia :roll: Tak olbrzymia różnorodność jaka jest wśród lilii to aż niesamowite, i wszystkie piękne i ten cudny zapach u orientów :roll: nic tylko wielbić :wink: :D
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Martusiu, z przyjemnością pooglądałam Twoje piękne zdjęcia i tak samo pięknych, Twoich kwiatów.
A przy tym muszę powiedzieć, że bardzo fajnie się czyta Twoje komentarze do zdjęć.
Tak trzymaj... ;:333
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marto :shock: nie wiedziałam,że jesteś kolekcjonerką tak pięknych odmian lilii.
Przepiękne ;:138
Również nie jestem w stanie dotrzeć do wiadomości czy od dawna tak jest czy to Twoje nabytki z ostatnich lat?
Heritage i Bidemaier podpatrzone i będą poszukiwane ...śliczności masz.
Obiecuję sobie dokładne prześledzenie Twojego wątku. :)
Zapachu lilii zazdroszczę,znam go z dzieciństwa ale jakoś nie zapałałam chęcią by je mieć u siebie.
Tym nie mniej,nie wiem skąd się wzięły u mnie dwie lilie,tygrysia i żółta ale ta jeszcze nie kwitnie.
Pozdrawiam i pa :)
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

MARTO ,też mi się wydaje ,że to gailardia ,ale w takim kolorku ,to jeszcze nie widziałam .
Moja kotula w podobnym stanie ,jak twoja ,ale u mnie wokół niej nie widać mrówek.Chyba mi padnie całkowicie .Stało się tak praktycznie z dnia na dzień . :(
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Witajcie Moi Mili :D
Myślałam że dziś już nie dam rady nic napisać, bo padam na pysek, ale nie wytrzymam. Rozkwitło mi kolejne liliowe cudeńko. Widziałam ją tylko na zdjęciach i byłam szalenie ciekawa rzeczywistości, ale rzeczywistość przeszła wszelkie moje oczekiwania. Ale to za chwilkę :) Najpierw się z Wami przywitam :)

gorzata76 pisze:Hi hi, mój mózg też zielenieje, a nawet chyba próbuje kiełkować :roll: bo trądzik młodzieńczy w moim wieku? :lol: :lol: :lol:
Gosia - mi się lasuje czasem.. Stwierdzam to z reguły po fakcie, jak teraz. Kto widział, żeby robotę do domu w piątkowy wieczór do domu zabierać! Wrrr :evil:

damapi pisze:Martuś to jest gailardia :) inna nazwa dzianwa. Listki miękkie, owłosione, szarozielone, lancetowate. Nie wywalaj, ładne są :P
Danusiu - dziękuję :) Poszperałam i chyba faktycznie gailardia. Nie wywalam :) Rośnie w mini-wiejskim kąciku z malwami, ostróżkami, słoneczniczkiem i innymi takimi. Pasuje :)

AGNESS pisze:Martuś ależ lilie cudo :shock: uwielbiam je i chciałbym żeby kwitły do grudnia :roll: Tak olbrzymia różnorodność jaka jest wśród lilii to aż niesamowite, i wszystkie piękne i ten cudny zapach u orientów :roll: nic tylko wielbić :wink: :D
Ja też... Cieszę się póki są. Chociaż gdyby kwitły do grudnia, może byłyby nudne. A tak? Co nowy pąk rozwinięty, to szał radości ;)

Gabi - dziękuję za miłe słowa :oops: Ciesze się bardzo że zaglądasz :D

KaRo pisze:Marto :shock: nie wiedziałam,że jesteś kolekcjonerką tak pięknych odmian lilii. Przepiękne
Również nie jestem w stanie dotrzeć do wiadomości czy od dawna tak jest czy to Twoje nabytki z ostatnich lat?
Heritage i Bidemaier podpatrzone i będą poszukiwane ...śliczności masz.
Obiecuję sobie dokładne prześledzenie Twojego wątku. :)
Zapachu lilii zazdroszczę,znam go z dzieciństwa ale jakoś nie zapałałam chęcią by je mieć u siebie.
Tym nie mniej,nie wiem skąd się wzięły u mnie dwie lilie,tygrysia i żółta ale ta jeszcze nie kwitnie.
KaRo - miło Cię widzieć :) Kolekcjonerką to za dużo powiedziane.. Mam ich sporo, to fakt, ale tak naprawdę to rozpoczynam dopiero swoją Wielką Przygodę z liliami. Wszystkie to tegoroczne zakupy. Przekonałam się przy tym, że to nie są sfochowane panny jak myślałam wcześniej ;) A jak pięknie pokazują wdzięki!
Nie wiesz skąd się wzięły? ;) Ile razy ja się zastanawiałam: skąd ja to mam! Akurat lilie to świadome adopcje, ale maki, gailardie, złocienie? :shock:

JolantaGraj pisze:Moja kotula w podobnym stanie ,jak twoja ,ale u mnie wokół niej nie widać mrówek.Chyba mi padnie całkowicie .Stało się tak praktycznie z dnia na dzień . :(
Jolu - a może to nadmiar wody? Teraz mi przyszło do głowy.. Cotula nie lubi mieć mokrych nóg. Upadek mojej na pewno rozpoczęły mrówki - też ich nie widziałam, ale dziabnęłam cienkim patykiem i wylało się morze mrówek! Kiedy mrówki poszły do nieba, chwilowo przestała zamierać, ale po kilku dniach rozsypała się cała. To było zaraz po deszczach. Skalniak nie jest rewelacyjnie zdrenowany... Karmnik ościsty też dziwnie wygląda, ale na pewno nie przez mrówki. Dlatego obstawiam wilgoć. Przytnę ją, poprawię drenaż i zobaczymy. Trzymam kciuki za reanimację Twojej.

No to teraz moja dzisiejsza ulubienica :) Przedstawiam Pup Art - godna swojej nazwy. Tak pieknego odcienia krwistej czerwieni chyba jeszcze w wykonaniu lilii nie widziałam.
Obrazek

Obrazek

Dnie spędza w towarzystwie Sphinxa - pasują do siebie :)
Obrazek

Tutaj jeszcze z DotCom jako przyzwoitką ;)
Obrazek

DotCom z mini-messerschmittem
Obrazek

Strawberry&Cream niemal w pełni kwitnienia - dam dwa zdjęcia - nie mogę się powstrzymać
Obrazek

Obrazek

Elodie... Kiedy dziś na nią spojrzałam, pomyślałam tylko "Ach!"
Obrazek

Obrazek

A teraz różanie: Heidetraum pomału gubi płatki, ale ciągle jeszcze ma piękne bukiety. To jedna z tych różyc, których nie trzeba prosić - wiedzą co to znaczy KWITNIENIE przez duże K
Obrazek

Biedermeier - prawie, prawie :D
Obrazek

Obrazek

Zobaczcie jak pięknie zakwitła mi śliwa pissardi ;)
Obrazek

Ujawniła się druga jeżówka! :) Wygląda groźnie - jak wiertło do drążenia tuneli w skałach..
Obrazek

I jeszcze na dobranoc - widzicie na tym zdjęciu UFO ?! ;)
Obrazek
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

ŁAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock:
jak nazywa się ta czerwona???
Zakochałam się.
Martus, ja przy Tobie to mogę sobie w skrzynce na parapecie pogrzebać...
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Pixels Yellow po prostu niesamowita :!: u mnie trójsklepka dopiero zbiera się do kwiatów :) pozdrawiam.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Liliami zaskakujesz do bólu :shock:
nad Elodie mozna achać i ochac 8)

pieknie rozwija sie Biedermeier!!!
po waszych zdjeciach, musiałam go kupic :oops:
tez czekam na kwiaty ... ;)

a wiesz, że moja wisienke dokładnie tak samo podsadziłam liliowcami? ;)
one pod drzewami dobrze sobie radzą !
pozdrawiam~!
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13

Post »

Martuś - Elodie i śliwa obłędne! nie widziałam jeszcze takich :P
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Kocinko-ależ liliowo się u Ciebie zrobiło!
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Marta Twoja Pop Art jest naprawdę cudna :roll: .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Martuś lilie....ja wiem, że już piałam z zachwytu na ich widok- ale cóż........CUDO :shock: :D Moja Pop Art dziś zakwitła jednym kwiatuszkiem, czekam na następne :lol: Piszesz , że pokażesz 2 zdjęcia, bo nie możesz się powstrzymać, ja daję 4 :roll: :lol: bo też nie mogę :roll: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Wzdychałaś, że u mnie już floksy, ja natomiast wzdycham do Twojej 'Elodie'. Moja dopiero w pąkach...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”