Roślinki Ani cz.3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko no wiesz za jakiś czas możesz się uśmiechnąć do mnie o szczepki z każdej......niech sobie teraz rosną a potem to wiesz.... :wink:

Ewo ale to jest coś fajnego.....ja zachorowałam najpierw na epipremnum i zroślichy....udało mi się upolować wszystkie odmiany a teraz choruję na begonie i skrętniki i aż normalnie mnie skręca jak widzę takie ślicznotki :lol: Tu na forum nie trudno o chorobę roślinkową....
Awatar użytkownika
aguka
1000p
1000p
Od: 16 lut 2009, o 22:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mnie skręca na tyle roślinek, że aż nie będę nic pisać :lol: :wink: :D
Awatar użytkownika
fiolek13
500p
500p
Od: 23 lis 2008, o 11:20

Post »

Aniu cudna kolekcja :D Gdzie Ty trzymasz te wszystkie kwatuszki?? ;)
Awatar użytkownika
ewasz29
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2009, o 09:54

Post »

Pewnie ,że fajna taka ,,zaraza'' tyle ,że najgorzej jak trzeba zacząć się ograniczać ,bo miejsca brakuje ,a tu ciągle jakieś nowe chciejstwo przybywa :wink:
W sumie jak trafiłam na forum to miałam tylko 3 chciejstwa - kliwia ,fikus benjamina i begonia królewska . teraz doszło mi jeszcze tyle roślinek które chciałabym ....
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08

Post »

Aniu cudne zroślichy,wszystkie mi się podobają :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Kasia.N
1000p
1000p
Od: 10 cze 2009, o 14:23

Post »

Piękne zroślichy :D Ta czerwonawa jest super! Czy któraś z nich to odmiana karłowata?

Na all kupuję roślinki czasem, ale to sporadycznie, i takie których nie jestem w stanie dostać gdzieś w pobliżu a na których szczególnie mi zależy (np. skrętniki ostatnio) i to raczej sukulenty lub kaktusy bo tych na razie w hydro nie wrzucam. Jeśli kiedyś trafie taką zroślichę i sprzedający będzie miał więcej roślinek które mnie zainteresują to wtedy sie skuszę - ja z reguły kupuję hurtem, dla jednej roślinki koszt 15 zł przesyłki jak dla mnie zbyt duży, co innego jak kupuje 5 ;D Może będę miała szczęście i gdzieś w sklepie się trafi :)
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko cieszy mnie to że Tobie podobają się moje roślinki.....Ja się chętnie mogę dzielić tylko że chwilowo ta niektóre są młode roślinki ale jak się rozrosną to nie ma problemu :lol:

Kasiu(fiołek13) trzymam je gdzie tylko mogę pod warunkiem że im to miejsce odpowiada....specjalnie na moje wisiołki M robił półeczki :wink:

Ewo tak najgorsze jest to ograniczenie....ja niestety muszę trochę przystopować bo nie dość że mam ich za dużo to i miejsca brakuje :?

Mirku dziękuję :P

Kasiu(Kasia.N) to jeśli kiedyś byś chciała kupić odmiany epipremnum i zroślich to napisz do mnie a ja Ci napiszę u kogo na all można kupić je wszystkie :wink: Ja też wolę kupować więcej niż jedną roślinkę bo wtedy koszty przesyłki tak się nie różnią :wink:
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A oto obiecane roślinki mojego brata....

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

I cytrynka....niestety już przekwitła i ma jednego owocka i chyba jednego pąka ....reszta obleciała
Obrazek

To nie wszystkie Jego roślinki....wybrałam te najładniejsze :oops:
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08

Post »

Ładniutkie roślinki :D Aniu to brat też zarażony hehe(żartuję..)
Awatar użytkownika
aguka
1000p
1000p

Post »

Ja pamiętam zaczynałam chyba z trzema roślinkami a teraz m. się śmieje, że w buszu mieszka :;230 i już trzęsie portami czy sobie poradzi jak do rodziców pojadę :D będzie musiał przejść dodatkowe szkolenie :lol: Tych sprzedawców może i mnie możesz napisać bo może jak kaski będzie więcej to może i ja skorzystam :roll:
Zielone brata imponujące, widać to rodzinne :D
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mirku kiedyś to tak teraz jest w takim wieku (18 ) że co inne go interesuje :wink:

Agnieszko ja jak jeszcze mieszkałam z rodzicami i chodziłam do szkoły to miałam pokoik a w nim było nawet trochę kwiatów a teraz jak mam swój dom to jest ich o 10 razy więcej :P Nawet nie wiem kiedy aż tyle się uzbierało :wink: Ja swojego naszczęście szkolić nie muszę bo wie co i jak....zresztą ogląda prawie codziennie co ja roślinką robię :P
Awatar użytkownika
aguka
1000p
1000p

Post »

Ta mój dogląda razem z mną tuż przed moim wyjazdem :lol: :lol: Przynajmniej Twojemu m. udało się bluszcza ładnie odratować a mój ukatrupił mi białą azalkę :evil:
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko a to jest M bluszczyk i arischon

Obrazek Obrazek

Ja je chciałam wyrzucić a On je wziął i posadził do gruntu w ogródku :wink:
A teraz się cieszy jak dziecko że udało Mu się wyhodować własne roślinki....dodam że bluszczyk miał same łodygi i przędziorki a arischon nie miał listków :P
Awatar użytkownika
ewasz29
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2009, o 09:54

Post »

Całkiem całkiem te roślinki brata. Cytrynka ładnie wygląda ( to że został 1 owocek to normalne -ten typ tak ma :wink: ) I fajnie wyglada to z pierwszego zdjęcia . Parę naście lat temu też pamiętam coś takiego miałam w domu ,ale kiepsko mi rosło .
A bluszcze czasem tak mają -ja kiedyś też wywaliłam swojego zdechniętego do ogródka( w dawnym domu gdzie mieszkałam) pod krzak berberysu .Teraz berberysu już nie ma ,ale cały ogródek porośnięty jest tym bluszczem ! I to niby kwiatek doniczkowy ,a tyle zim już przetrwał
Awatar użytkownika
aguka
1000p
1000p

Post »

To normalnie zuch chłopak :!:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”