Ogródek Magdy :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ale fajne osiedle jaskółcze. Kurcze tam ich musi być po prostu masa :lol: :lol: :lol: :lol:
A te muchy to pewnie hodowla od jaskółek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Magdo ale u ciebie klimaty w ogródku. Najpiękniejsze róże w tym płotku - z wikliny?
A gipsówka wsiana :?:
Pozdrawiam.
magdala

Post »

111agnieszka pisze:No no - widać wycieczka udana bo zdjęcia mówią same za siebie :roll:
Ciekawa jestem czy zaglądałaś do tych jaskółczych dziurek :;230 :;230 :;230

Agnieszko :D ten klif był taki dość wysoki i stromy,więc trudno byłoby tam zajrzeć ,ale jaskółki -rodzice latali w kółko - łapiąc oczywiście...muchy dla pisklątek :wink:
A jak tam kondycja Twojego betonu ??? :D :D Obserwowałam poczynania budowlane :lol:

Gosiu-Gorzato :D -a byłam nawet wczoraj u Marty i widziałam te mrówki... Ale te muchy ze zdjęcia wyglądały tak komarowato :shock: :shock: Nad drzewami z daleka widać było takie chmury "dymu",normalnie jakby się paliło ,a to były tak liczne roje muszek czy czegoś tam...
Rewa śliczna faktycznie ,mojej koleżance (była tam pierwszy raz) skojarzyła się z Bornholmem -ja nie byłam ,więc mogę jej tylko wierzyć :wink:

Marylo :D Gipsówka nie zasiana ,bo nie byłam na działce (może jutro),a płotki są z wikliny :D

Krzysiu :D Jeśli te muchy to hodowla jaskółek -to chyba wymknęła im się spod kontroli.... :roll: :roll:

Magda.
magdala

Post »

Dzisiaj był u nas dzień prawdziwego lata :D Taki jak za "dawnych" czasów -długi ,upalny ,a wieczorem zrobiło się tak lekko przedburzowo ,ale wszystko się rozeszło :D
Na działce kwitną róże:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Zapomniałam dodać ,ze "dziczyzna" (wszystko na to wskazuje ,chociaz nie mamy pojęcia jak one dostają się za płot...)
poprawiła swoje wykopki pod śliwką węgierką i dzisiaj rabata była większa i głębsza :shock: :shock:

Obrazek

Magda.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

magdala pisze:Zapomniałam dodać ,ze "dziczyzna" (wszystko na to wskazuje ,chociaz nie mamy pojęcia jak one dostają się za płot...)
poprawiła swoje wykopki pod śliwką węgierką i dzisiaj rabata była większa i głębsza :shock: :shock:
Obrazek
Kurczę, za chwilę będziesz musiała zainwestować w wysoki płot :shock:
Bo jak one nie poskromią swoich zapędów wykopkowych...

A nie obżerają Ci niczego przy okazji? :?
magdala

Post »

Gosiu :D widzisz ten płot z siatki na zdjęciu ? To takie ogrodzenie ma cała działka -on ma ok. 150 cm wysokości ...
Dziury żadnej nie znalazłam ,dlatego nie mogę dojść jak one tam włażą :? Jakieś latające czy skaczące dziki ???

U nas tylko "pielą " tę jedną grządkę ,ale u sąsiadów zjadły buraczki ,pomidory i takie tam inne przysmaki.
Może trzeba nam rozbić namiot i zaczaić się nocą ??? Ależ to byłoby mrożące krew w żyłach przeżycie :shock: Przynajmniej dla mnie....

Magda.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Zrób lepiej ambonę :twisted: :lol: Bezpieczniej i lepiej widać 8)

Czy na pewno nie wchodzą jakoś pod bramą na przykład? Przecież dzik nie przeskoczy 1,5 m, to nie koń :wink:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

a może są jakie nowe latające??
zmutowane... :wink:
:lol: :lol: :lol:

Madziu, piękne róże, ta żółta to Peace? :wink:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pamiętacie "The Muppet Show" i Świnie w Kosmosie? :lol:
Latały... może to one? :lol: :lol: :lol:
magdala

Post »

Dominiko :D ,Aniu :D ,Gosiu :D -ja tez tak mówię -to niemożliwe :shock: ale jakoś przełażą . Od lasu oddziela nas nawet podwójny płot z siatki tworzący taki metrowej szerokości korytarz... Może są jakieś dziury ,ale ja nic nie zobaczyłam .

Świnie w Kosmosie ;:112 ;:112 ;:112 !!! Już to sobie wyobraziłam :wink:

a może tam rosną trufle...?????

Aniu :D :D Jeśli chodzi o różę -to Ty będziesz lepiej wiedział a jaka to odmiana -ja niestety jej nie znam :oops:
Magda.
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Nie ma co się rozpisywać - róże cudowne. Bardzo też podobają mi się Twoje jak zwykle perfekcyjnie przycięte bukszpany.
Mam pytanie co do laurowiśni - jak sobie radzą Twoje siewki? Mi przeżyły 2 - jedna jest zielona, większa, ale nic nie wypuszcza, a druga ma wielką brązową plamę, ale coś wypuszcza. :-P
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
magdala

Post »

hrsta pisze: Mam pytanie co do laurowiśni - jak sobie radzą Twoje siewki?
Basia, no to u mnie gorzej ,bo została mi jedna ,ale też zaczyna mieć brązowe plamki...
Ale widziałam że są siewki jeszcze pod krzakiem i najlepiej tam je zostawię w spokoju :wink:

Magda.
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

cześć Magdo,
oglądałam dziś w wiadomościach relację z zalanego Gdańska. Nie zalało Was? A działka nie pływa?
Róże masz piękne :lol: a latające dziki to chyba nie u nas. Może to jakieś dziki - duchy, co przechodzą przez siatkę :wink:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

cześć Magdo,
oglądałam dziś w wiadomościach relację z zalanego Gdańska. Nie zalało Was? A działka nie pływa?
Róże masz piękne :lol: a latające dziki to chyba nie u nas. Może to jakieś dziki - duchy, co przechodzą przez siatkę :wink:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewentualnie jednak ten bezprzydziałowy - niespełniony... może zjada i warzywka sąsiadów? :wink:
W końcu po takiej harówie u Ciebie... :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”