Historia jednego ogrodu (by Soulcatcher ;) )
- Soulcatcher
- 200p
- Od: 16 cze 2009, o 11:05
Tutaj niestety kolejny dzień nie pada. Nie sądziłam, że to napiszę, ale chciałabym aby w końcu spadł deszcz....
W Warszawie lało a u mnie - ani kropelki
Od trzech dni popołudniu krążą burze dookoła. Straszą grzmotami i błyskawicami ale jakoś przechodzą bokiem...
W ruchu podlewaczka ;)
Pozdrawiam.
W Warszawie lało a u mnie - ani kropelki

Od trzech dni popołudniu krążą burze dookoła. Straszą grzmotami i błyskawicami ale jakoś przechodzą bokiem...
W ruchu podlewaczka ;)
Pozdrawiam.
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny
-
- 200p
- Od: 23 sty 2009, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Hej Kasiu. Mam pytanie o portulaka, co to za roslinka? Wstyd mi ale jakoś jej nie kojarze.
Mojej mamie bardzo podobaja sie azalie japońskie, az w tym roku dokupiła chyba ze 4. Najładniejsze są białe, przynajmniej moim zdaniem.
U nas upały straszne w ogóle deszczu nie ma od wczoraj. Dziś w cieniu było 30 stopni i strasznie duszno. Nic się robić nie da.
Mojej mamie bardzo podobaja sie azalie japońskie, az w tym roku dokupiła chyba ze 4. Najładniejsze są białe, przynajmniej moim zdaniem.
U nas upały straszne w ogóle deszczu nie ma od wczoraj. Dziś w cieniu było 30 stopni i strasznie duszno. Nic się robić nie da.
Zacnie Ci ta trawka pikuje. Moja już trochę większa, ale będzie trzeba dosiać + naprawić stratowany kawałek. 

Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
- Soulcatcher
- 200p
Justynko - ja też nie wiedziałam co to portulaka - okazało się, że to cudo rośnie u mnie na skalniaku ;D Podobno jest to roślina jednoroczna, ale potrafi się rozsiewać i po zimie kiełkuje nowa. Ma śmieszne liście - takie trochę mięsiste igły koloru czerwono-zielonego i kwitnie w różnych kolorach - u mnie z jednej roślinki są kwiaty różowe, pomarańczowe i żółte.
Wygląda tak:

Ja azalie też bardzo lubię - nie tylko japońskie. Na razie mam jedną. Niestety ja za białym kolorem w ogrodzie jakoś nie przepadam - ot jedna lub dwie roślinki mogą białe być ale więcej nie lubię - każdy ma swój gust ;)
Basiu - trawka wschodzi łatami - ale grunt że wschodzi. Psów na nią na razie nie wpuszczam ;)
Gosiu - czekam na to Twoje bonsai ;) Tylko nie mów, że nie zrobiłaś zdjęcia
Asiu - może będzie zdrowy - zimna woda zdrowia doda ;)
Pozdrawiam!
Wygląda tak:

Ja azalie też bardzo lubię - nie tylko japońskie. Na razie mam jedną. Niestety ja za białym kolorem w ogrodzie jakoś nie przepadam - ot jedna lub dwie roślinki mogą białe być ale więcej nie lubię - każdy ma swój gust ;)
Basiu - trawka wschodzi łatami - ale grunt że wschodzi. Psów na nią na razie nie wpuszczam ;)
Gosiu - czekam na to Twoje bonsai ;) Tylko nie mów, że nie zrobiłaś zdjęcia

Asiu - może będzie zdrowy - zimna woda zdrowia doda ;)
Pozdrawiam!
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny
- Soulcatcher
- 200p

Mój M. wyjechał sobie na 2 tyg. na szychty a mi się nie chciało siedzieć w chałupie, więc pojechałam do teściów na działkę ;)
Jak wróciłam zastałam podrośniętą trawkę, i pierwszy kłos mieczyka - jutro wkleję zdjęcia - jak je zrobię ;)
Niestety deszcz mi położył i trochę połamał hortensję

Ale za to od teściowej dostałam cebulki lilii
takie mają być:
tulipanów i szafirków - jutro będziemy ze skrzatem je zakopywać ;)
No i jak jechałam na tą działkę to odkryłam niedaleko stragan z kwiatami - kupiłam dla rodziców M. piękną hortensję i tak sobie dzisiaj siedzę i myślę, że chyba u mnie taka tez by ładnie wyglądała ;) Więc chyba jutro po zakupach do domu podjadę i ją kupię - zwłaszcza, że nie była bardzo droga ;)
Skrzat też odpoczywał na działce:
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny
oj kusi, kusi ...kupiłam dla rodziców M. piękną hortensję i tak sobie dzisiaj siedzę i myślę, że chyba u mnie taka tez by ładnie wyglądała
Znam to z własnego doświadczenia, więc od razu kupuję podwójnie, z tą różnicą, że zaopatruję ogród siostry

Skrzat jest niedoceniony

Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
- Soulcatcher
- 200p
- Soulcatcher
- 200p