Leśny ogród Moni68 cz.4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochane, witam Was serdecznie 
Dzisiaj mam tylko dwa wczorajsze zdjęcia, jest tyle komarów, że nie da się wyjść do ogrodu
Off już przestał działać. Byłam wczoraj w ogrodniczym, ale nic dla siebie nie kupiłam. Zapłaciłam za dwie ogromne lilie wodne, żółtą i różową, zabieram je w środę na Kaszuby. Przetrzymają mi je do tego czasu, bo przecież nie będę trzymać ich w wannie ani w kabinie prysznicowej
Nie mam też wielkich wiader
Obie mają ogromne pąki, nie mogę doczekać się kwitnących 
Tess, u mnie cały dzień było bardzo gorąco. Trochę ochłodziło się po burzy ok. 21. Komary poszły spać
i siedzieliśmy przy świecach na tarasie, bo wyłączyli prąd.
Giguś, dziękuję
Oby te upały trwały jak najdłużej 
Joluś, koło mnie mogłabyś mieszkać bez obaw
Tutaj nie ma żmij 
Marysiu, dziękuję
Wydaje mi się, że azalię powinnaś opryskać Baymatem AE.

Dzisiaj mam tylko dwa wczorajsze zdjęcia, jest tyle komarów, że nie da się wyjść do ogrodu

Tess, u mnie cały dzień było bardzo gorąco. Trochę ochłodziło się po burzy ok. 21. Komary poszły spać

Giguś, dziękuję

Joluś, koło mnie mogłabyś mieszkać bez obaw

Marysiu, dziękuję

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Moniś niedzielnie. Wpadłam się ochłodzić w Twoich cienistych zakątkach. Wczoraj we Wrocławiu był straszny upał. Byłam u koleżanki na imieninach i większość towarzystwa przeniosła się jednak na taras aby w chłodku posiedzieć wśród roślinek. Mają cienisty ogródek i było bardzo przyjemnie. Dziś z rana popadało i może będzie trochę chłodniejszy dzień. Jedni się cieszą z upału, ja natomiast lubię temperatury do 22-23o. Nie lubię gorąca, szczególnie w mieście.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, moim zdaniem to jakiś grzyb. Nie martw się, rh Cię na pewno polubią
Teraz to wina pogody- jest za gorąco i zbyt wilgotno. Po prostu trzeba je codziennie obserwować i opryskiwać. Przy takiej pogodzie może się pojawić mączlik różanecznikowy- dwukrotny oprysk Decisem w odstępie dwutygodniowym skutecznie zwalcza to paskudztwo.
Decis stosuje się również przy opuchlakach (wżery w kształcie litery U na brzegach liści)- oprysk trzeba wykonać późnym wieczorem, bo żerują w nocy.

Decis stosuje się również przy opuchlakach (wżery w kształcie litery U na brzegach liści)- oprysk trzeba wykonać późnym wieczorem, bo żerują w nocy.