Nie masz mszyc na nasturcjach?

Ja nie mam na różach... tylko ciiiiiiiiiiiiiiiii.....
Na moich nasturcjach było tyle mszyc, że je wywaliłam... zostały tylko te, które posiałam wzdłuż ogrodzenia przed ogródkiem... na nich nic nie ma...

Z liliowcami mam urwanie głowy, bo nie mogę codziennie jeździc do ogródka, a chcę je wszystkie obfocić. I poluję na pozostałe, ze może to już, dziś. W dużej kępie wygladają cudnie cały czas, a u mnie jeszcze dość cherlawogloriadei pisze:Ladini![]()
to jest dopiero kolor!
zbieram wszystkie namiary na źródła takich okazów 8)
Liliowce ogromne! jaka szkoda, że ich kwiaty takie nietrwałe.
Nie mam! Dziś jeszcze obejrzałam je dokładnie i ANI JEDNEJ! Na złość tak..gorzata76 pisze:Nie masz mszyc na nasturcjach?![]()
Ja nie mam na różach... tylko ciiiiiiiiiiiiiiiii.....
AGNESS - bardzo dziękujęAGNESS pisze:Martuś lilie bajeczne,a cudo ta Landini niesamowitai Pixels Jellow- cudo, wszystkie inne też przepiękne, ale te dwie rzucają na kolana
Sliczne różyczki, liliowce i cała kolorowa reszta- cudo
tija - moje lilie nie pachną.. Albo ja mam stępiony węch do imentutija pisze:Marta lilie rewelacyjne, a co z zapachem ? Ciekawie wygląda słonecznik pstrolistny , jestem ciemna w tej materii , więc zapytam bo nie wiem czy dobrze doczytałam
, jest wieloletni ? Czekasz na jego pokaz mocy za rok i to mnie tak zasugerowało ,co on bylina.
z tym słońcem to kruchoKocina pisze:
Ewa - no właśnie nie pamiętam skąd ja mamKolor kwiatów jakiś taki mało compassionowaty, ale zwalam to na pogodę - bez słońca niektóre róże przybierają dziwne kolory. To młodziutki krzew - zobaczymy jak wyrośnie. W każdym razie kupowana jako TA i póki co będę się tego trzymać ;)
A! Nie wiem skąd mam moją, ale jest do dostania w rosarium u dra ChodunaŻADNA z chodunowych róż nie złapała jeszcze czarnej plamistości i na jesień planuję kolejne zakupy. Nie ma to jak sprawdzona firma
P.S. doczytałam: Compassion "dla prawidłowego wzrostu i kwitnienia wymaga słońca". I wszystko jasne. Słońca ostatnio było jak na lekarstwo. Ale jak już się pokazało, róża wypączkowała w kwiaty ;)
To ja ją jeszcze pokażę - dałaś mi pretekst. Coś mi w duszy szepcze daj spokój, to już było, to nudne.. No ale jak Ewie się podoba, to MUSI BYĆevluk pisze:Marta: Landini i Netty's Pride to zdecydowanie moi faworyci
Danusiu - no właśnie nie pachniedamapi pisze:Piękne różę i lilie, pachnie Martuś u Ciebie bosko
to jest nas dwie ;:26gloriadei pisze:oj, duuuże zakupy jesienne się szykują
Aska pisze:Hi, hi, Marta, miałyśmy identyczny pomysł z posadzeniem obok siebie białej róży i niemal czernej lilii. Dla kontrastu... Ślicznie Ci zakwitła.
Zaskoczyłaś mnie faktem, że moje floksy wyprzedziły Twoje - zwykle jest odwrotnie. No, ale to na razie początek...
to jest nas trzyAska pisze:też jestem zadowolona z Rosarium, jesienią kolejne zakupy
Moja jest zupełnie inna - dziś pokazała kwiaty i jest wręcz modelowa. Jaśniejsza nieco niż pokazują zdjęcia w katalogach, ale zdecydowanie RÓŻOWA. Nie wiem co myśleć..