Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ojej jak dawno mnie u Ciebie nie było ;:113
Czy Phalaenopsis nr 26 pachnie? Bo podobno tak,wąchałeś już swojego?
Gratuluję ukończenia szkoły Arturze i życzę Ci samych sukcesów ;:79 I tych szkolnych i oczywiście storczykowych ;:31
Phal.nr 27 bardzo podobny do Liodoro,śliczne obydwa :lol:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie...

Agatko - Oby dwa pahną pięknie :) , dziękuję .

A teraz opisze wam mój dzisiejszy dzień i połowę wczorajszego dnia.... :roll:

Przeczytajcie proszę

Wczoraj po południu wybaraliśmy sie do cioci.. , siedzimy sobie na tarasie , ja wyleguję sie na leżaku a tu.... Nasz i jej znajomy , mieszkajacy parę domów dalej jechał samochodem.. , wjechał do rowu uderzył w słup elektryczny... , iskry i poprzerywane kable leciały aż pod dom i taras... , jakieś 50 m.... w pośpiechu biegliśmy na pomoc i wyłaczyć prąd w domu.. Nic kierowcy sie nie stało Dzięki Bogu , ale policja szum... Gdy zajechaliśmy do domu pochowałem wszytkie donice z kwiatami :shock: pod balkon... , w nocy burza okrutna.. , błyskało sie , strzelało.. , nie mogłem spać całą noc..

Dzisiaj rano , wzieliśmy sie za wieeeelkie porządki w domu , storczyki wynosłem na pole , na stoliczku w cieniu , ciepło żaden listek na drzewie nawet sie nie ruszał.. Dosypałem niektórym storczykom podłoża , ktore wypłukało sie przy moczeniu , niektóre wymoczyłem , przecierałem listki . A tu nagle wichura... :cry: .

Bordowy phalaenopsis , który nie kwitnie , kupiony w listopadzie , buch na ziemie , miltonia buch na ziemię , mini mark buch na ziemię :cry: . Bordowy caly i zdrowy , miltonia ma uszkodzony jeden kwiat , mini markowi nic też nie jest Dzięki Bogu , zauważyłem jednego nadgnitego korzonka , siedzi sobie z powrotem posadzony w doniczusi . Ostatnio wypuścił pęd , korzonka i listka , jak myślicie nie zbuntuje się i nie uschnie mu ten pęd ? :(

Następnie znowu cisza , słoneczko.. Wystawiłem tylko donicę z passiflorą i kwiaty na balkon.. i zabrałem sie za dosadzanie kwiatów na rabatce .
za 3 godziny gradowica , ale najpierw deszcz.. , w którym latałem z kijami i podpierałem róże w kształcie drzewka (pienne) na metrowych pniach.. i sciagałem kwiaty z balkonu już na gradzie.. Tłukło w okna strasznie przez dobrych pare minut , strzelałao. , błyskało sie.. , ja juz zaczołem sie modlić i świecić gromnicę.. ( na serio )

Po gradowicy , przypomniałem siobie , że zapomniałem o passiflorze.. , donica na drógiej stronie ogrodu i ułamana...
Róże ugięte do ziemi... Ale wszystko nawet sie trzyma :)

Phalaenopsis różowy z białą warżką ma spory pęd , zółty z fioletową też ma juz z 10 cm , różowy wypuścił ostatnio , mini mark... , ma już pączusia na pedzie... i nie wim co z nim będzie... :cry: .

Phalaenopsis z keikami od Halinki.. - keiki wypuściły po 4 korzonki :D .

Kurcze tak sie staram a dzisiaj przez ten wiatr.. , zły jestem na siebie... , no ale niby nic im nie jest.. :roll: .

Padam po takim dniu...
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Artur gratuluję korzonków, no a burza jak burza, nikt nie ma wpływu na zjawiska atmosferyczne, tylko niepotrzebnie wystawiłeś te donice na zewnątrz. Ale bądźmy dobrej myśli, że roślinkom zbyt nie zaszkodziło ;:31
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj, straszną macie pogodę, właśnie widzę w wiadomościach....horror !!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

ja tylko na sekundkę , żeby zakomunikowac , ze malujemy pokoje w domu i niebęde miał kompa prz 2 dni :( :roll: . Nie ma to jak laptop z bezprzewodowym...
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Tulipan998 pisze:Witajcie...

Agatko - Oby dwa pahną pięknie :) , dziękuję .

A teraz opisze wam mój dzisiejszy dzień i połowę wczorajszego dnia.... :roll:

Przeczytajcie proszę

Wczoraj po południu wybaraliśmy sie do cioci.. , siedzimy sobie na tarasie , ja wyleguję sie na leżaku a tu.... Nasz i jej znajomy , mieszkajacy parę domów dalej jechał samochodem.. , wjechał do rowu uderzył w słup elektryczny... , iskry i poprzerywane kable leciały aż pod dom i taras... , jakieś 50 m.... w pośpiechu biegliśmy na pomoc i wyłaczyć prąd w domu.. Nic kierowcy sie nie stało Dzięki Bogu , ale policja szum... Gdy zajechaliśmy do domu pochowałem wszytkie donice z kwiatami :shock: pod balkon... , w nocy burza okrutna.. , błyskało sie , strzelało.. , nie mogłem spać całą noc..

Dzisiaj rano , wzieliśmy sie za wieeeelkie porządki w domu , storczyki wynosłem na pole , na stoliczku w cieniu , ciepło żaden listek na drzewie nawet sie nie ruszał.. Dosypałem niektórym storczykom podłoża , ktore wypłukało sie przy moczeniu , niektóre wymoczyłem , przecierałem listki . A tu nagle wichura... :cry: .

Bordowy phalaenopsis , który nie kwitnie , kupiony w listopadzie , buch na ziemie , miltonia buch na ziemię , mini mark buch na ziemię :cry: . Bordowy caly i zdrowy , miltonia ma uszkodzony jeden kwiat , mini markowi nic też nie jest Dzięki Bogu , zauważyłem jednego nadgnitego korzonka , siedzi sobie z powrotem posadzony w doniczusi . Ostatnio wypuścił pęd , korzonka i listka , jak myślicie nie zbuntuje się i nie uschnie mu ten pęd ? :(

Następnie znowu cisza , słoneczko.. Wystawiłem tylko donicę z passiflorą i kwiaty na balkon.. i zabrałem sie za dosadzanie kwiatów na rabatce .
za 3 godziny gradowica , ale najpierw deszcz.. , w którym latałem z kijami i podpierałem róże w kształcie drzewka (pienne) na metrowych pniach.. i sciagałem kwiaty z balkonu już na gradzie.. Tłukło w okna strasznie przez dobrych pare minut , strzelałao. , błyskało sie.. , ja już zaczołem sie modlić i świecić gromnicę.. ( na serio )

Po gradowicy , przypomniałem siobie , że zapomniałem o passiflorze.. , donica na drógiej stronie ogrodu i ułamana...
Róże ugięte do ziemi... Ale wszystko nawet sie trzyma :)

Phalaenopsis różowy z białą warżką ma spory pęd , zółty z fioletową też ma już z 10 cm , różowy wypuścił ostatnio , mini mark... , ma już pączusia na pedzie... i nie wim co z nim będzie... :cry: .

Phalaenopsis z keikami od Halinki.. - keiki wypuściły po 4 korzonki :D .

Kurcze tak sie staram a dzisiaj przez ten wiatr.. , zły jestem na siebie... , no ale niby nic im nie jest.. :roll: .

Padam po takim dniu...
a po co wyniosłeś storczyki na łąkę? a grad musiał być okropny, u mnie w zeszłym roku był taki wielkości jajek, cały dach szklarni był podziurawiony, na szczęście nie było tam moich storczyków.
volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

"Na pole" w niektórych miejscach Polski oznacza "na dwór"
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Dokłanie u nas prawie nikt nie mówi idę na dwór, tylko norma na pole :D :D :D ale ta gwara to od brzózanów przyszła :D u mnie było to samo;/ co chwila burza. A co tam nowego na rynku słychać?? A słyszałeś, że na weekendzie są targi rolniczo kwiatowe w Boguchwale :?: :!:
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

volcowitch pisze:"Na pole" w niektórych miejscach Polski oznacza "na dwór"
nie wiedziałam. myślałam, że pole to łąka albo takie miejsce, gdzie rośnie zboże.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Arturze,nie poznałam po awatarku, widzę,że udało Ci się zmienić. W środę jechaliśmy busem do Krasiczyna przez Twoją miejscowość i chmurzyło się,ale było jeszcze nieźle,wypatrywałam,czy gdzieś Cię nie widać,ul.zdaje się Krótka,a wracałam pociągiem-kopy siana pływały na łąkach w wodzie głębokiej po pas,deszcz i burzę gradową przejechałam,u nas była dopiero w nocy.Wypoczywaj na ile się da i zbieraj siły.Podobno lipiec ma być bardziej przyjazny pogodowo.Współczuję nieoczekiwanych strat storczykowych i śpieszę się pochwalić,że odratowałam dwa z największej wyprzedaży(po 9 zł)
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kochani - witajcie , dokładnie miałem na myśli ogród przydomowy.. , mieliśmy straszny bałagan w domu bo malowaliśmy pokoje i przestawialiśmy meble , musiałem wynieść na dwór , chciałem je wykąpać i postawiłem na chwilkę w cieniu na stoliku przy garażu pod dachem...

Nic im nie jest , maja sie dobrze , pędzik mini marka rośnie :D ;:183 . Będe 4 razy w Rzeszowie w tym tygodniu to może coś kupie ciekawego ze storczyków .

4 phalaenopsis rosną pędziki , keiki mają coraz większe korzonki :D .

Nie mam u siebie czynnego komputera , karta grafiki siadła... , nie będę miał do poniedziałkuinternetu i w ogóle kompa... Ten mój staruszek to całkiem siada... :( . Strasznie za wami tęsknie... :roll: . Pisze u koleżanki , do poniedziałku...

:cry: Pa pa ;:98
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Artur współczuję Ci z powodu karty grafiki,pewnie musisz kupić nową.Ja swoją poprzednią musiałam zanieść do pracy.
Zrobiło się całkiem przyjemnie,lunął rzęsisty deszcz i nie muszę już podlewać.Słońce jest też.
Z niechęcią wracam do prasowania rzeczy na wyjazd.
U Konstantego zamieszczam mojego falka-pieguska,który choć z przeceny to kwitnie i kwitnie i ma pączki.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Ojej,nie przejmuj się Arturze,czekamy na Ciebie.. ;:79
No tak niestety bywa ze sprzętem,mi też zepsuł się laptop który kupiłam w styczniu,dokładnie to coś tam z systemem się stało i to już drugi raz..Wgrałam system i było ok i nie dawno znowu padł..Nie wytrzymałam,kupiłam drugi..
Teraz doradził fachowiec jaki model kupić bo pierwszy zakup był taki w ciemno,potem dopiero się dowiedziałam że ta firma to masakra..No i ten działa jak burza...
Kiedyś miałam do oddania stacjonarnego kompa i była w nim niezła karta graficzna bo dokupiłam nową no i chętny się znalazł momentalnie hehe..
A co z Twoją kartą się stało?Jak nie grasz w gry to sobie możesz kupić tańszą,gorzej jak grasz bo teraz te gry mają takie wymagania że szok ;:31
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Artur i tak bywa, w pracy mam dobry sprzęt, a wieczorami też się męczę, bo w domku niby niestary laptop ale za to internet do kitu. Odwiedzaj częściej koleżanki i to tu zaglądniesz :)
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Artur nie martw się będzie oki. A my tu czekamy na Ciebie cierpliwie ;:109
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”