Ranczo Nokły cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to teraz nie wiadomo kto piękniejszy czy różyczki czy wspólniczki! :lol: Urocze, szczególnie w różach!
A wiewiórka...zadziwiające, że tak się nie boi człowieka i odkrytego miejsca!
Awatar użytkownika
Mons
100p
100p
Od: 19 sty 2009, o 10:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj tak przecudowne zdjęcia z lotu ptaka , wszystko wypielęgnowane i przystrzyżone, lubię taki ład i porządek w ogrodzie.
U mnie wczoraj przeszło coś w rodzaju tornada ściana deszczu miażdżyła to co napotkała na swojej drodze , łamała drzewa w pobliskim lesie ze starodrzewiem. U mnie tuje i róże leżały na ziemi meble ogrodowe fruwały i dobrze ,że nie zatrzymały się na oknach a trwało to wszystko ok 15 min. Także niewesoła pogoda nam sie zrobiła.
Pozdrawiam i zapraszam do siebie.
Awatar użytkownika
Kubuś
200p
200p
Od: 2 paź 2008, o 17:50

Post »

Mądre wiewiórki u siebie macie Tadeuszu. :lol: :lol: :lol: Tylko pazazdrościc.

Pozdrawiam :wink:
U Kubusia na wsi-Mój ogródek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

EWO,JANINO- z przyjemnością dziękuję za spacer po naszym ogrodzie. Warzywa mają się dobrze, ale już ich powoli ubywa....... w garnku. Kapusta, kalafiory, brokuły, botwinka, marchewka, cebula, nie mówiąc o ziemniakach, wszystko mamy swoje i z przyjemnościa się zajadamy tymi warzywami.

GRAŻKO- dziękuję za odwiedziny, żałuj, że nie kupiłaś kielichowca, ale co ma wisieć nie utonie. U mnie czeka na Ciebie tegoroczna siewka kielichowca( nie tylko dla Ciebie), Fakt że kielichowiec z odkładu, trochę szybciej kwitnie, ale Ty jesteś młoda i masz czas poczekać na kwitnienie kielichowca z siewu.

AGNIESZKO- dziękuję za odwiedziny,różyczki są zawsze i piękne , niezależnie czy te kłujące , czy nie . Wiewiórki już się tak do nas przyzwyczaiły że ani im w głowie przerywać posiłek, nikt ich nie straszy, nawet piesek , są częstymi gośćmi w naszym ogrodzie.

MONS- dziękuję za odwiedziny, ogród jest duży i pracy w nim jest sporo, jeżeli już się coś robi ,to i efekty są. Szkoda ,tylko że w tym roku przyroda nie jest zbyt łaskawa dla roślin, w maju przymrozki, w czerwcu wichry,ulewy i grad, ciekawe co jeszcze do ogrodu przyniesie lato.

Nasza działka jest wśród nadrzecznych drzew, osłania ją również z dwu stron las i wichury nie są dla nas takie straszne, ale grad narobił w czwartek dużo szkód. Twój ogród oglądam w miarę posiadanego wolnego czasu. Z działki wracamy po 21.00, rano na działkę i niewiele jest czasu na podziwianie innych ogrodów, obiecuję sobie że jesienią i zimą nadrobię zaległości.

KUBUŚ- dziękuję za odwiedziny, wiewiórki nas się nie boją, bo im nie czynimy krzywdy, truskawek , starczy i dla nas i dla całego stada wiewiórek.

Pokazywałem ostatnio na ogrodzie duże przestrzenie, to dzisiaj będą zdjęcia małych przestrzeni, wokół rzeki i stawu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
[/URL] Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

Tadeuszu, czy u Ciebie kiedykolwiek jest nieporządek? :shock: Cudnie, jak zawsze :)
Awatar użytkownika
Mons
100p
100p
Od: 19 sty 2009, o 10:34

Post »

Rozumię Cię Tadeuszu w 400% ja mam podobnie od samego rana na działce o 13 praca do 21 i potem podlewanie na działce. Tyle jestem na forum ile zdążę w pracy się poobijać :lol: :?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Tadeuszu - do Was zawsze warto zaglądać - wszystko piękne i zadbane . A ruda znajoma śliczna - miło kiedy w ogrodzie pojawiają się takie zwierzątka. Do nas przychodzi jesienią po orzechy ale jakoś nie udało nam się jej sfotografować.
Pozdrawiam Jola.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

ANIU- dziękuję za odwiedziny w naszym ogrodzie, wspólnie z małżonką staramy się by jak najmniej w ogrodzie było nieporządku, dziękujemy za ocenę naszych prac w ogrodzie.

MONS- dziękuję za odwiedziny, ja już nie pracuję i nie mogę się poobijać w pracy. Co roku dochodzę do wniosku że w ogrodzie coraz więcej do roboty, .........albo, człowiek ma już mniej siły i to samo robi dłużej . Ale nie ma tak źle ,żeby nie mogło być gorzej.

JOLU -dziękuję za odwiedziny, wiewiórki ,to u nas stały element ogrodu, nad rzeką rosną dziesiątki drzew leszczyny, ale jeszcze nie zjedliśmy ani jednego orzecha laskowego, wszystkie zbierają wiewiórki i .....chowają, gdzie się im uda, a wiosną wyrasta moc siewek leszczyny ze schowanych przez wiewiórki orzechów.

Wczoraj była piękna pogoda, nawet nie padało, udała się pogoda naszym gościom, siostrze synowej i jej rodzinie. Dzisiaj znowu lało i to mocno , do południa a ja zaplanowałem koszenie trawnika. Po południu udało mi się ledwo skosić "plac centralny" gdyż od koszenia odpędziła mnie niezbyt długa, ale silna ulewa. W rzece po ostatnich opadach przybyło ponad metr wody.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

Tadeuszu, ile czasu zajmuje zwiedzenie Twojego ogrodu??? :)

Powinieneś na wstępie sprzedawać bilety :) Takie piękności :)

My przeprowadziliśmy się na wieś trzy lata temu, zamieszkaliśmy w domu, w którym teść prowadził kawiarenkę internetową kóra była czynna 12-21. Brama w tych godzinach była otwarta. W ogrodzie jest woliera, a w niej koty. Przez dłuższy czas chętni nie przychodzili do kawiarenki, a oglądać koty w wolierze ;) Gdybyśmy bilety sprzedawali trochę urobku byśmy mieli ;)

Moja żółta budleja też niedługo pokaże kwiaty - różowa i jasnofioletowa już powoli zaczynają kwitnąć.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Tadeusz u Ciebie jak zwykle pięknie ,zadbany ogród ,musi to być na prawdę duży wysiłek żeby ogród ciągle wyglądał tak pięknie .
Powiedz czy stosujesz środki chemiczne do ochrony czy ekologiczne?.
No i jak Twoje pomidory nie chorują ? w tym roku to raczej niesprzyjająca pogoda.
Genia
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

I znowu same piekności pokazujesz...widzę tez nowe zakupy :shock: A wiesz ja szukałam sosny Banksa-dla Ciebie....w Rzeszowie-nie ma,w szkólce za Kolbuszową-nie ma,brat szukał w baaardzo dużej szkółce w Krakowie-i też nie ma,na rynku u dwu chodowców też nie ma :!: Szkoda...miałbyś niespodziankę.....teraz już piszę bo chyba jej już nie dostanę :(
A basen masz rewelacyjny :shock: :!:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Tadeuszu, po każdej wizycie w Twoim ogrodzie jestem pod głębokim wrażeniem.
Własnymi rękami stworzyliście kawałek raju na ziemi :lol:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Tadeuszu ,przepiękne to twoje ranczo .
Trawniczek ,roślinki ,warzywka -pierwsza klasa .
Można odpocząć ,nacieszyć oczęta i zapełnić brzuszek . :wink: ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Kurczę, nie wiedziałam, że jest wiciokrzew o białych kwiatach :shock:
Piękny jest, zdecydowanie najładniejszy!
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

rivendel pisze:Kurczę, nie wiedziałam, że jest wiciokrzew o białych kwiatach :shock:
Piękny jest, zdecydowanie najładniejszy!
To pewnie wiciokrzew przewiercień Lonicera caprifolium. Też pachnie, ale wg. mnie urodą nie dorównuje pomorskiemu L. periclymenum
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”