Kaajowy ogródek cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p
Od: 26 mar 2007, o 18:04

Post »

I to jeszcze jak ;:13
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Na drzewkach smakowice także było,
ale się pokończyło
bo wszystko przez te deszcza zgniło,
i tak to właśnie było

o ale nawet mi się wierszyk mały ułożył, hahaha
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Do siego roku, jak to mówią :lol:

Ale już za chwileczkę, już za momencik
Obrazek
i znowu bedzie frajda :P

A co można podziwiać w ogrodzie, ano zobaczcie sami

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

NOWOŚCI - rubinie akacjowe szczepione białe
Obrazek[/img]
zakupiła mi Siostrzyczka, jednak to nie do końca są takie jakie chciałam,
chciałam kupić takie wysokiwe w formie drzew, ale chyba musze jakiegoś szkółkarza poprosić o zaszczepienie ich specjalnie dla mnie, bo takich wysokich nigdzie nie mogę upolować :cry:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

O rany, jak nie balia to kociołek :shock: Zajrzeć do ciebie nie można, bo człowiek potem musi planować jakieś napady na bank :roll:

Gdzie kupowałaś swój? Jakoś nie widzę na allegro takich podstawek na opał - to odzielna aukcja? I jaką masz pojemność kociołka?
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Kochana większość rzeczy ostatnio kupuję na allegro, pte również,po prostu z braku innej możliwości, praca, praca i praca, :? wyżywam się ostatnio, to prawda, ale na moim miejscu pewnie robiłabyś to samo, :evil: muszę się jakoś pocieszyć aby nie zwariować, mieliśmy się w te wakacje wybrać do Włoch, to byłyby pierwsze tego typu rodzinne wakacje, i niestety bilety lotnicze które mamy na 15-go wykupione przepadną, kasa w błoto - nie dostałam urlopu :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: taka już moja dola, no zawsze jeszcze mogę się zwolnić, no ale to żadne rozwiązanie, więc szukam innych :wink: :wink:
aha, pojemność kociołka 10 l- spory jak na 3-osobową rodzinkę, ale jak na imprę to w sam raz, a na ogienek to szukaj PALENISKA, na pewno znajdziesz
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojej, straszne z tym urlopem :cry: ech....
Ok, będę szukać paleniska :wink: A wiesz, kociołek chyba dobrze, jak jest większy, bo można zrobić więcej żarcia (w razie czego na 2- 3 dni masz gotowanie z głowy), a jak są goście to w sam raz jest :wink:

Aha - jak możesz to podaj mi linki do tych aukcji, gdzie kupowałaś swoje oprzyrządowanie :wink: :D
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Wiesz, jakbym słyszała mojego męża :;230 on wprost uwielbia żarcie, bo ma gdzie je pomieścić :;230
a oto przepis od Ewelinki na pyszniutką kawusię, wypróbowałam i także polecam, podobno w przyszłym tygodniu będą upały więc będzie jak znalazł :

CAFE FRAPPE :

Składniki:
podwójne espresso
1 czubata łyżeczka cukru trzcinowego
100 ml mleka
100 ml wody/albo skruszony w blenderze lód/

Espresso zaparzyć , wlać do wysokiej szklanki, dodać cukier. Następnie miksować spieniaczem do mleka do uzyskania kremowej pianki, zalać zimnym mlekiem i zimną przegotowaną wodą (lub dosypać skruszony lód), zamieszać. Po chwili piana powinna wypłynąć na wierzch. Mniam !
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już znalazłam to palenisko i grill hihi. Coś czuję, że po powrocie z urlopu będą zakupy ;:10
Ja kawę mrożoną robię tak:
kilka kostek lodu do blendera (musi być solidne ostrze, żeby się nie połamało), kruszę szybko, zalewam zimnym mlekiem (na oko) i dodaję ostudzony, posłodzony lekko, mocny napar kawy. Miksuję to chwilę i gotowe :wink:
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Niestety nie posiadam blendera :cry: , a co do planowanych zakupów to polecam serdecznie, zroboine jest to bardzo solidnie, a i ma wiele funkcji, można mieć samo ognisko i to prawie wszędzie, w ogrodzie, na tarasie, ja moge nawet na mojej studni spróbować :wink: i grilować można i kociołkować jak się zechce to można i w zimie np. grzańca zrobić pod jakimś stoczkiem, wielofuncyjnie po prostu :wink:
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

;:48 ;:49 ;:50 nareszcio, mamy LAPTOKA, no kochani teraz to dopiero się zacznie buszowanie w sieci ;:48 ;:49 ;:50 nie będę musiała czekać pare minut na załoadowanie sie strony, je :wink: no i najważniejsze będę mogła siedzieć sobie na tarasie z kawusią i serfować na łonie natury, spoksik ;:101
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ty to jesteś szczęściara =tarasik+laptopik+kawusia!
Jeszcze jakiegoś kelnera sobie dobierz i jak w bajce :lol:
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

tylko gdzie go dostać, może na allegro??? :wink:
Awatar użytkownika
asiula13
1000p
1000p
Od: 16 cze 2009, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

kaaj zaglądnęłam do Ciebie i stwierdzam, że masz przepiękny ogród. i roślinki i wszystko inne - takie zadbane wszystko - aż miło oglądać. widzę że jest też spaniel :D :D jest śliczny :D ja mam złotego :D :D i też mu wszystko wybaczam :D :D
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

W czawratek umówiłam go do fryzjera do ma takie kłaki że aż strach, sama chciałam go przystrzyc ale jakoś nie daje rady, a bidulek bardzo się męczy, gorąco mu ;:116

Zdecydowałam sie zrobić w tym roku ścieżki w ogrodzie przy rabatkach, wykonamy je z cegieł i grysu, mam nadzieje że to dobry pomysł ;:24

Melduję,że nadaję już z własnego laptoka, spoko :lol:
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A zamówiłaś na allegro tego kelnera od kawy czy sama sobie donosisz? :lol:
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Kawy to o tej porze nie chcę, no ale mógłby mnie tak umyć, przebrać i utulić do snu, och jeszcze jakby mnie po pleckach pogilał to już w ogóle byłoby kul :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”