Ogródek Marty cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marta, Landini już parę dni temu podpatrzony u e-geni, jest na mojej liście :lol:

Nie masz mszyc na nasturcjach? :shock:
Ja nie mam na różach... tylko ciiiiiiiiiiiiiiiii.....

Na moich nasturcjach było tyle mszyc, że je wywaliłam... zostały tylko te, które posiałam wzdłuż ogrodzenia przed ogródkiem... na nich nic nie ma... :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś lilie bajeczne,a cudo ta Landini niesamowita :shock: i Pixels Jellow- cudo, wszystkie inne też przepiękne, ale te dwie rzucają na kolana :D Sliczne różyczki, liliowce i cała kolorowa reszta- cudo :D
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Marta lilie rewelacyjne ;:215 , a co z zapachem ? Ciekawie wygląda słonecznik pstrolistny , jestem ciemna w tej materii , więc zapytam bo nie wiem czy dobrze doczytałam :roll: , jest wieloletni ? Czekasz na jego pokaz mocy za rok i to mnie tak zasugerowało ,co on bylina.
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

gloriadei pisze:Ladini :shock: :shock: to jest dopiero kolor!
zbieram wszystkie namiary na źródła takich okazów 8)
Liliowce ogromne! jaka szkoda, że ich kwiaty takie nietrwałe.
Z liliowcami mam urwanie głowy, bo nie mogę codziennie jeździc do ogródka, a chcę je wszystkie obfocić. I poluję na pozostałe, ze może to już, dziś. W dużej kępie wygladają cudnie cały czas, a u mnie jeszcze dość cherlawo :? Kto to widział wymyślić kwiat co kwitnie jedn dzień :roll:
Landini piękna, prawda? :D Zaraz podeślę Ci na pw namiary ;)

gorzata76 pisze:Nie masz mszyc na nasturcjach? :shock:
Ja nie mam na różach... tylko ciiiiiiiiiiiiiiiii.....
Nie mam! Dziś jeszcze obejrzałam je dokładnie i ANI JEDNEJ! Na złość tak.. :roll:

AGNESS pisze:Martuś lilie bajeczne,a cudo ta Landini niesamowita :shock: i Pixels Jellow- cudo, wszystkie inne też przepiękne, ale te dwie rzucają na kolana :D Sliczne różyczki, liliowce i cała kolorowa reszta- cudo :D
AGNESS - bardzo dziękuję :) :oops: Bardzo się cieszę że zajrzałaś :D

tija pisze:Marta lilie rewelacyjne ;:215 , a co z zapachem ? Ciekawie wygląda słonecznik pstrolistny , jestem ciemna w tej materii , więc zapytam bo nie wiem czy dobrze doczytałam :roll: , jest wieloletni ? Czekasz na jego pokaz mocy za rok i to mnie tak zasugerowało ,co on bylina.
tija - moje lilie nie pachną.. Albo ja mam stępiony węch do imentu :? Na razie rozwinęły się azjatyckie - przed chwilą wyczytałam że bezzapachowe. Oriantalne pachnące jeszcze w pączkach..
Słoneczniczek - on bylina :D W szkółce widziałam piękny rozrośnięty krzaczor - u mnie na razie trzy badyle. Przezimował bezproblemowo.

Dziś pokazała się jeszcze Strowberry&Cream :D
Obrazek Obrazek

Netty's Pride złożyła rączki
Obrazek

Compassion bezboleśnie przetrwała deszcze i wyciąga się do słońca
Obrazek Obrazek

Heritage lekko parchata, ale młode pączki dobrze zapowiadają się na przyszłość ;)
Obrazek

Liz - nawet nie wiem kiedy tak rozkwitła! Też sprytnie przeczekała deszcze i na raz ta-dam! Od razy cały bukiet :)
Obrazek

Pierwsze poziomki ;:26
Obrazek

Śmieszny gość wychylił nos zza łodyżki i zwiał :)
Obrazek
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Super gość :lol:
A co do zapachu kwiatów... to katastrofa... Katar alergiczny pozbawił mnie tych doznań, no... chyba że pachnie maciejka :wink:

Martuś, czy ja mogę na pw prosić namiary na Twoje źródło cebul liliowych? :)
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Marta, a jak Twoja krokosmia...Mojej coś bagienne klimaty nie odpowiadają, nawiozłam ją dziś, bo ledwo zipie :roll:
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

Gosia - poszło na pw :)
U mnie maciejkę diabli wzięli - już drugi rok z rzędu. Wykiełkowała i zdechła :? Obraziłam się, więcej nie sieję!

Aga - krokosmia nie raczyła pokazać się w tym roku :? Pewnie zmarzła zimą (zapomniałam wykopać :oops: ) Pies ja drapał. Nie to nie. W przyszłym roku spróbuję raz jeszcze ;)
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Kurde...Cudne masz liliowce...
:D
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Marto, Dzięki za namiary na lilie ;)

Pierwszy raz natknełam się na posiadaczkę Compassion :shock:
gdzie ją dorwałas? Strasznie mi sie podoba!
Widziałam gdzieś w gazecie super łuk- bramkę obrośniętą tą różą.
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

Aga - dziękuję :D

Ewa - no właśnie nie pamiętam skąd ja mam :? Kolor kwiatów jakiś taki mało compassionowaty, ale zwalam to na pogodę - bez słońca niektóre róże przybierają dziwne kolory. To młodziutki krzew - zobaczymy jak wyrośnie. W każdym razie kupowana jako TA i póki co będę się tego trzymać ;)
A! Nie wiem skąd mam moją, ale jest do dostania w rosarium u dra Choduna :D ŻADNA z chodunowych róż nie złapała jeszcze czarnej plamistości i na jesień planuję kolejne zakupy. Nie ma to jak sprawdzona firma :)

P.S. doczytałam: Compassion "dla prawidłowego wzrostu i kwitnienia wymaga słońca". I wszystko jasne. Słońca ostatnio było jak na lekarstwo. Ale jak już się pokazało, róża wypączkowała w kwiaty ;)
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Marta: Landini i Netty's Pride to zdecydowanie moi faworyci ;:109
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13

Post »

Piękne różę i lilie, pachnie Martuś u Ciebie bosko ;:80
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Kocina pisze:
Ewa - no właśnie nie pamiętam skąd ja mam :? Kolor kwiatów jakiś taki mało compassionowaty, ale zwalam to na pogodę - bez słońca niektóre róże przybierają dziwne kolory. To młodziutki krzew - zobaczymy jak wyrośnie. W każdym razie kupowana jako TA i póki co będę się tego trzymać ;)
A! Nie wiem skąd mam moją, ale jest do dostania w rosarium u dra Choduna :D ŻADNA z chodunowych róż nie złapała jeszcze czarnej plamistości i na jesień planuję kolejne zakupy. Nie ma to jak sprawdzona firma :)

P.S. doczytałam: Compassion "dla prawidłowego wzrostu i kwitnienia wymaga słońca". I wszystko jasne. Słońca ostatnio było jak na lekarstwo. Ale jak już się pokazało, róża wypączkowała w kwiaty ;)
z tym słońcem to krucho :? , ale mam nadzieję, że nadrobi ;)
cieszę się, że można ją dostać u nas! wiele róż jest niestety nieosiągalnych :(
choć czasem myślę, że i dobrze, bo i tak mój ogródek pęka w szwach :lol: :lol:

teraz musze wymyśleć dla niej miejsce :oops: :roll: a to nie takie łatwe :lol: i to słoneczne!

oj, duuuże zakupy jesienne się szykują :lol:
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Hi, hi, Marta, miałyśmy identyczny pomysł z posadzeniem obok siebie białej róży i niemal czernej lilii :lol: . Dla kontrastu... Ślicznie Ci zakwitła.
Zaskoczyłaś mnie faktem, że moje floksy wyprzedziły Twoje - zwykle jest odwrotnie. No, ale to na razie początek...

Ewa - też jestem zadowolona z Rosarium, jesienią kolejne zakupy :D
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

Witam Was serdecznie :D

Dalej burzowo i deszczowo, ale po południu pokazało się słońce :) Rośliny podlane, skąpane w słońcu - pięknie!
evluk pisze:Marta: Landini i Netty's Pride to zdecydowanie moi faworyci
To ja ją jeszcze pokażę - dałaś mi pretekst. Coś mi w duszy szepcze daj spokój, to już było, to nudne.. No ale jak Ewie się podoba, to MUSI BYĆ :twisted:

damapi pisze:Piękne różę i lilie, pachnie Martuś u Ciebie bosko
Danusiu - no właśnie nie pachnie :? Róże zmokłe kury i trzeba wsadzić nos głęboko, żeby coś poczuć, a pachnące lilie orientalne leniwe, pomalutku pokazują wdzięki. Ale już niedługo :D

gloriadei pisze:oj, duuuże zakupy jesienne się szykują :lol:
to jest nas dwie ;:26

Aska pisze:Hi, hi, Marta, miałyśmy identyczny pomysł z posadzeniem obok siebie białej róży i niemal czernej lilii :lol: . Dla kontrastu... Ślicznie Ci zakwitła.
Zaskoczyłaś mnie faktem, że moje floksy wyprzedziły Twoje - zwykle jest odwrotnie. No, ale to na razie początek...
:D Tak, też się z tego śmiałam :) Ale takie zestawienie od razu przyszło mi do głowy. Tylko.. nie wyszło do końca jak chciałam. Może w przyszłym roku, bo zanim w TYM miejscu pojawią się kolejne kwiaty białej róży, po liliach będzie ino wspomnienie :(
Wiesz jak wygladają moje floksy!? Nie mam zdjęcia, ale to badyle w liściach - dziś niemal przez lupę je oglądałam i nawet cienia myśli o kwiatach na nich nie ma :? Pisałaś u siebie, że może to lepiej - deszcz ich nie obtłucze. Tak będę myśleć ;)

Aska pisze:też jestem zadowolona z Rosarium, jesienią kolejne zakupy :D
to jest nas trzy :D

Hm.. Od czego by tu zacząć? A niech będą lilie. Dawno nie było ;) :;230
Netty's Pride w dwóch odsłonach: solo i w towarzystwie Patricia's Pride
Obrazek

Obrazek

Patrycja solo
Obrazek

Widoczek ogólny na rabatkę przez pryzmat lelijek
Obrazek

I WIELKA NIESPODZIANKA: DotCom.
Aska pisze:Podsyłam obiecaną fotkę lilii 'Dot com' - właśnie zaczęła kwitnąć
Obrazek
Dla mnie bardziej przybrudzony orange niż róż :? ...
Moja jest zupełnie inna - dziś pokazała kwiaty i jest wręcz modelowa. Jaśniejsza nieco niż pokazują zdjęcia w katalogach, ale zdecydowanie RÓŻOWA. Nie wiem co myśleć..
Obrazek

Tutaj jeszcze z czerwonym Sfinksem
Obrazek

A tutaj czerwony Sfinks (oj jak on mi się podoba!) z DotCom :)
Obrazek

I złość moja wielka - miała być Italia, a jest pomarańczowy wypierdek :evil:
Miało być tak:
Obrazek
http://www.suite101.com/view_image.cfm/112791

A jest tak:
Obrazek
Albo pomyłka sprzedawcy, albo tak jak z liliją Asi - u mnie Italia tak będzie kwitnąć :?

To teraz dwie różyce - Bidermeier już prawie rozwinięty :D
Obrazek

Heritage opatulona w Hakuro
Obrazek

Jak dobrze poszukać, to można znaleźć miniaturowe kwiaty golterii. Będą czerwone koraliki :)
Obrazek

Odętka - w tle rabatka
Obrazek

Pierwsze kwiatki nowych dalii
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Liliowiec - prawdopodobnie Black Cat - Czarny Kot :D
Obrazek

I na koniec jeżówka ze złocieniami (chyba :? Nie wiedziałam że mam takie białe złocienie... Jeśli to one..)
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”