Historia jednego ogrodu (by Soulcatcher ;) )

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No właśnie... czy u Was też tak mokro? Prognoza dla Śląska obiecywała, że dziś ani kropli, tymczasem od 14-tej deszcz i całkiem pochmurno :(
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 11:05

Post »

Tutaj niestety kolejny dzień nie pada. Nie sądziłam, że to napiszę, ale chciałabym aby w końcu spadł deszcz....
W Warszawie lało a u mnie - ani kropelki :(
Od trzech dni popołudniu krążą burze dookoła. Straszą grzmotami i błyskawicami ale jakoś przechodzą bokiem...

W ruchu podlewaczka ;)

Pozdrawiam.
justynaz
200p
200p
Od: 23 sty 2009, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Hej Kasiu. Mam pytanie o portulaka, co to za roslinka? Wstyd mi ale jakoś jej nie kojarze.
Mojej mamie bardzo podobaja sie azalie japońskie, az w tym roku dokupiła chyba ze 4. Najładniejsze są białe, przynajmniej moim zdaniem.
U nas upały straszne w ogóle deszczu nie ma od wczoraj. Dziś w cieniu było 30 stopni i strasznie duszno. Nic się robić nie da.
Justi
zapraszam do mnie
Ogród nowicjuszki
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

A u nas 32 stopnie, upał, ani jednej chmurki - a teraz :D duchota i parnota
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Zacnie Ci ta trawka pikuje. Moja już trochę większa, ale będzie trzeba dosiać + naprawić stratowany kawałek. :evil:
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak to już jest że te małe ogrodniki później nie garną się do prac ogrodowych, no ale przecież nie wszystkie, pomocnik aby tylko się nie rozchorował przy tym zimnym prysznicu,
Kasiu liliowce piękne mi też przypominają babciny ogródek i beztroskie lata,
Pozdrawiam
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p

Post »

Justynko - ja też nie wiedziałam co to portulaka - okazało się, że to cudo rośnie u mnie na skalniaku ;D Podobno jest to roślina jednoroczna, ale potrafi się rozsiewać i po zimie kiełkuje nowa. Ma śmieszne liście - takie trochę mięsiste igły koloru czerwono-zielonego i kwitnie w różnych kolorach - u mnie z jednej roślinki są kwiaty różowe, pomarańczowe i żółte.
Wygląda tak:
Obrazek
Obrazek
Ja azalie też bardzo lubię - nie tylko japońskie. Na razie mam jedną. Niestety ja za białym kolorem w ogrodzie jakoś nie przepadam - ot jedna lub dwie roślinki mogą białe być ale więcej nie lubię - każdy ma swój gust ;)

Basiu - trawka wschodzi łatami - ale grunt że wschodzi. Psów na nią na razie nie wpuszczam ;)
Gosiu - czekam na to Twoje bonsai ;) Tylko nie mów, że nie zrobiłaś zdjęcia :evil:
Asiu - może będzie zdrowy - zimna woda zdrowia doda ;)

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Soulcatcher pisze:Gosiu - czekam na to Twoje bonsai ;) Tylko nie mów, że nie zrobiłaś zdjęcia :evil:

Pozdrawiam!
zrobiłam, zrobiłam ... zaraz je wstawię i zapraszam :wit
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

A wiesz, że jak przyglądam się Twojej portulace to stwierdzam, że w ubiegłym roku chyba też ją miałam na skalniaku. Ale jakaś taka rachityczna była, nawet kwitła ale się nie rozsiała ... szkoda :cry:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Kasiuuuuuuuuu :!: :!: :!: Co ty robiłaś w sobotę :?: Próżnowałaś :?: Nie widać żadnych nowych fotek a Twój ogródek przy takiej pogodzie na pewno bucha kolorami :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p

Post »

:)
Mój M. wyjechał sobie na 2 tyg. na szychty a mi się nie chciało siedzieć w chałupie, więc pojechałam do teściów na działkę ;)
Jak wróciłam zastałam podrośniętą trawkę, i pierwszy kłos mieczyka - jutro wkleję zdjęcia - jak je zrobię ;)
Niestety deszcz mi położył i trochę połamał hortensję :(

Ale za to od teściowej dostałam cebulki lilii
takie mają być:
Obrazek
tulipanów i szafirków - jutro będziemy ze skrzatem je zakopywać ;)
No i jak jechałam na tą działkę to odkryłam niedaleko stragan z kwiatami - kupiłam dla rodziców M. piękną hortensję i tak sobie dzisiaj siedzę i myślę, że chyba u mnie taka tez by ładnie wyglądała ;) Więc chyba jutro po zakupach do domu podjadę i ją kupię - zwłaszcza, że nie była bardzo droga ;)

Skrzat też odpoczywał na działce:
Obrazek
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

kupiłam dla rodziców M. piękną hortensję i tak sobie dzisiaj siedzę i myślę, że chyba u mnie taka tez by ładnie wyglądała
oj kusi, kusi ...

Znam to z własnego doświadczenia, więc od razu kupuję podwójnie, z tą różnicą, że zaopatruję ogród siostry :lol:

Skrzat jest niedoceniony :!: :!: :!: Nikt nie postawił mu bramki :!: :!: :!: :!:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p

Post »

Z babcią w piłę grał - cały czas strzelał gole ;)
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

.. zasłużył na nowego kwiatuszka :D :D :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p

Post »

No skoro tak mówisz... To przecież, nie mogę mu nie kupić ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”